Nieuws


Tom van Veen kiest voor maatschappelijke carrière

HEERHUGOWAARD - Tijdens de eerste training van FC Marlène, maandagavond in Sprthal Heerhugowaard Zuid, maakte keeper Tom van Veen bekend om niet meer aan het nieuwe seizoen te beginnen. De 20-jarige goalie wil zich volledig focussen op een maatschappelijke carrière.


Van Veen kwam in 2017 naar FC Marlène en keepte als 17-jarige in het O19-team. Na het uiteenvallen van die ploeg maakte hij de stap naar de selectie en de afgelopen twee seizoen speelde hij regelmatig zijn wedstrijden bij Jong FC Marlène in de 1e Divisie.

Dat zal komend seizoen echter niet meer gebeuren. Hoewel nog jong is de Zaankanter ook zakelijk ingesteld en gaat graag een nieuwe uitdaging aan. Met inmiddels de nodige ervaring als Eventmanager bij Streetkings wil hij binnenkort samen met een vriend een eigen bedrijf gaan starten in Heerhugowaard. 'Ik heb eigenlijk direct besloten om mijn focus daar volledig op te leggen. Ik ben dankbaar en heb genoten van de jaren bij FC Marlène, maar leg nu de prioriteit bij mijn maatschappelijke carrière.' Van Veen sluit niet uit dat hij in de toekomst weer in een vriendenteam gaat voetballen en uiteraard blijft hij de verrichtingen van FC Marlène trouw volgen, zo vertelde hij ten overstaan van de selectie.

Namens FC Marlène danken wij Tom voor zijn inzet en wensen hem alle succes in de toekomst!

Wedstrijdschema 1e fase definitief: FC Marlène start tegen BE '79. Kraker tegen Hovocubo op zondag

HEERHUGOWAARD - In de nieuwe opzet van de Eredivisie Zaalvoetbal zal FC Marlène aftrappen met een thuisduel tegen promovendus BE '79. De wedstrijd staat gepland op vrijdag 4 september.


Hoeveel toeschouwers er die vrijdagavond in Sporthal Waardergolf mogen komen is nog afhankelijk van de dan geldende corona-regels. In ieder geval staat vast dat de kraker tegen Hovocubo op zondag 18 oktober gespeeld gaat worden. De tweede wedstrijd die op zondag gespeeld gaat worden is het duel bij ASV Lebo op 15 november.

In de nieuwe competitie-opzet wordt de competitie na twaalf wedstrijden opgesplitst en zullen de bovenste acht en de onderste acht de tweede fase ingaan. Van hieruit kan men deelname aan de play-offs behalen. FC Marlène komt in de eerste fase niet uit tegen ZVV Den Haag, Feyenoord Futsal en Tigers Roermond.

Het programma voor de 1e fase ziet er voor FC Marlène als volgt uit:

VR. 04-09: FC Marlène - BE '79
VR. 11-09: Leekster Eagles - FC Marlène
VR. 25-09: FC Marlène - FCK De Hommel
VR. 02-10: FC Eindhoven - FC Marlène
VR. 09-10: White Stones - FC Marlène
ZO. 18-10: FC Marlène - Hovocubo
VR. 23-10: AGOVV Apeldoorn - FC Marlène
VR. 30-10: FC Marlène - HV/Veerhuys
VR. 13-11: Texel '94 -FC Marlène
ZO. 15-11: ASV Lebo - FC Marlène
VR. 20-11: FC Marlène - ZVV Volendam
VR. 04-12: FC Marlène - Groene Ster

FC Marlène zoekt jeugdtrainers

FC Marlène zoekt voor het seizoen 2020-2021 nog nieuwe trainers die met trots onderdeel willen zijn van onze nieuwe jeugdopleiding.


Ze worden intensief begeleid door onze hoofd jeugd opleidingen Roy Ernster & door trainers van onze selectie teams.


We zoeken nog trainers voor de volgende groepen;


FC Marlène J019-1
Speelt in de topklasse op het allerhoogste niveau van Nederland. Zal trainen op maandagavond en hun wedstrijden spelen op woensdag.


