Nieuws


Aaike Verschoor ook naar FC Marlène

HEERHUGOWAARD – FC Marlène heeft in de slotweek van de overschrijvingen toch nog voor een grote verrassing gezorgd met de komst van de 31-jarige Aaike Verschoor.


Door het opheffen van haar huidige team Team Alkmaar / Sportstars.nl kwam international Verschoor al snel in beeld bij de Heerhugowaardse formatie.


Verschoor kwam eerder uit voor onder andere FC Den Helder, Reiger Boys en Telstar op het veld. Vanaf 13-jarige leeftijd speelde Verschoor ook in de zaal bij Watervogels en vervolgens bij Reiger Boys Zaalvoetbal en Team Alkmaar.


Verschoor zelf heeft de komende dagen eerst nog een andere uitdaging. Samen met Lotte Hopman speelt ze van donderdag t/m zondag op het EK Beachsoccer in Portugal.


Op de vraag wat Verschoor nog wil bereiken met FC Marlène antwoord de in Alkmaar woonachtige simpel "Het is me nog niet gelukt om de schaal te pakken. Dus ik wil gewoon kampioen worden komend seizoen."

FC Marlene sluit zich aan bij de jongeren alliantie Dijk en Waard

HEERHUGOWAARD - FC Marlène is in Heerhugowaard de topsportvereniging met twee teams op het hoogste niveau en een volwaardige jeugdopleiding voor zowel jongens als meiden waardoor FC Marlène onderscheidend en uniek is in Nederland. Als vereniging vindt men het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn naar de regio.


Met liefst acht internationals, zowel bij de heren als de vrouwen, is de Heerhugowaardse club landelijk hofleverancier en wil zich graag profileren als rolmodel naar de jeugd. FC Marlène heeft zich dan ook aangesloten bij de jongeren alliantie Dijk en Waard een nieuw initiatief wat woensdag 9 juni met een feestelijk kick-off bijeenkomst is gelanceerd.


Vertegenwoordigers van de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard, de scholen, het jongerenwerk en de plaatselijke sport- en cultuursector waren aanwezig om de eerste stappen te zetten in een gezamenlijke aanpak, om zo de jongeren in Dijk en Waard op maat te bedienen met een aansprekend, toegankelijk en divers aanbod.


De komende weken richting de zomer wordt een verdere invulling van de activiteitenagenda gemaakt. Waarbij verbinden als belangrijkste kernwoord geldt. Een toernooi spelen georganiseerd door de jongerenwerkers van MET welzijn op het terrein van SVW'27 met als special guests twee spelers van FC Marlène. Of lekker een uurtje voetballen op een pannaveldje het zijn allemaal leuke initiatieven waarbij FC Marlène zich graag als maatschappelijk betrokken vereniging voor inzet.

Simone Hand nieuwe aanwinst FC Marlène vrouwen

HEERHUGOWAARD - Simone Hand komt aankomend seizoen de zaalvoetbalsters van FC Marlène versterken. De 21-jarige speelster komt over van het eredivisie veldvoetbalteam van VV Alkmaar.


"Na jaren op het veld te hebben gespeeld was ik toe aan een nieuwe uitdaging die verwacht ik bij FC Marlène te hebben gevonden", aldus een enthousiaste Hand.
Hand kwam eerder uit voor SV de Valken en Zouaven, waar zij tussen de jongens speelde. En in de vrouwenteams van Telstar en VV Alkmaar.

Positief over de komst van Hand is ook trainer/coach Monique van der Rijst. "Simone is een goede speelster en een prima versterking voor onze selectie. Ze is jong, leergierig en past goed in onze groep."

Drie speelsters FC Marlène opgeroepen voor Oranje

HEERHUGOWAARD - FC Marlène-speelsters Chantal Hendriksen, Zoyla Barendse en nieuwkomer Lotte Hopman zijn door bondscoach Nina George-Koek opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands Vrouwen Zaalvoetbalteam.


Zij zullen zich op zaterdag 31 juli melden op de KNVB Campus in Zeist voor een tweedaagse trainingsstage.

Ploeggenoot Sanne Brand staat op de stand-by lijst.


Pascal Spigt nieuwe keeperstrainer FC Marlène vrouwen

HEERHUGOWAARD - Met veel trots presenteren wij Pascal Spigt als de nieuwe keeperstrainer voor de FC Marlène Vrouwen.


De in Julianadorp woonachtige Texelaar is een ervaren zaalvoetbalkeeper en was als keeper actief bij o.a. Texel en Old Stars. Met de komst van Pascal nemen wij afscheid van Nanouk Groentjes als keeperstrainer. Nanouk vervulde die rol de afgelopen jaren tot ieders tevredenheid en wordt dan ook hartelijk bedankt voor haar bewezen diensten.


Wij zijn zeer verheugd met de komst van Pascal en kijken uit naar de samenwerking en zijn bijdrages in het aankomende seizoen.

