Nieuws


FC Marlène VS FCK De Hommel afgelast

‼ BRABANTSE WEDSTRIJDEN AFGELAST

De KNVB heeft besloten dat de thuis- en uitwedstrijden van alle Brabantse veld- en zaalvoetbalverenigingen dit weekend niet doorgaan.

 

AFGELAST:
FC Eindhoven 🆚 Tigers Roermond
FCK De Hommel 🆚 FC Marlène

 

Wanneer deze wedstrijden worden ingehaald is op dit moment nog niet bekend.

Info: KNVB.

Hovocubo te sterk voor FC Marlène in de derby

HEERHUGOWAARD - Koploper Hovocubo is vrijdagavond te sterk gebleken voor FC Marlène. De Hoornse formatie nam in Heerhugowaard al snel een 0-2 voorsprong, en ondanks voldoende kansen voor de thuisploeg liep de ploeg van coach Carlo van der Waals voortdurend achter de feiten aan. De equipe van Sander van Dijk zegevierde uiteindelijk met 2-4.


Voor regerend landskampioen, en de huidige koploper, Hovocubo komen de play-offs na de zege in de derby nu heel dichtbij. FC Marlène, na vrijdag nummer zes in de stand, zal het in de komende weken moeten afdwingen als cruciale wedstrijden wachten tegen directe concurrenten als FCK De Hommel en FC Eindhoven.

Zoals gezegd was de openingsfase al cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. Het duel was nog geen twee minuten oud toen eerst Yoshua St. Juste en vervolgens Amir Molkorai, na een knappe individuele actie, de bal al achter keeper Peter Rozenbeek geschoten hadden. Een punter van Mo Attaibi zorgde voor de aansluiting en Hoessein Jabir was vervolgens dichtbij de gelijkmaker met een schot op de kruising. Voor Hovocubo raakten vervolgens ook Mo Darri en Appie Attahiri het aluminium en vervolgens was het bij de volgende poging Darri die de stand op 1-3 bracht. Met name na die goal kreeg de thuisploeg meerdere kansen op de aansluiting, maar het was opnieuw Darri die de marge nog voor de rust op drie bracht.

Met volle druk naar voren streed FC Marlène na de rust nog voor zijn kansen, maar Hovocubo-keeper Dave Stet stak net als een week eerder weer in uitstekende vorm. Halverwege de tweede helft was hij echter wel kansloos op een pegel van Stefan Dol. De thuisploeg kreeg weer hoop en probeerde het nog met een meevoetballende keeper, maar de zege van Hovocubo kwam niet meer in gevaar.

Voorbeschouwing FC Marlène – Hovocubo

Aanstaande vrijdag speelt FC Marlène haar thuiswedstrijd tegen landskampioen Hovocubo uit Zwaag. Hovocubo is al sinds juni 2018 de regerend landskampioen van Nederland. Afgelopen seizoen werd namelijk de titel geprolongeerd door in de finale FC Marlène te verslaan. In twee spannende wedstrijden trok de ploeg van Sander van Dijk aan het langste eind. Ook dit seizoen is Hovocubo hard op weg om prijzen te gaan pakken. Afgelopen vrijdag werd namelijk de finale van het KNVB-Bekertoernooi bereikt, door asv LEBO met 3 – 1 te verslaan. In de finale, op 10 april in het Topsportcentrum van Rotterdam, wacht Eerste Divisionist BE’79 uit Berkel-Enschot. Ook in de competitie ligt Hovocubo op schema om de play-offs om het landskampioenschap te halen. Na vijftien speelronden is de ploeg uit Zwaag de trotse koploper, al kan het nog niet op haar lauweren rusten. Het gat met de nummers vijf van de ranglijst, FC Marlène en Tigers Roermond, bedraagt maar zeven punten. Een nederlaag vrijdag tegen FC Marlène en het gat is nog maar vier punten. Bij Hovocubo komen we oud-FC Marlène spelers Dave Stet, Zakaria Amrani, Faisel Mellah, Amir Molkarai, Mats Velseboer en Mo Darri tegen. FC Marlène heeft zichzelf twee weken geleden in Rotterdam een slechte dienst bewezen. Na vijf overwinningen op rij werd er uit bij TPP/ Feyenoord Futsal met 4 – 3 verloren. Nadat Felix Verhaar in de 27ste minuut de 1 – 3 maakte, leek de buit binnen, maar in de laatste tien minuten sloegen de Rotterdammers ongenadig hard toe. Dit betekent dat de Sports Performance formatie FC Marlène dit seizoen maar liefst vijf punten heeft laten liggen tegen het op de een na laatste plaats staande TPP/ Feyenoord Futsal. Door deze nederlaag is de ploeg van coach Carlo van der Waals de net verworven vierde plaats op de ranglijst al weer kwijt. Bovendien legt dit extra druk op de confrontatie met Hovocubo van aanstaande vrijdag. Er dient namelijk een resultaat behaald te worden, anders is de kans groot dat het plaatsing voor de play offs niet meer in eigen hand heeft. In de komende drie weken zal wat dat betreft veel duidelijk worden, want na Hovocubo aanstaande vrijdag volgen concurrenten FCK/ De Hommel en FC Eindhoven als tegenstander in de komende twee weken.
Voordat de hoofdmacht aftrapt speelt eerst Jong FC Marlène haar wedstrijd tegen IFC Zwolle. De ploeg van coach Raoel Polnaja zit in een zeer goede fase van de competitie. Met zes overwinningen in de laatste acht wedstrijden is Jong FC Marlène opgeklommen naar de achtste plaats. Aangezien echter vanaf plek negen de nacompetitie om lijfsbehoud begint, is ook de wedstrijd van vrijdag tegen het op de tiende plaats staande IFC Zwolle van groot belang. De uitwedstrijd in Zwolle eerder dit seizoen werd met 9 – 2 gewonnen en betekende de opmaat voor bovengenoemde goede serie.
BALSPONSOR:

