Nieuws


FC Marlène TV heeft weer een nieuwe aflevering online

Er is weer een nieuwe aflevering van FC Marlène TV.https://youtu.be/7oX42X_CPXI In deze aflevering o.a het onderlinge jeugdtoernooi en daarin de ambities van de jeugdspelers.
Ook hier het interview met onze afscheid nemende voorzitter Ad Molenaar. Elke maand zal er een aflevering online komen, waarin er een blik wordt getoont achter de schermen
van onze mooie club...

FC Marlène luidt 2019 uit met dubbele cijfers

HEERHUGOWAARD - Op de laatste speeldag van 2019 liet FC Marlène eindelijk eens zien waar het toe in staat is door Tigers Roermond met de alles zeggende cijfers 11-1 terug naar Limburg te sturen. Na een tot nu toe wisselvallig seizoen waarin de ploeg nog wel eens een gebrek aan effectiviteit had gaat de Heerhugowaardse formatie zo toch met een goed gevoel de winterstop in.

Coach Carlo van der Waals was na afloop dan ook opgetogen. 'Dit is een heel prettig uiteinde. Een groot compliment aan de hele ploeg want we hebben van het begin tot het einde gedomineerd.' Vooraf was men toch wel iets bevreesd voor Tigers Roermond dat met een vijfde plaats een uitstekend seizoen kent. Voor FC Marlène, vooraf achtste, was een overwinning noodzakelijk om aansluiting bij de eerste vier, die aan het eind van het seizoen recht geven op play-offs, te kunnen behouden. En daar voetbalde de ploeg ook naar. Al snel kwamen de blauw-witten op voorsprong door Ilias Bouzit en Mo Attaibi. De Limburgers deden wat terug via Eloued, maar dit bleek tevens het laatste wapenfeit van de gasten want bij de rust hadden de Heerhugowaarders al een marge van drie goals (4-1).

Onder aanvoering van een uitblinkende Mo Attaibi (foto), niet alleen goed voor drie goals, maar ook strooiend met prachtige passes liep Marlène vervolgens in de tweede helft over de Tigers heen. Naast Attaibi maakte Bouzit er twee evenals de broers Felix en Wessel Verhaar. Dat jongeling Hicham Akalalouch met twee goals eveneens een duit in het zakje mocht doen, maakte de collectieve teamprestatie compleet.

FC Marlène hervat de competitie op 17 januari met een uitduel bij HV Veerhuys.

Bron: Xyto Media

Ad Molenaar stopt na ruim 30 jaar als voorzitter van FC Marlène

HEERHUGOWAARD – Ad Molenaar zal na dit seizoen stoppen als voorzitter van zaalvoetbalvereniging FC Marlène. Dit maakte de eredivisionist vrijdagavond bekend tijdens de wedstrijd FC Marlène-Tigers Roermond die door de Heerhugowaarders met 11-1 werd gewonnen. Met het vertrek van Molenaar verdwijnt het boegbeeld en een kopstuk van de zaalvoetbalvereniging die al sinds jaar en dag de naam draagt van het café waar Ad Molenaar sinds 1988 eigenaar van is. De voorzitter benadrukt dat zijn vertrekt geen consequenties heeft voor de toekomst van FC Marlène als zaalvoetbalclub. ‘De club FC Marlène blijft bestaan onder dezelfde naam. Wel hebben wij als bestuur besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter. Ik heb namelijk ook niet het eeuwige leven en na 30 jaar vind ik het mooi geweest. Ik voel me voor altijd verbonden aan de club, maar het wordt tijd voor een nieuw gezicht.’

Molenaar die in 1988 het café van zijn vader Jaap Molenaar overnam zag de club groeien . ‘We zijn als caféclubje begonnen en uitgegroeid tot een professionele zaalvoetbalorganisatie, met inmiddels een eigen jeugdopleiding. Overigens heb ik dit niet alleen gedaan want er zijn altijd tal van vrijwilligers geweest die een ondersteunende rol hebben vervuld.’Rond de eeuwwisseling promoveerde de club achter elkaar van de 3e klasse naar de Eredivisie. De eerste grote successen volgden in 2004 (zie foto) toen de club zowel het landskampioenschap als de KNVB-beker wist te veroveren. Inmiddels is de club drie keer landskampioen geworden, won het zeven keer de nationale beker, vijf keer de Super Cup en eenmaal de Benelux Cup.Molenaar maakte al deze successen van dichtbij mee hetgeen hem trots maakt. ‘Ik kan wel een boek schrijven over wat ik in al die jaren heb meegemaakt. Landstitels, bekers, Europese uitwedstrijden, en zelfs Europees voetbal in de Arena in een speciaal geprepareerde zaal. Het is teveel om op te noemen, maar ik heb genoten van elk moment, en het afscheid zal straks dan ook gerust zwaar vallen.’