FC Marlène-jeugd geniet op handbalvelden HV Tornado

HEERHUGOWAARD - Het is weliswaar geen zaalvoetbal, maar sinds enige weken zijn de jeugdteams van FC Marlène op vrijdagavond volop aan het trainen op de handbalvelden van HV Tornado. De jeugdspelers genieten zichtbaar van de tijd die ze samen kunnen doorbrengen nadat corona eerder dit seizoen opnieuw de competitie stil heeft gelegd.


Nadat ook de sporthallen werden gesloten is FC Marlène blij met de geste van de Heerhugowaardse handbalvereniging. 'Wij trainen hier sinds vorige maand en daar zijn we HV Tornado dankbaar voor. Evenals SVW '27 want toen het vorige week slecht weer was mochten we ook gebruik maken van hun kunstgrasveld', laat Ferdinand Hofland namens het jeugdbestuur wete. Samen met zijn mede bestuursleden Benno Groot, Will Hofland, adviseur Ywan de Mees en de nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen Saïd Ajouaau is men sinds afgelopen maand wekelijks op vrijdag op het sportcomplex aan de Sportlaan aanwezig. 

'En je ziet dat de kinderen het ook gelijk weer naar hun zin hebben omdat ze weer met elkaar kunnen spelen. De opkomst is wekelijks zeer goed te noemen.' Een week eerder was het voor de jeugdspelers helemaal genieten toen de selectiespelers Colin Kamp en Kevin Van Londen, zelf afkomstig uit de jeugdopleiding. mede de training kwamen verzorgen.

Hofland laat weten dat men al druk doende is vooruit te kijken. 'We zijn al volop bezig met de teams voor komend seizoen en dat is best lastig als je de spelers niet in echte wedstrijden hebt zien voetballen. Met de komst van Saïd gaan we daar echter vast uitkomen en kijken we uit naar het nieuwe seizoen waarin hopelijk alles weer normaal verloopt.'

Ook wij namen even een kijkje op de vrijdagavondtrainingen van de O11 en O13-selecties. Foto's daarvan zijn te bekijken op onze Facebookpagina

FC Marlène blij met terugkeer Younes Daari

HEERHUGOWAARD – Eredivisionist FC Marlène kan komend seizoen weer beschikken over Younes Daari. Dat zijn de club en de speler woensdagavond overeen gekomen. Daari komt over van Hovocubo en keert terug bij de club waar hij een groot gedeelte van de jeugdopleiding genoot.Een kleine week geleden maakte de Hoornse club in een persbericht bekend om Younes Daari per direct op non-actief te zetten. Daari werd daardoor verrast en wenste toen nog niet te reageren. Nu zegt hij daarover: “Heel jammer dat dit zo gelopen is. Vooral omdat ik daarvoor nog een gesprek had aangevraagd met de coach. Hier is niet op gereageerd en vervolgens is men met een persbericht naar buiten gekomen zonder mij in te lichten. Ik ben evenwel dankbaar naar mijn ploeggenoten bij Hovocubo met wie ik, ondanks dat de competitie maar kort duurde, toch een geweldige tijd heb gehad.’


Voor Daari is het hoofdstuk dan ook gesloten en ziet de terugkeer bij FC Marlène dan ook als thuiskomen. ‘Ik kom zelf uit Alkmaar, kan weer voetballen met mijn oom Mo Darri en ben blij terug te zijn. Van de spelers hoorde ik ook al heel positieve verhalen over de club. Niet alleen over de selectie, maar ook over het nieuwe bestuur en de organisatie. Dat blijkt ook uit de open en eerlijke gesprekken die ik heb gevoerd met het bestuur en daar wil ik ze voor bedanken. Er groeit hier duidelijk wat moois en ik ben gelukkig en trots dat ik daar deel van mag uitmaken.’


Topscorer

Daari speelde eerder bij FC Marlène in de O17, O19 en Jong FC Marlène en ging daarna voor zijn kansen bij HV/Veerhuys. Hij bleef daar vele jaren, zelfs toen de club degradeerde. Hij had een grote rol in de promotie en in het jaar daarop, kroonde Daari zich tot topscorer van de Eredivisie door in zestien wedstrijden liefst 32 keer te scoren. Dat hadden er nog meer kunnen zijn ware het niet dat de competitie werd afgebroken door de coronacrisis. Het leverde een overstap op naar landskampioen Hovocubo, maar ook daar duurde de competitie dit seizoen slechts enige weken.


Namens het bestuur laat voorzitter Ruud Nolten eveneens weten blij te zijn met de komst van Daari. ‘Zo af en toe komen er buitenkansjes zoals Younes voorbij en dan kan je twee dingen doen. Wij hebben die kans gepakt. Dat komt ook door wat we hier de afgelopen tijd hebben neergezet. Als je gewoon je afspraken nakomt dan kweekt dat vertrouwen bij spelers en staf. Dat gaat vervolgens van mond tot mond, want iedereen kent elkaar in dit wereldje.’