FC Marlène J017-1 
Speelt in de top klasse op het allerhoogste niveau. Zal trainen op maandagavond en hun wedstrijd spelen op vrijdag.


Interesse?

Stuur een mail met CV naar hoofdjeugdopleiding@fcmarlene.nl

Nieuw FC Marlène-bestuur stelt zich voor

HEERHUGOWAARD – Toen Ad Molenaar op 1 mei 2020 de voorzittershamer na ruim dertig jaar overdroeg aan Ruud Nolten  was het zaak om spoedig een nieuw bestuur te vormen. Naast Molenaar nam immers ook penningmeester Jeroen Wester na vele jaren dienst te hebben gedaan afscheid als bestuurslid.


Uiteraard wordt er later in het seizoen nog stil gestaan bij de vele verdiensten die zowel Ad Molenaar als Jeroen Wester voor de club hebben gehad, maar u zult begrijpen dat dit pas gebeurt als de coronacrisis grotendeels voorbij is want uiteraard dient dit in een volledig gevulde sporthal te gebeuren.


Nadat de selectie en technische staf voor komend seizoen al vrij snel rond was, wist Ruud Nolten na diverse gesprekken enkele mensen om zich heen te verzamelen die het nieuwe bestuur gaan vormen, en ondertussen, maar daarover later meer, is er ook al een heus jeugdbestuur geformeerd.


Nadat er een week geleden in een sfeervolle setting bij “Cafe Vroeg of Laat” in Spanbroek al wat tipjes van de sluier werden opgelicht in een bijeenkomst met vele vrijwilligers kwam het nieuwe bestuur afgelopen dinsdag 30 juni inmiddels voor de derde keer bij elkaar. Een mooie gelegenheid om de personen  die deze uitdaging aan gaan eens voor te stellen.


Ruud Nolten is dus sinds 1 mei de voorzitter van de club FC Marlène. ‘Ik ben vanaf me jonge jaren al supporter en fan van het zaalvoetbalspelletje. Toen ik 12 jaar was kwam ik al vaak bij AV Jan III /Kras Boys en Rolff Keukens. Daar wij als KRN Montage al 15 jaar sponsor zijn en ik ook al zo lang rond loop bij de club weet ik aardig wat er speelt bij FC Marlène Dat ik nu gevraagd ben om voorzitter van deze mooie club te worden is voor mij een enorme eer en ik zal dat dan ook met trots uitdragen naar de buitenwereld.

Uiteraard zal er gerust wel eens wat zijn wat niet goed gaat aan bestuurlijke kant maar  zie dat niet als falen of fouten, maar vooral als leermomenten om er de volgende keer beter mee om te gaan. Laten we er met ze allen zorg voor dragen om er de komende jaren iets moois van te maken. Ik wens iedereen vooral veel sportiviteit en plezier bij de club, en is er iets laat het ons weten. Ik ben er van overtuigd dat we er wat moois van gaan maken


Marco Zut zat al in het vorige bestuur en zal aanblijven als secretaris.  Ík draag al flink wat jaren mijn steentje bij om FC Marlène draaiende te houden. Vanuit mijn achtergrond als DJ heb ik 4 jaar lang de microfoon vastgehouden tijdens de thuiswedstrijden om daar de presentatie te doen. Natuurlijk meteen genietend van het mooie spelletje dat zaalvoetbal heet. Doordat familie van mij ook al jaren in het bestuur zat van FC Marlène raakte ik langzaam in contact met meerdere bestuursleden van de club. Na de jaren als speaker heb ik me bezig gehouden met sponsor zaken zoals reclameborden en de spelerbanners. Ook aan de nieuwe website van FC Marlène heb ik mijn steentje bijgedragen.

In het nieuwe bestuur neem ik de taak van secretaris op mij. Dus veel contacten onderhouden, en niet zo zeer meer op de voorgrond. Dit alles doe je natuurlijk alleen als je zoals wij dat zeggen bij FC Marlène een blauw hart hebt.

