Nieuws


FC Marlène onderuit in Rotterdam.

ROTTERDAM - Een week na de ijzersterke zege op koploper ASV Lebo heeft FC Marlène zich weer eens van een andere kant laten zien. Op bezoek bij het laag geklasseerde TPP /Feyenoord Futsal gaf de Heerhugowaardse formatie een zeker lijkende voorsprong uit handen en verloor met 4-3.

Het waren roerige weken voor FC Marlène. Vlak na het overlijden van vrijwilliger Peter Schouten gaven een drietal spelers te kennen niet meer te willen uitkomen voor de ploeg wegens een geschil. Zonder die spelers leverde de ploeg evenwel een topprestatie tegen ASV Lebo. Hoe anders was het vrijdagavond in Rotterdam/ De ploeg van coach Carlo van der Waals leek op weg naar een zege, maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. Van der Waals wist waar het aan lag: 'Wij hebben vandaag zelf onze kansen niet afgemaakt en daardoor kon de Rotterdamse keeper groeien in de wedstrijd. Dit gaat trouwens ook op voor onze eigen keeper Peter Rozenbeek die in de eerste helft een aantal cruciale reddingen had. We sloten de eerste helft af met een voorsprong, maar het had toen ook al 3-3 kunnen zijn.'

De Heerhugowaarders gingen echter met een 1-2 voorsprong rusten. Mo Attaibi had de ploeg op voorsprong geschoten, en na de gelijkmaker was het Stefan Dol die kort voor rust de 1-2 liet aantekenen. Met de goal van Felix Verhaar kort na de rust leek er geen vuiltje aan de lucht, maar FC Marlène liet de thuisploeg terug in de wedstrijd komen die drie keer op rij scoorden. Deze klap kwam men niet weer te boven waardoor men de felbegeerde vierde plaats weer over moest dragen aan FCK De Hommel. Om die positie weer te herwinnen moet FC Marlène op 6 maart zien af te rekenen in de klassieker tegen regerend landskampioen Hovocubo.

 

Bron: Xyto media.

Ingelaste oefenwedstrijd tegen Arab Acedemy.

Maandag 24 feb is er een ingelasyte oefenwedstrijd. Tegenstander is Arab Acedemy uit Caïro, Egypte. FC Marlène ontvangt deze tegenstander en zal zich kunnen herstellen van de nederlaag van afgelopen vrijdag. Het oefenduel start Maandag 24 feb om 20:30 uur, Sporthal Waardergolf.

De entree is gratis. 

Gretig FC Marlène eindelijk in top vier na winst op de koploper ASV Lebo

HEERHUGOWAARD - Op de 14e speeldag van het seizoen heeft FC Marlène zich eindelijk een plekje bij de eerste vier, die aan het eind van het seizoen recht geeft aan deelname aan de play-offs, weten te bemachtigen. De equipe van Carlo van der Waals deed dit door in eigen huis koploper ASV Lebo met 6-4 te verslaan.Een terechte zege, want na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de verleden week overleden vrijwilliger Peter Schouten oogde de thuisploeg vanaf de aftrap gretig en getergd om tegen de Amsterdamse koploper een goed resultaat neer te zetten. De blauw-witten kenden dan ook een bliksemstart waarin Ilias Bouzit binnen drie minuten tweemaal wist te scoren. Eerst met een mooie stiftje over keeper De Wit en vervolgens kon hij de 2-0 binnen lopen na een knappe voorzet van Stefan Dol.Door een vrije trap van Youssef Makraou kwamen de gasten terug in de wedstrijd, maar FC Marlène maakte snel duidelijk wat de bedoelingen waren via twee fraaie treffers van Ismail Ouaddouh. Met name de laatste, een streep in de kruising, was er één om in te lijsten. Op slag van rust kwam Lebo nog wel iets dichterbij toen Madi scoorde na balverlies van Bouzit.