Voorbeschouwing FC Marlène - Tigers Roermond.

Tigers Roermond doet het uitstekend dit seizoen. Met zestien punten uit acht wedstrijden staat het op een vijfde plaats. Daarnaast heeft Tigers Roermond zelfs minder verliespunten dan nummer vier FC Eindhoven. Na een lastige seizoenstart met nederlagen tegen FCK/ De Hommel en asv LEBO in de eerste drie wedstrijden, is het gaan lopen bij de Limburgers. De laatste vijf wedstrijden leverden vier overwinningen en een gelijkspel op. Naast FC Marlène spelen ze in de eerste seizoenshelft nog tegen Hovocubo en Groene Ster. Waar Tigers Roermond de laatste jaren meestal voor lijfsbehoud streed, wordt er nu vol ingezet op een plek in de play offs. Opvallende verschijning bij Tigers Roermond is ‘good old’ Appie Idlaasri. De 54-voudig ex-international is met zijn 36 jaar nog steeds niet versleten en nog altijd een belangrijke pion in de ploeg van trainer Imad Bouazzaoui.
FC Marlène ziet de top vier steeds verder aan de horizon verdwijnen. Waar de Sports Performance formatie FC Marlène drie weken geleden nog ternauwernood wist te winnen van zvv Volendam, door een doelpunt in de laatste minuut van Issy Hamdaoui, werd er afgelopen week in de laatste minuut verloren van Futsal Apeldoorn. Na rust werd een 3 – 1 achterstand omgebogen in een 3 – 4 voorsprong, maar in de laatste fase ging het toch nog mis. Hierdoor staat de ploeg van Carlo van der Waals op een achtste plaats. Waar voor het seizoen werd verwacht dat de play offs misschien wel een vanzelfsprekendheid zou zijn, is de keiharde realiteit nu dat er voorlopig naar de onderkant van ranglijst moet worden gekeken.
Na Tigers Roermond sluiten de Waarders in januari de eerste seizoenshelft af met de derby tegen HV/ Veerhuys in Hoorn. Deze twee wedstrijden zullen zeer bepalend zijn met welk gevoel FC Marlène de tweede seizoenshelft in zal gaan.

Voorafgaand aan de hoofdmacht speelt Jong FC Marlène komende vrijdag haar thuiswedstrijd tegen zvv Urk. Ook Jong FC Marlène heeft het zeer lastig dit seizoen. Met slechts twee overwinningen in negen wedstrijden staat Jong FC Marlène op de elfde plaats. Alleen ONR staat lager. Afgelopen week werd er met 5 - 1 verloren bij gedeeld koploper Texel 94. Een overwinning tegen middenmoter zvv Urk is dus zeer welkom.

BALSPONSOR:

OCS
Overseas Courier Service


Mede namens het bestuur van FC Marlène wensen wij u veel plezier bij deze wedstrijden.
Eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 17 januari tegen HV/ Veerhuys in Hoorn.

FC Marlène O15-2 laat dure punten liggen

Afgelopen vrijdag stond er in Sporthal de Draai weer een topper op het programma.

Dit keer mochten de talenten van O15-2 tegen de nummer3 HZV/ het Vennewater O15-1 aantreden. Bij winst zouden Marlène de 3e plek overnemen.Vanaf het begin was de intentie van Marlène duidelijk, snel druk zetten en achterin compact verdedigen. HZV kwam er niet aan te pas en hanteerde enkel de “lange bal”.Het was alleen lastig om een gaatje te vinden in de defensie van HZV aangezien die ook sterk stonden. Ver in de eerste helft kwamen een paar gaatjes in die defensie maar de bal ging dan net naast of op de keeper.HZV begon een beetje gefrustreerd te worden aangezien zij geen vuist konden maken. 1 keer konden ze na een foutje in de defensie op keeper Mats afstevenen maar hij hield zijn doel vakkundig schoon en een vrije trap, die nog bijna via een HZV-hak de goal van Marlène in viel, waren de enige wapenfeiten van HZV in de 1e helft. De wedstrijd werd met de minuut fysieker en HZV kreeg na een overtreding een terechte gele kaart. Helaas had Marlène nog maar 1 minuut om gebruik te maken van de overtal situatie. Ruststand 0-0.

In het 2e bedrijf begon Marlène met de resterende minuut in overtal. Dat een overtalsituatie een lastig spelletje is werd wel duidelijk want er volgde geen enkele kans. Niet veel later liep HZV weer tegen een terechte gele kaart aan en mocht Marlène het weer proberen. Ook dit leverde niks op. Dan maar op de normale manier weer proberen en de druk op HZV bleef onverminderd hoog. Uiteindelijk resulteerde dat in een prachtige goal van Ties die na een strakke pass van Sem de bal in de linkerhoek kon schieten. De ontlading was zo groot bij Sem dat de tegenstander zich begon op te winden en een opstootje het resultaat was. De scheidsrechter gaf Sem de rode kaart en een speler van HZV geel. Dit was het begin van een tumultueuze slotfase. Door deze ondertal situatie moest Marlène de gelederen goed dicht houden. Dit lukte ook prima, maar toch wist HZV langs de verdediging te glippen en de 1-1 te maken.