Cyrille Bremer is vanaf heden de nieuwe penningmeester van FC Marlène. ‘Mijn roots liggen in Utrecht en woon samen met mijn twee kinderen. In het werkzame leven ben ik eigenaar van het accountantskantoor Plan A Accountants & Adviseurs BV in Zaandam. Een van mijn compagnons in het bedrijf komt uit Heerhugowaard, samen mogen wij voor steeds meer bedrijven in Noord Holland onze kunsten vertonen. Via deze weg heb ik ook Ruud Nolten leren kennen en werken wij al enige tijd samen. Naast dat ik een van de zeventien miljoen bondcoaches ben die ons land kent, ligt mijn expertise vanuit mijn ruim twintigjarige ervaring in de accountancy wereld met name op het gebied van financiën en zal me dan ook voornamelijk bezig houden met de financiële zaken rondom FC Marlene. Met veel plezier zal ik de rol van penningmeester op mij nemen binnen het bestuur.

Marcel van Veen maakte ook al deel uit van het bestuur is verantwoordelijk voor Voetbal Zaken. ‘Gedreven door de passie en liefde voor het voetbal, gefascineerd door de snelheid van het zaalvoetbal en vanaf komend seizoen in het bestuur van FC Marlene belast met voetbalzaken; wie ik ben? Marcel van Veen, en sinds enige jaren betrokken op de achtergrond van de vereniging.

Op de vraag van de huidig voorzitter Ruud Nolten of ik een officiële functie zou willen gaan bekleden binnen de club heb ik na een aantal gesprekken volmondig ja gezegd om samen met de overige bestuursleden verder te bouwen aan FC Marlène bestaande uit een heren, dames en jeugd afdeling.

Eric de Mees maakte al eens eerder deel uit van het bestuur en is in het nieuwe bestuur verantwoordelijk voor Algemene Zaken. In 2016-2017 maakte ik onderdeel uit van het bestuur van FC Marlène.’Als Bestuurslid Voetbalzaken werd al gauw duidelijk dat als de club FC Marlène een goede toekomst voor ogen had, het tijd was voor een herstructurering. Als snel waren er meerdere functies en taken aan mij toebedeeld wat in eerste instantie makkelijk schakelen was maar naarmate de club weer de weg voorwaarts had gevonden, het toch echt noodzakelijk was dat er meerdere mensen bij de organisatie zouden worden betrokken.

Zoveel mensen dus zoveel wensen....Het belang van de club staat voorop in mijn optiek en met name de jeugdafdeling had meer aandacht nodig aangezien dat de toekomst van de club FC Marlène is. Na drie jaar lief en leed was het tijd voor anderen om de club verder de toekomst in te brengen. Een jaartje supporter zijn is ook heerlijk en zorgt ervoor dat je sommige zaken in een ander perspectief gaat bekijken. Toen de nieuwe voorzitter contact met mij zocht voor historische informatie om FC Marlène verder de toekomst in te brengen kwam de vraag van Ruud Nolten of ik er over na wilde denken weer terug te keren in het nieuwe bestuur.

Gezien het feit dat Ruud dezelfde visie en passie etaleerde was de keuze niet moeilijk. FC Marlène terug aan de absolute top van Nederland met een zeer goede basis voor de organisatie en de jeugd. Daar kan ik mij geheel in vinden. Als nieuwe bestuurslid komen met name Algemene zaken op mijn bordje terecht. Het is een zeer enthousiaste team waar een ieder veel zin in heeft om een rotsvaste club neer te zetten.