In de tweede helft bleef deze stand lang staan, maar halverwege viel de beslissing toen Mo Attaibi het eindpunt was van een vloeiende aanval: 5-2. Lebo-coach El Morabiti probeerde nog wat te forceren door met een meevoetballende keeper te gaan spelen, maar dit pakte verkeerd uit. Man van de wedstrijd Bouzit kon namelijk vanaf eigen helft de bal in het doel schieten en hiermee was de terechte zege voor de thuisploeg een feit. Daar konden ook twee late Amsterdamse treffers niets meer aan af doen: 6-4.

Coach Van der Waals was na afloop opgetogen. 'Voor de wedstrijd voelde ik al aan dat er iets moois stond te gebeuren, want al die gasten stonden op scherp in de kleedkamer. Dat hebben zij meer dan waargemaakt, en ik ben dan ook heel blij met het spel en het resultaat." Die scherpte zal ook in de komende weken nodig zijn, want na de wedstrijd van volgende week bij TPP/Feyenoord volgen drie wedstrijden op rij tegen directe concurrenten (Hovocubo, FC Eindhoven en FCK de Hommel) in de strijd om de play-offs.

Jong FC Marlène

Ook de beloften van FC Marlène behaalden de volle winst en toonden tegen het hoog geklasseerde Zeemacht aan uitstekende reeks bezig te zijn. De ploeg van coach Raoel Polnaja behaalde tegen de Helderse formatie de vierde zege in de laatste vijf duels, en daar viel niets op af te dingen. De thuisploeg was vanaf de eerste minuut de betere, maar keek na een kwartier toch tegen een achterstand aan. Na een 1-1 ruststand kwam Zeemacht opnieuw op voorsprong, maar deze was binnen een minuut teniet gedaan, met name door een bijzonder fraaie treffer van Felix Verhaar, die met een verwoestend schot het sein gaf voor een uiteindelijke meer dan terechte 5-2 overwinning.

Bron: xyto Media
Foto: Gerriefotografie.nl

FC Marlène en 3 spelers per direct uit elkaar

FC Marlène en drie spelers gaan per direct uit elkaar. De spelers hebben aangegeven van mening te verschillen met het bestuur over gemaakte afspraken. Deze mededeling hebben zij vrijdagmiddag 12:00 uur gedaan. We hebben de mededeling voor kennisgeving aangenomen en concentreren ons vanaf heden op het verdere verloop van het seizoen. We bedanken de spelers voor hun inzet in de afgelopen jaren.  FC Marlène maakt zich met de huidige selectie op voor een spannend einde van het seizoen.

Wedstrijd voorbeschouwing FC Marlène - asv LEBO

Dames en heren, aanstaande vrijdag speelt FC Marlène haar thuiswedstrijd tegen asv LEBO. Asv LEBO, de landskampioen van het seizoen 2015-2016, is na dertien speelronden de trotse koploper in de Eredivisie. Asv LEBO, dat vorig seizoen de play offs miste, nam afgelopen zomer afscheid van trainer Calvin Blankendal. Na vijf seizoenen vond de ex- FC Marlène speler het mooi geweest als eindverantwoordelijke van de Amsterdamse club. Zijn opvolger was snel gevonden. Zaid el Morabiti, 119-voudig international en kind van de club, nam het stokje over. En dat is voorlopig niet zonder succes, getuige de huidige eerste plaats in de competitie. Alleen de nederlaag bij laagvlieger Groene Ster zal als teleurstellend ervaren zijn. Ook in het bekertoernooi gaat het crescendo voor de Amsterdammers. Daarin wacht in de halve finale landskampioen Hovocubo.
Voor FC Marlène breekt het uur van de waarheid aan. Na achtereenvolgende overwinningen op Tigers Roermond, HV/ Veerhuys, Groene Ster en White Stones, is de Sports Performance formatie FC Marlène aangehaakt bij de play offs kandidaten. De achterstand op nummer vier FCK/ De Hommel is nog maar één punt. In de komende vijf wedstrijden komt de ploeg van Carlo van der Waals de complete top vier tegen. Om de play offs te bereiken zullen er zeker een aantal wedstrijden tegen deze directe concurrenten moeten worden gewonnen. Als eerste van de top vier komt vrijdag dus asv LEBO op bezoek. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd, na een voorsprong bij rust, met 6 – 3 verloren.