 

SAMLEX EUROPE

 

Mede namens het bestuur van FC Marlène wensen wij u veel plezier bij deze wedstrijden.
Eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 13 maart tegen FCK/ De Hommel in Den Bosch.

FC Marlène onderuit in Rotterdam.

ROTTERDAM - Een week na de ijzersterke zege op koploper ASV Lebo heeft FC Marlène zich weer eens van een andere kant laten zien. Op bezoek bij het laag geklasseerde TPP /Feyenoord Futsal gaf de Heerhugowaardse formatie een zeker lijkende voorsprong uit handen en verloor met 4-3.

Het waren roerige weken voor FC Marlène. Vlak na het overlijden van vrijwilliger Peter Schouten gaven een drietal spelers te kennen niet meer te willen uitkomen voor de ploeg wegens een geschil. Zonder die spelers leverde de ploeg evenwel een topprestatie tegen ASV Lebo. Hoe anders was het vrijdagavond in Rotterdam/ De ploeg van coach Carlo van der Waals leek op weg naar een zege, maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. Van der Waals wist waar het aan lag: 'Wij hebben vandaag zelf onze kansen niet afgemaakt en daardoor kon de Rotterdamse keeper groeien in de wedstrijd. Dit gaat trouwens ook op voor onze eigen keeper Peter Rozenbeek die in de eerste helft een aantal cruciale reddingen had. We sloten de eerste helft af met een voorsprong, maar het had toen ook al 3-3 kunnen zijn.'

De Heerhugowaarders gingen echter met een 1-2 voorsprong rusten. Mo Attaibi had de ploeg op voorsprong geschoten, en na de gelijkmaker was het Stefan Dol die kort voor rust de 1-2 liet aantekenen. Met de goal van Felix Verhaar kort na de rust leek er geen vuiltje aan de lucht, maar FC Marlène liet de thuisploeg terug in de wedstrijd komen die drie keer op rij scoorden. Deze klap kwam men niet weer te boven waardoor men de felbegeerde vierde plaats weer over moest dragen aan FCK De Hommel. Om die positie weer te herwinnen moet FC Marlène op 6 maart zien af te rekenen in de klassieker tegen regerend landskampioen Hovocubo.

 

Bron: Xyto media.

Ingelaste oefenwedstrijd tegen Arab Acedemy.

Maandag 24 feb is er een ingelasyte oefenwedstrijd. Tegenstander is Arab Acedemy uit Caïro, Egypte. FC Marlène ontvangt deze tegenstander en zal zich kunnen herstellen van de nederlaag van afgelopen vrijdag. Het oefenduel start Maandag 24 feb om 20:30 uur, Sporthal Waardergolf.

De entree is gratis. 

Gretig FC Marlène eindelijk in top vier na winst op de koploper ASV Lebo

HEERHUGOWAARD - Op de 14e speeldag van het seizoen heeft FC Marlène zich eindelijk een plekje bij de eerste vier, die aan het eind van het seizoen recht geeft aan deelname aan de play-offs, weten te bemachtigen. De equipe van Carlo van der Waals deed dit door in eigen huis koploper ASV Lebo met 6-4 te verslaan.Een terechte zege, want na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de verleden week overleden vrijwilliger Peter Schouten oogde de thuisploeg vanaf de aftrap gretig en getergd om tegen de Amsterdamse koploper een goed resultaat neer te zetten. De blauw-witten kenden dan ook een bliksemstart waarin Ilias Bouzit binnen drie minuten tweemaal wist te scoren. Eerst met een mooie stiftje over keeper De Wit en vervolgens kon hij de 2-0 binnen lopen na een knappe voorzet van Stefan Dol.Door een vrije trap van Youssef Makraou kwamen de gasten terug in de wedstrijd, maar FC Marlène maakte snel duidelijk wat de bedoelingen waren via twee fraaie treffers van Ismail Ouaddouh. Met name de laatste, een streep in de kruising, was er één om in te lijsten. Op slag van rust kwam Lebo nog wel iets dichterbij toen Madi scoorde na balverlies van Bouzit.