Paul van der Molen
heeft in het bestuur een nieuwe functie aanvaard en wordt verantwoordelijk voor PR & Communicatie. ‘Eigenlijk ben ik samen met het vrouwenvoetbal van Reiger Boys overgestapt naar FC Marlène, een club die ik ook al jaren volg. In de regio zal men mij voornamelijk kennen als fotograaf/eigenaar van DP Sportfotografie. In die hoedanigheid heb ik de afgelopen jaren de vrouwen van Reiger Boys Zaalvoetbal intensief gevolgd en bijgestaan met foto’s en verslagen voor social media  en dus was de stap naar FC Marlène een kleine nu zij deze vrouwentak overnemen. Tevens werk ik als hoofdredacteur op de online dagbladen van XYTO Media, de mediapartner van FC Marlène. Zowel als liefhebber, fotograaf als verslaggever volg ik deze mooie club dan ook al vele jaren. Nadat ik door Ruud Nolten werd benaderd om wat te doen met betrekking tot de pr en pers kwam al vrij snel het verzoek om toe te treden tot het bestuur om de functie pr en communicatie te bekleden. In die rol zal ik o.a. verantwoordelijk zijn voor de persberichten, verslagen en het beheer van website en social media op mij nemen. Een uitdaging waar ik met veel plezier en goede zin naar uitkijk.


Naast het zeskoppige bestuur zal ook Ywan de Mees, die in het verleden ook al veel voor de club betekent heeft iedere bestuursvergadering aanwezig zijn in een adviserende rol.

Inmiddels zijn er ook vier personen gevonden die voor FC Marlène het jeugdbestuur gaan vormen. Ook dit bestuur zal binnenkort via de website en social media worden voorgesteld.

Vanuit het jeugdbestuur en vanuit de vrouwentak zal er dan ook regelmatig iemand aanschuiven bij de tweewekelijkse bestuursvergaderingen. Zo was trainer/ coach Monique van der Rijst afgelopen dinsdag aanwezig bij de bestuurvergadering zoals op de foto zichtbaar is. Op de foto ontbreekt helaas Marco Zut die door ziekte afwezig was.

Jim Nelen keert bij FC Marlène terug in het zaalvoetbal

HEERHUGOWAARD - Op de laatste dag voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn kan FC Marlène toch nog een versterking aankondiging in de persoon van Jim Nelen. De 25-jarige Horinees is al enige jaren niet meer actief in de zaal, maar stond vorheen bekend als een groot talent.


In Heerhugowaard hoopt Nelen dan ook het plezier in het zaalvoetbal weer terug te vinden. Na vele jaren bij Hovocubo te hebben gespeeld en in de nationale jeugdselecties verkoos hij er een paar jaar geleden voor om het zaalvoetbal te laten voor wat het is. Na enkele jaren bij Zwaluwen '30 op het veld stapte hij vorige zomer over naar De Blokkers, de club waar hij komend seizoen ook voor uit komt.


En daarnaast in de zaal dus voor FC Marlène. Nelen verteld hoe dit tot stand kwam. 'Ik raakte eigenlijk in gesprek met Edward van Gils die mijn naam liet vallen bij FC Marlène. Ik heb daarna een aantal gesprekken gehad en hierbij kreeg ik een heel goed gevoel. FC Marlène is een grote naam in het zaalvoetbal en ik ben blij dat ik daar deel van uit kan maken.'


Nelen beseft als geen ander dat hij na al die gemiste jaren niet zomaar in het 1e zal komen, maar wil de uitdaging graag aan gaan. 'Ik wil me graag weer focussen op het zaalvoetbal en zal het in trainingen en wedstrijden moeten laten zien.'


Fotografie: Gerrie Meijer

Jordy Cretier, strijder met een blauw-wit hart

HEERHUGOWAARD - Na het stoppen van keeper Peter Rozenbeek is een andere Heerhugowaarder, Jordy Cretier, inmiddels de speler die komend seizoen het langst achtereen het blauw-witte tenue van FC Marlène draagt. 'Logisch', aldus de teamspeler. 'Ik voel mij verbonden met deze club en kan mij niet voorstellen ergens anders te spelen.'Hoewel nog jong, Cretier is pas 25, behoort de Heerhugowaarder inmiddels tot het meubilair van de club. 'Ik kwam hier op mijn twaalfde binnen, dus heb er inmiddels dertien jaar opzitten, waarvan de laatste zeven jaar bij de eerste selectie.' Waar hij op het veld wel de overstap maakte naar een hoger niveau, na SVW '27 speelde hij voor de eersteklassers AFC 34 en inmiddels twee seizoenen bij LSVV, is een transfer in de zaal nooit echt ter sprake gekomen.