Voorafgaand aan de hoofdmacht speelt Jong FC Marlène komende vrijdag haar thuiswedstrijd tegen Zeemacht. De resultaten blijven een beetje afwisselend voor de youngsters van Raoel Polnaja. Nadat er in De Waardergolf teleurstellend werd verloren van het laag geklasseerde Futsal Winsum, volgde vorige week een prachtige 10 -1 overwinning op middenmoter Excelsior ’31. Jong FC Marlène staat op de negende plaats en het zal moeten stijgen om aan het eind van het seizoen de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Vrijdag dus wederom een belangrijke wedstrijd tegen Zeemacht dat op de derde plaats staat.

BALSPONSOR:

KRN Montage

 

Namens het bestuur van FC Marlène wensen wij u veel plezier bij deze wedstrijden.
Eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 21 februari tegen TPP/ Feyenoord Futsal in Rotterdam.

FC Marlène pakt ook 3 punten tegen white stones naar heftige week

EGMOND AAN ZEE - FC Marlène deed vrijdagavond goede zaken met het oog op het bereiken van de play-offs. De equipe van Carlo van der Waals won zelf met 4-9 bij hekkensluiter White Stones en zag directe concurrenten FCK De Hommel en Tigers Roermond onderuit gaan. De zege op de Egmonders werd met beide handen aangegrepen na een roerige week waarin Peter Schouten, jarenlang actief als vrijwilliger en supporter binnen de club, kwam te overlijden. 'Deze overwinning draag ik op aan Peter', sprak coach Van der Waals dan ook na afloop. 'Peter was een goede vriend en goud waard voor de club.' De hekkensluiter van de Eredivisie maakten het de Heerhugowaarders alleen in de eerste helft even moeilijk, maar de ploeg van Rogier Bunink kreeg met name geen grip op Ismael Ouaddouh die in deze wedstrijd liefst vijf treffers voor zijn rekening nam. Toch zag Bunink zijn ploeg in de eerste helft op gelijke hoogte komen via Justin Recourt en even later de aansluiting vinden door een treffer van Huib Sprenkeling.

Na de rust vielen er enkele cruciale arbitrale beslissingen in het voordeel van de Heerhugowaarders uit waaronder een afgekeurd doelpunt van White Stones bij een 2-4 stand. Hierna wisten de gasten snel uit te lopen en naast de vijf goals van Ouaddouh gebeurde dat door treffers van Ismael Hamdaoui (2), Stefan Dol en Nabil Aakazoun. Recourt deed nog twee keer iets terug met een 4-9 eindstand tot gevolg waardoor FC Marlène zich nu kan richten op de kraker tegen koploper ASV Lebo, komende vrijdag 14 februari in Sporthal Waardergolf. Dit is het begin van een belangrijke reeks die FC Marlène te wachten staat.  Naast ASV Lebo komen ook in maart Hovocubo en  Fc Eindhoven op bezoek in Heerhugowaard.

Check de agenda voor het gehele programma...

Bron: Xyto Media

FC Marlène wint ook tegen Groene Ster

HEERHUGOWAARD - Na een stroeve competitiestart heeft FC Marlène de opwaartse lijn doorgezet met een overwinning op Groene Ster. De ploeg van Carlo van der Waals had daar wel een flink portie strijdlust voor nodig, want de Heerhugowaardse formatie kwam tweemaal op achterstand. Door de derde zege op rij houdt men de top vier in het vizier en dat is uiteindelijk waar het de runner-up van vorig seizoen om te doen is. Toch begon FC Marlène niet goed tegen de Zeeuwse tegenstander. Zonder de zieke Mo Attaibi hanteerde de thuisploeg een te laag baltempo en dat brak men op waardoor de ploeg uit Vlissingen na een kwartier een 0-2 voorsprong nam. Wakker geschud zorgde Stefan Dol, die vorige week zijn rentree maakte na lang blessureleed, met een mooie actie voor de aansluiting en nog voor de rust bracht Ismael Ouaddouh de stand in evenwicht.