Teamgeest

Deze teamgeest geldt volgens Nolten niet alleen voor de herenselectie, maar door de gehele club. Ook voor de vrouwenselectie, eveneens uitkomend in de Eredivisie en de jeugdopleiding die weer naar een hoger plan moet. ‘Afspraak is afspraak staat hoog in het vaandel en natuurlijk mag er gerust wel iets misgaan, maar door te communiceren komen we altijd weer tot een oplossing. Door onderling vertrouwen en een goede communicatie bij bestuur, staf, spelers en vrijwilligers willen wij samen weer floreren en je ziet nu al dat het die kant op gaat binnen de club.’


De komst van Younes Daari past wat dat betreft perfect in dat plaatje. ‘Younes heeft ook goede aanbiedingen uit het buitenland gehad, maar kiest ervoor om bij zijn familie in Nederland te blijven. Dat toont ook zijn karakter. Younes verkiest sportiviteit en de familie boven het geld en dan weet je gelijk als bestuur dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Wat dat betreft is hij een voorbeeld voor andere spelers en versterkt het de teamgeest waar wij zo naar streven.’
Foto's: DP Sportfotografie

 

 

International Lotte Hopman naar FC Marlène Vrouwen

HEERHUGOWAARD – De FC Marlène vrouwen hebben zich voor komend seizoen versterkt met Lotte Hopman. De 25-jarige speelster en Oranje-international maakt de overstap van Team Alkmaar / Sportstars naar de Heerhugowaardse eredivisionist.


De uit Egmond uit den Hoef afkomstige, en tegenwoordig in Alkmaar woonachtige Hopman is na drie seizoenen bij Team Alkmaar/Sportstars, waarvan de laatste twee onderbroken door corona, toe aan een nieuwe uitdaging en hoopt deze bij FC Marlène te vinden.

Voordat ze in het zaalvoetbal belandde speelde haar loopbaan zich voornamelijk af op het veld, zo verklaart  ze zelf.  ‘Als echte “Hoever” ben ik ooit begonnen bij Zeevogels. Omdat ik bij de jongens wilde blijven voetballen ben ik vervolgens naar HSV gegaan, maar ben toch weer teruggekeerd op m’n eigen dorp. Via Fortuna Wormerveer ben ik uiteindelijk beland bij Telstar waar ik meerdere jaren heb gespeeld, eerst in het talententeam en toen in de selectie. Omdat ik toen vond dat ik maar eens wat aan school moest doen en het ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) ging volgen ben ik met voetbal op professioneel niveau gestopt en terug gegaan naar Zeevogels.’

Toch stond je een jaar later weer in de Eredivisie, maar nu in de zaal?
‘Ik had in het verleden ook wel eens een wedstrijdje in de zaal gespeeld, maar nooit een hele competitie en ik wilde die uitdaging wel aangaan. In dat eerste jaar heb ik ook zoveel geleerd. Van de coach Gerard Timmers, maar ook van de ervaren speelsters. Het tweede jaar ging super, maar helaas net nadat we ons hadden geplaatst voor de play-offs werd de competitie stil gelegd vanwege corona. En dit seizoen was het helaas ook al na een paar wedstrijden over. Toch heb ik drie jaar lang een enorme leuke tijd gehad bij Team Alkmaar / Sportstars. We hadden een superleuke groep waarin veel gelachen werd, maar ook gepresteerd. Ik heb alleen maar mooie ervaringen meegemaakt en zal daar altijd met plezier op terug kijken.’

En je haalde het Nederlands Team?
‘Dat was helemaal een geweldige ervaring. Eind 2019 mocht ik mijn debuut maken in en tegen Polen waar we twee interlands speelden. Helaas gooide ook daar corona roet in het eten waardoor we nadien alleen nog voor een trainingssessie bij elkaar zijn gekomen. Uiteraard wil ik er straks bij FC Marlène alles aan doen om ook bij Oranje in beeld te blijven.’

Wat heeft de doorslag gegeven om voor FC Marlène te kiezen?
‘Ik zie het vooral als een nieuwe stap in een nieuwe omgeving om mij verder te ontwikkelen. En ik wil met het team mooie prestaties bereiken. Ik heb tijdens een aantal trainingen kennis gemaakt en heb een heel positief beeld van zowel het team als de gehele staf. Met elkaar moeten we hier iets moois kunnen neerzetten, en dat betekent voor de play-offs en het kampioenschap gaan. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! ‘

Positief over de komst van Lotte Hopman is ook trainer/coach Monique van der Rijst. ‘We zijn heel erg blij met de komst van Lotte. Ze traint al enkele weken mee en heeft laten zien een absolute topaanwinst te zijn. Lotte brengt rust, voetballend vermogen is gretig en erg leergierig. Daarbij past zij als persoon erg goed in onze groep.’