'Ik speel bij FC Marlène al op het hoogste niveau bij een ploeg die om de prijzen speelt dus heb helemaal niet de intentie om weg te gaan. Ik weet wat ik hier heb en wat de mogelijkheden zijn van de club.' Het betekent overigens niet dat er geen interesse is geweest van andere clubs. 'Zelfs dit jaar nog en hoewel het niet het meest leuke seizoen was heb ik geen moment overwogen om hier weg te gaan', aldus Cretier.


Winnaar
De ervaren speler is namelijk een winnaar en wil nog vele prijzen pakken met de club. Inmiddels staan de KNVB-beker en de Supercup op zijn erelijst, maar de allrounder wil nog steeds de nationale titel pakken met FC Marlène. 'Ik was 14 en jeugdspeler toen ik FC Marlène kampioen zag worden en heb altijd gedacht, dat wil ik ook!' In 2019 was hij er dichtbij toen men de finale haalde, maar bleek Hovocubo net de gelukkigste.


Het huidige seizoen viel wat dat betreft tegen, maar Cretier is er de persoon niet naar om met de beschuldigende vinger te wijzen. 'We hadden een grote selectie waardoor voor sommige spelers de speeltijd iets minder werd, maar verder speelden we zeker in het begin van het seizoen veel te wisselvallig. We moeten dus vooral naar ons zelf kijken.' Net op het moment dat het iets beter begon te draaien gooide de coronacrisis roet in het eten en werd de competitie, en daarmee de prijzenjacht, voortijdig afgebroken.


Toekomst
Vooruitkijkend ziet Cretier echter ook weer mogelijkheden. 'Als ik naar de groep voor komend seizoen kijk dan ziet de toekomst er goed uit. Het vertrek van ervaren krachten als Peter Rozenbeek en Nigel Wijdenbosch is goed opgevangen met de terugkeer van Amir Molkârâi en Mo Darri en bijvoorbeeld ook de komst van Martin van Eeuwijk. En er is vertrouwen in keeper Melvin Habets en in de talenten zoals Kevin van Londen en Colin Kamp. Ik denk dat er wat dat betreft een uitstekende groep staat met een mix van ervaring en jeugd.'


Teamspeler
Hoewel pas 25 mag Cretier zich dus tot de ervaren krachten rekenen en wordt er in dit team straks wat van hem verwacht. 'Ik loop daar niet voor weg, en vind dat alleen maar mooi. Het maakt mij ook niet uit waar ik sta in het veld. Ik ben een echte teamspeler en geef altijd 100% strijd zowel op trainingen als in wedstrijden. Alles met maar één doel namelijk om als team de winst te behalen.'


Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto: JdL Fotografie

Talenten FC Marlène klaar voor volgende stap

HEERHUGOWAARD - Het feit dat FC Marlène al decennia lang meedraait in de top van het vaderlandse zaalvoetbal is voor een zeer groot gedeelte te danken aan de eigen opleiding. Uiteraard zijn er in de loop der jaren spelers van "buitenaf" naar Heerhugowaard gekomen, maar de eigen regionale jeugd is immer belangrijk geweest en vele spelers wisten op deze manier de weg naar de Eredivisie te vinden. Colin Kamp en Kevin van Londen zijn twee van die exponenten die inmiddels de stap naar de eerste selectie gemaakt hebben.


Een blik op de selectie van komend seizoen wijst dan ook uit dat de regionale binding belangrijk is voor de club. Spelers als Amir Molkârâi en Mo Darri keren terug bij de club waar het allemaal begon, en ook Melvin Habets en Jordy Cretier doorliepen de gehele jeugdopleiding. Daarnaast loopt er met Spanbroeker Stefan Dol, hoewel die pas op z'n 20e naar FC Marléne kwam nog een speler uit de eigen regio. Tel daarbij de namen van Kamp en Van Londen op en dan blijkt dat de binding en betrokkenheid met de eigen regio groot is.