Dit keer was de ontlading aan andere zijde groot. In de resterende 2 minuten was het spelbeeld niet anders dan de gehele wedstrijd. Marlène zette goed druk, had vaker de bal en ging op zoek naar de goal. HZV kon niet anders dan verdedigen en de lange bal te spelen. Bij één van de opbouwmomenten speelde Marlène de bal niet goed in en onderschepte een HZV speler de bal en kon hij de 1-2 binnen schuiven. De tijd was te kort om de achterstand goed te maken en de onterechte nederlaag was een feit. Het verlies werd als team gedragen en dat was mooi om te zien. Genoeg leermomenten worden weer meegenomen naar de volgende wedstrijd, de laatste van dit jaar, tegen het lager geklasseerde HV/ Veerhuys O15-1.

 

Wisselvalligheid troef bij FC Marlène

APELDOORN - In de Eredivisie zaalvoetbal lijkt FC Marlène dit seizoen één van de meest wisselvallige ploegen te zijn. Vrijdagavond leed de ploeg van coach Carlo van der Waals alweer de vierde nederlaag van het seizoen op bezoek bij de nummer tien in de stand, Futsal Apeldoorn.

Zelfs bij afwezigheid van belangrijke spelers als Cretier, Hamdaoui en Bouzit is de Gelderse formatie een ploeg die te kloppen moet zijn voor de Heerhugowaarders. Men toonde echter weer eens de wisselvalligheid die de ploeg al het gehele seizoen heeft en waardoor de gestelde ambitie, een plaats bij de eerste vier voor de play-offs, steeds verder weg lijkt. Na negen gespeelde wedstrijden staat FC Marlène al zeven punten achter op de huidige nummer vier, FC Eindhoven.

In Apeldoorn bleek men gelijk al niet bij de les want al snel keek men tegen een 2-0 achterstand aan. Felix Verhaar wist voor de aansluiting te zorgen, maar kort na de rust was de marge alweer twee. Vervolgens brak een goede periode aan voor de Heerhugowaarders en via doelpunten van opnieuw Felix Verhaar, Mo Attaibi en Wessel Verhaar werd zelfs een voorsprong genomen. Deze was echter van korte duur en na de gelijkmaker van de thuisploeg verzuimde FC Marlène vanuit een vrije trap te scoren waar Yasin Erdal dat namens de thuisploeg wel deed, met de vierde nederlaag tot gevolg en een achtste plaats op de ranglijst.

Komende vrijdag 13 december zal de ploeg van Van der Waals in eigen huis uit aan ander vaatje moeten tappen als men de nummer vijf in de stand, Tigers Roermond, wil verslaan.

Bron: Xyto Media

FC Marlène JO15-2 hengelt de punten niet binnen in Volendam

FC Marlène hengelt de punten niet binnen in Volendam

Als voetballer heb je wel eens zo’n dag dat het net niet lukt, echt zo’n baaldag. Vaak heb je dan teamgenoten die een stapje harder zetten om jouw baaldag om te zetten in iets positiefs.Maar wat als het hele team een baaldag heeft? Zo’n dag/ avond hadden de toppers van Marlène JO15-2 tegen Rkav Volendam JO15-1. Zeker de eerste 10 minuten grossierde Marlène in verkeerde passes, verkeerde loopactie’s en waren ze niet sterk genoeg in de duels. Al snel stond het dan ook terecht 3-0 voor de spelers in het oranje. Daarna kwam het besef dat er heel hard gewerkt moest worden om een goed resultaat neer te zetten. Al gauw kreeg Marlène een aantal kansen om een goal te maken maar pech in de afronding kon er ook nog wel bij. De ruststand was 3-0 in het voordeel van de Volendammers.In de 2e helft ging Marlène vol goede moed op zoek naar een treffer. Er volgde vele aanvallen maar elke keer stond er een paal, been, voet of keeper in de weg om een score te noteren. Helaas kwam de bevrijdende goal pas in de slotfase. Gezien de enorme inzet was dat een verdiende ere-treffer. 3-1 eindstand.

Aanstaande vrijdag de topper tegen de nummer 3 van de competitie HZV/ het Vennewater JO15-1.

 

 

Gratis bus vervoer naar Apeldoorn

Vrijdag 6 December speelt FC Marlène uit tegen Apeldoorn. U kunt gratis mee met de bus richting Apeldoorn. De Bus vertrekt om 17:30 uur.

Aanmelden bij Cafe Marlène.
072-5711255