 

Na de pauze kwamen de gasten op een hernieuwde voorsprong, maar vervolgens begon het echt te draaien bij de thuisploeg. De mooiste treffer van de avond was van Ilias Bouzit en vervolgens liep men binnen vijf minuten uit naar een 5-3 voorsprong door een vrije trap van Ouaddouh en een intikker van Hoessein Jabir. Groene Ster probeerde nog wat te forceren met een meevoetballende keeper, maar de thuisploeg profiteerde optimaal en via Ismael Hamdaoui en opnieuw Dol werd de eindstand op 7-3 bepaald.

 

Opnieuw een mooie opsteker voor de equipe van Van der Waals die volgende week in de derby bij hekkensluiter White Stones deze goede reeks gaan proberen voort te zetten.

 

Bron Xyto media.

Wedstrijd voorbeschouwing FC Marlène – Groene Ster

Aanstaande vrijdag speelt FC Marlène haar thuiswedstrijd tegen Groene Ster. Groene Ster staat halverwege het seizoen op een tiende plaats met dertien punten. Goede resultaten zoals winst op asv LEBO en een gelijkspel tegen landskampioen Hovocubo, werden afgewisseld met teleurstellende nederlagen tegen Zvv Volendam en HV/ Veerhuys. Hierdoor zal Groene Ster in de tweede seizoenshelft nog flink aan de bak moeten om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Zvv Volendam en HV/ Veerhuys met ook dertien punten en Futsal Apeldoorn met vijftien punten lijken de concurrenten te worden om de tiende plaats te verlaten. Vorige week leed Groene Ster een 3 – 2 nederlaag bij Tigers Roermond. Een 3 – 0 achterstand werd nog bijna weggepoetst in de slotfase, maar de gelijkmaker viel niet.
FC Marlène heeft langzaam maar zeker de weg omhoog gevonden. Tijdens de laatste wedstrijd van 2019 liet de Sports Performance formatie FC Marlène geen spaan heel van Tigers Roermond. Met een 11 – 1 nederlaag ging het terug naar Limburg. En ook de eerste wedstrijd van 2020 leverde vorige week een overwinning op. In Hoorn werd de derby tegen HV/ Veerhuys met 6 – 3 gewonnen. Met twee snelle goals aan het begin van de tweede helft van Akaazoun en Bouzit leek de wedstrijd beslist. Echter kwamen de Hoornaren nog terug tot één goal verschil, maar toen HV/ Veerhuys met meevoetballende keeper ging spelen, wist de ploeg van Carlo van der Waals de overwinning veilig te stellen. Daarnaast was er nog meer goed nieuws, vanwege de rentree van Stefan Dol in de wedstrijd tegen HV/ Veerhuys. De Spanbroeker lag er ruim vier maanden uit door een blessure, maar is nu dus hersteld.
Door deze twee overwinningen lijkt FC Marlène net op tijd aan te haken in de strijd om de play offs. De achterstand op nummer vier Hovocubo bedraagt nog vier punten. Om mee te blijven doen is winst tegen Groene Ster wel noodzakelijk. De uitwedstrijd in Vlissingen werd eerder dit seizoen met 3 – 1 gewonnen.

Voorafgaand aan de hoofdmacht speelt Jong FC Marlène komende vrijdag haar thuiswedstrijd tegen Futsal Winsum. Doordat Jong FC Marlène, net als de hoofdmacht, haar laatste twee wedstrijden wist te winnen, is het inmiddels opgeklommen naar de achtste plek op de ranglijst. Om verder weg te raken van de onderste plekken in een overwinning tegen de nummer elf noodzakelijk. De uitwedstrijd in Winsum werd echter met maar liefst 10 – 3 verloren. Het zal dus niet gemakkelijk worden.

BALSPONSOR:

Sports Performance

Mede namens het bestuur van FC Marlène wensen wij u veel plezier bij deze wedstrijden.
Eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 7 februari tegen White Stones in Egmond aan Zee.