Voor de nieuwe voorzitter Ruud Nolten een belangrijk issue. 'De tijden veranderen, ook in het zaalvoetbal. Dat er voor flinke bedragen spelers van buitenaf gehaald werden is echt voorbij. Wij zijn daar ook de club niet naar en het is ook niet nodig want wij hebben altijd een goede opleiding gehad. Kevin en Colin zijn daar weer uitstekende voorbeelden van en het is mijn droom dat wij over 2 of 3 jaar een ploeg hebben met alleen maar regionale spelers die evengoed om de prijzen speelt. Ik geloof echt dat dit mogelijk is.'


Debuut

Hoewel nog jong, Kevin van Londen is net 19 geworden en Colin Kamp net 20, draaien ze alweer wat jaartjes mee. Zo debuteerde Kamp al in november 2017 in het eerste elftal van FC Marlène en Van Londen deed dat in september 2018. Beiden waren bij hun debuut nog maar 17 jaar. 'Eigenlijk was ik in elk team bij FC Marlène altijd al de jongste. Toen ik 12 was speelde ik tussen 14-jarigen en zo is dat doorgegaan tot mijn debuut in het 1e', aldus Kamp. Van Londen doorliep een zelfde traject. 'Maar het is een onvergetelijk moment als je daar eindelijk op je 17e staat tussen al die goede spelers in de Eredivisie.' Beide spelers speelden daarna hoofdzakelijk hun wedstrijden in Jong FC Marlène dat in de 1e Divisie ook op een prima niveau speelt. Daarnaast kregen zij af en toe hun minuten in het 1e.


Kansen
Toch stagneerde de speeltijd daarna wel al vinden beiden dat ook wel logisch. 'Je hoort ons niet zeggen dat we te weinig kansen hebben gekregen want de ploeg stond gewoon goed en haalde zelfs de finale van de play-offs. Dan weet je dat de kans op speeltijd klein is', aldus Heerhugowaarder Kamp. Kevin van Londen, afkomstig uit Alkmaar en op het veld uitkomend voor SV Koedijk, begrijpt ook dat er in dit seizoen niet altijd een beroep op hun werd gedaan. 'De selectie was al groot en de wisselende resultaten gaven ook niet altijd aanleiding om te wisselen. Daarnaast werd de competitie door de coronacrisis ook vroeg afgebroken. Wie weet wat er nog meer mogelijk was geweest als dat niet was gebeurd.'


Oranje
Inmiddels maakten beiden wel een onvergetelijke ervaring mee toen zij met Oranje Onder 19 afgelopen september meededen aan het EK in Letland. Hoewel de ploeg tegen sterke landen als Spanje, Oekraïne en Kroatië drie keer verloor zien beiden het als een onvergetelijke ervaring evenals de andere buitenlandes trips met het Nederlands team. 'Als je dat oranje-shirt om je schouders mag dragen gebeurt er wat met je en voel je je trots' vinden beiden dan ook.


Komend seizoen wordt het tijd voor de volgende stap, en natuurlijk allereerst bij de eigen club. Coach Carlo van der Waals ziet dan ook zeker mogelijkheden voor beide talenten.'Colin heb ik als 12-jarige jongen zien binnen komen en door zijn gretigheid heb ik altijd wel het idee gehad dat hij het 1e zou halen. Prachtig om te zien dat hij nu de stap kan en gaat maken. Kevin heeft met name de laatste drie jaar een ijzersterke ontwikkeling doorgemaakt en daarmee zijn plek verdiend. Het blijft mooi om eigen jeugd een kans te kunnen geven omdat de club daar ook om bekend staat. Nog steeds kunnen zij veel leren van hun ervaren medespelers, maar zij hebben het beiden in zich om in de toekomst dragende krachten voor FC Marlène te zijn.'