In de tweede helft bleef deze stand lang staan, maar halverwege viel de beslissing toen Mo Attaibi het eindpunt was van een vloeiende aanval: 5-2. Lebo-coach El Morabiti probeerde nog wat te forceren door met een meevoetballende keeper te gaan spelen, maar dit pakte verkeerd uit. Man van de wedstrijd Bouzit kon namelijk vanaf eigen helft de bal in het doel schieten en hiermee was de terechte zege voor de thuisploeg een feit. Daar konden ook twee late Amsterdamse treffers niets meer aan af doen: 6-4.

Coach Van der Waals was na afloop opgetogen. 'Voor de wedstrijd voelde ik al aan dat er iets moois stond te gebeuren, want al die gasten stonden op scherp in de kleedkamer. Dat hebben zij meer dan waargemaakt, en ik ben dan ook heel blij met het spel en het resultaat." Die scherpte zal ook in de komende weken nodig zijn, want na de wedstrijd van volgende week bij TPP/Feyenoord volgen drie wedstrijden op rij tegen directe concurrenten (Hovocubo, FC Eindhoven en FCK de Hommel) in de strijd om de play-offs.

Jong FC Marlène

Ook de beloften van FC Marlène behaalden de volle winst en toonden tegen het hoog geklasseerde Zeemacht aan uitstekende reeks bezig te zijn. De ploeg van coach Raoel Polnaja behaalde tegen de Helderse formatie de vierde zege in de laatste vijf duels, en daar viel niets op af te dingen. De thuisploeg was vanaf de eerste minuut de betere, maar keek na een kwartier toch tegen een achterstand aan. Na een 1-1 ruststand kwam Zeemacht opnieuw op voorsprong, maar deze was binnen een minuut teniet gedaan, met name door een bijzonder fraaie treffer van Felix Verhaar, die met een verwoestend schot het sein gaf voor een uiteindelijke meer dan terechte 5-2 overwinning.

Bron: xyto Media
Foto: Gerriefotografie.nl

FC Marlène en 3 spelers per direct uit elkaar

FC Marlène en drie spelers gaan per direct uit elkaar. De spelers hebben aangegeven van mening te verschillen met het bestuur over gemaakte afspraken. Deze mededeling hebben zij vrijdagmiddag 12:00 uur gedaan. We hebben de mededeling voor kennisgeving aangenomen en concentreren ons vanaf heden op het verdere verloop van het seizoen. We bedanken de spelers voor hun inzet in de afgelopen jaren.  FC Marlène maakt zich met de huidige selectie op voor een spannend einde van het seizoen.

Wedstrijd voorbeschouwing FC Marlène - asv LEBO

Dames en heren, aanstaande vrijdag speelt FC Marlène haar thuiswedstrijd tegen asv LEBO. Asv LEBO, de landskampioen van het seizoen 2015-2016, is na dertien speelronden de trotse koploper in de Eredivisie. Asv LEBO, dat vorig seizoen de play offs miste, nam afgelopen zomer afscheid van trainer Calvin Blankendal. Na vijf seizoenen vond de ex- FC Marlène speler het mooi geweest als eindverantwoordelijke van de Amsterdamse club. Zijn opvolger was snel gevonden. Zaid el Morabiti, 119-voudig international en kind van de club, nam het stokje over. En dat is voorlopig niet zonder succes, getuige de huidige eerste plaats in de competitie. Alleen de nederlaag bij laagvlieger Groene Ster zal als teleurstellend ervaren zijn. Ook in het bekertoernooi gaat het crescendo voor de Amsterdammers. Daarin wacht in de halve finale landskampioen Hovocubo.
Voor FC Marlène breekt het uur van de waarheid aan. Na achtereenvolgende overwinningen op Tigers Roermond, HV/ Veerhuys, Groene Ster en White Stones, is de Sports Performance formatie FC Marlène aangehaakt bij de play offs kandidaten. De achterstand op nummer vier FCK/ De Hommel is nog maar één punt. In de komende vijf wedstrijden komt de ploeg van Carlo van der Waals de complete top vier tegen. Om de play offs te bereiken zullen er zeker een aantal wedstrijden tegen deze directe concurrenten moeten worden gewonnen. Als eerste van de top vier komt vrijdag dus asv LEBO op bezoek. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd, na een voorsprong bij rust, met 6 – 3 verloren.

Voorafgaand aan de hoofdmacht speelt Jong FC Marlène komende vrijdag haar thuiswedstrijd tegen Zeemacht. De resultaten blijven een beetje afwisselend voor de youngsters van Raoel Polnaja. Nadat er in De Waardergolf teleurstellend werd verloren van het laag geklasseerde Futsal Winsum, volgde vorige week een prachtige 10 -1 overwinning op middenmoter Excelsior ’31. Jong FC Marlène staat op de negende plaats en het zal moeten stijgen om aan het eind van het seizoen de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Vrijdag dus wederom een belangrijke wedstrijd tegen Zeemacht dat op de derde plaats staat.

BALSPONSOR:

KRN Montage

 

Namens het bestuur van FC Marlène wensen wij u veel plezier bij deze wedstrijden.
Eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 21 februari tegen TPP/ Feyenoord Futsal in Rotterdam.