Die ambitie hebben beiden spelers zelf dan ook. Mede door de prestaties met Oranje was er immers ook wel interesse van andere clubs, maar deze schoven beide spelers terzijde. 'Nog geen twee jaar terug mocht ik mijn debuut maken, vervolgens behoor je er als 11e, 12e man bij en inmiddels zitten we bij de eerste selectie van tien man. Het wordt dus tijd voor de volgende stap', aldus Van Londen. Ook Kamp blijft de blauw-witten trouw. 'Ik woon hier om de hoek en ben opgegroeid met FC Marlène. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad en zie er naar uit om met deze selectie nog vele mooie momenten te gaan meemaken.'


Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto: Diane van den Broek (DP Sportfotografie)

Melvin Habets loopt niet weg voor uitdaging

HEERHUGOWAARD – Eén van de meest besproken posities in de selectie van FC Marlène zal komend seizoen ongetwijfeld die van de keeper zijn. Want hoe is het om een clubicoon als Peter Rozenbeek op te volgen, de doelman die liefst 23 jaar onder de lat stond bij de blauw-witten? De eer is weggelegd voor Melvin Habets die weet wat er van hem verwacht wordt. ‘Ik loop dan ook niet weg voor deze uitdaging. Sterker, ik kijk er alleen maar naar uit.’De 23-jarige Heerhugowaarder weet inmiddels wat er gevraagd wordt in de Eredivisie zaalvoetbal. ‘Ik draai al wat jaartjes mee binnen de club, doorliep de gehele jeugdopleiding, en zit inmiddels al een paar jaar bij de selectie. Dit seizoen heb ik dan niet veel gespeeld, maar het seizoen daarvoor raakte Peter voor het eerst sinds lange tijd geblesseerd en kreeg hij toen hij terugkwam ook nog eens een rode kaart. Op die momenten stond ik er ook dus ik weet wat er verwacht wordt.’


Habets begrijpt dat zeker in het begin de vergelijking met Rozenbeek zeer vaak gemaakt zal worden, maar kan daar niet zoveel mee. ‘Peter is Peter en ik ben Melvin. Ik kan alleen maar trots zijn dat ik zoveel jaren met hem heb samen gespeeld, en heb een enorm respect voor zijn carrière. Ik heb heel veel van hem geleerd, maar heb ook mijn eigen kwaliteiten en ben blij dat ik die straks kan tonen in de Eredivisie.
De situatie is nu ook heel anders dan toen. Peter is als jonge keeper bij FC Marlène vanuit de lagere klassen meegegroeid naar het Eredivisieniveau. Bij mij liep dat anders. Ik ben via de jeugdopleiding in Jong FC Marlène gekomen dat in de 1e Divisie ook op behoorlijk niveau speelt en heb inmiddels ook al mijn wedstrijden in het 1e gespeeld, zowel beker als competitie. Via die weg ben ik er inmiddels klaar voor om mij vast op het hoogste niveau te bewijzen.’


Vertrouwen
Die mening is ook zijn coach Carlo van der Waals toegedaan. ‘Na het stoppen van Peter Rozenbeek is het eigenlijk geen issue geweest. Er zijn zelfs andere keepers aangeboden, maar Melvin draait al zo lang mee bij de club en is een dusdanig goede keeper dat het voor ons als technische staf logisch is dat hij komend seizoen de eerste man wordt. Op het moment dat hij er moest staan stond hij er dus dat vertrouwen heeft hij dan ook zelf verdiend.’

Of Habets, die naast het zaalvoetbal het komend seizoen op het veld zal uitkomen voor zaterdag eersteklasser BOL, in de toekomst net zo’n clubicoon kan worden als Rozenbeek is natuurlijk de vraag. ‘Je weet nooit hoe het loopt en ik ben nog jong, maar mijn hart ligt wel bij deze club. Ik speel hier al sinds de jeugd en heb nooit overwogen elders te gaan spelen, maar in de toekomst kijken kan niemand. In ieder geval wil ik het vertrouwen dat ik nu heb gekregen met beide handen aanpakken, mijn waarde bewijzen voor FC Marlène en voor de prijzen gaan.’


Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto: JdL Fotografie