Nieuws


Wisselvalligheid troef bij FC Marlène

APELDOORN - In de Eredivisie zaalvoetbal lijkt FC Marlène dit seizoen één van de meest wisselvallige ploegen te zijn. Vrijdagavond leed de ploeg van coach Carlo van der Waals alweer de vierde nederlaag van het seizoen op bezoek bij de nummer tien in de stand, Futsal Apeldoorn.

Zelfs bij afwezigheid van belangrijke spelers als Cretier, Hamdaoui en Bouzit is de Gelderse formatie een ploeg die te kloppen moet zijn voor de Heerhugowaarders. Men toonde echter weer eens de wisselvalligheid die de ploeg al het gehele seizoen heeft en waardoor de gestelde ambitie, een plaats bij de eerste vier voor de play-offs, steeds verder weg lijkt. Na negen gespeelde wedstrijden staat FC Marlène al zeven punten achter op de huidige nummer vier, FC Eindhoven.

In Apeldoorn bleek men gelijk al niet bij de les want al snel keek men tegen een 2-0 achterstand aan. Felix Verhaar wist voor de aansluiting te zorgen, maar kort na de rust was de marge alweer twee. Vervolgens brak een goede periode aan voor de Heerhugowaarders en via doelpunten van opnieuw Felix Verhaar, Mo Attaibi en Wessel Verhaar werd zelfs een voorsprong genomen. Deze was echter van korte duur en na de gelijkmaker van de thuisploeg verzuimde FC Marlène vanuit een vrije trap te scoren waar Yasin Erdal dat namens de thuisploeg wel deed, met de vierde nederlaag tot gevolg en een achtste plaats op de ranglijst.

Komende vrijdag 13 december zal de ploeg van Van der Waals in eigen huis uit aan ander vaatje moeten tappen als men de nummer vijf in de stand, Tigers Roermond, wil verslaan.

Bron: Xyto Media

FC Marlène JO15-2 hengelt de punten niet binnen in Volendam

FC Marlène hengelt de punten niet binnen in Volendam

Als voetballer heb je wel eens zo’n dag dat het net niet lukt, echt zo’n baaldag. Vaak heb je dan teamgenoten die een stapje harder zetten om jouw baaldag om te zetten in iets positiefs.Maar wat als het hele team een baaldag heeft? Zo’n dag/ avond hadden de toppers van Marlène JO15-2 tegen Rkav Volendam JO15-1. Zeker de eerste 10 minuten grossierde Marlène in verkeerde passes, verkeerde loopactie’s en waren ze niet sterk genoeg in de duels. Al snel stond het dan ook terecht 3-0 voor de spelers in het oranje. Daarna kwam het besef dat er heel hard gewerkt moest worden om een goed resultaat neer te zetten. Al gauw kreeg Marlène een aantal kansen om een goal te maken maar pech in de afronding kon er ook nog wel bij. De ruststand was 3-0 in het voordeel van de Volendammers.In de 2e helft ging Marlène vol goede moed op zoek naar een treffer. Er volgde vele aanvallen maar elke keer stond er een paal, been, voet of keeper in de weg om een score te noteren. Helaas kwam de bevrijdende goal pas in de slotfase. Gezien de enorme inzet was dat een verdiende ere-treffer. 3-1 eindstand.

Aanstaande vrijdag de topper tegen de nummer 3 van de competitie HZV/ het Vennewater JO15-1.

 

 

Gratis bus vervoer naar Apeldoorn

Vrijdag 6 December speelt FC Marlène uit tegen Apeldoorn. U kunt gratis mee met de bus richting Apeldoorn. De Bus vertrekt om 17:30 uur.

Aanmelden bij Cafe Marlène.
072-5711255

3 Punten in de laatste seconde's voor FC Marlène

HEERHUGOWAARD - Het zespuntenduel tussen FC Marlène en ZVV Volendam is vijftig seconden voor de laatste zoemer beslist door een doelpunt van Ismael Hamdaoui. Op aangeven van Ilias Bouzit wist Hamdaoui het enige doelpunt van de wedstrijd binnen te frommelen. Gezien het spelbeeld een terechte zege voor de Heerhugowaardse formatie.Het belang was vooraf duidelijk. Met een respectievelijk negende en tiende plaats staan FC Marlène en ZVV Volendam niet op de plaatsen die stroken met de ambities van beide clubs. Een overwinning en daarmee indirect aansluiting richting de subtop was voor beide clubs dan ook essentieel. Vanaf het eerste fluitsignaal leek dat besef er ook te zijn bij de ploeg van coach Carlo van der Waals want de thuisploeg was beter, verschafte zich kans op kans, waar de gasten uit Volendam zich voornamelijk beperkten tot tegenhouden. Dat ging met name op voor keeper Jack Steur die een glansrol vervulde aan Volendamse zijde door onder meer Attaibi, Hamdaoui en Wijdenbosch van het scoren af te houden.

Na de pauze leek ook bij ZVV Volendam van coach Hjalmar Hoekema het besef er te zijn dat men met 0-0 niet veel zou opschieten en de ploeg gaf dan ook iets meer druk naar voren. Keeper Peter Roozenbeek liet zich echter niet verrassen bij pogingen van Kaleveld en Tol. De beste kansen bleven dan ook voor de thuisploeg waar Attaibi de lat raakte en Bouzit de paal. Langzamerhand werd er rekening gehouden met een doelpuntloze puntendeling, maar toen het scorebord de laatste minuut was ingegaan wist Bouzit na enkele kap- en draaibewegingen Hamdaoui te vinden die voor een ongekende opluchting zorgde in sporthal De Waardergolf.

FC Marlène - ZVV Volendam 1-0 (0-0)
60. Hamdaoui 1-0

Foto's: DP Sportfotografie

Bron Xyto media

Marlene O15-2 wint van laagvlieger.

Afgelopen vrijdag togen we naar bloemendorp Limmen waar laagvlieger Limmen 15-2 bestreden moest worden. De laatste tulpen waren deze week nog geplant waardoor de stemming bij onze tegenstander voor de wedstrijd er goed in zat. Dit veranderde evenwel snel toen Thijs de bal in de eerste minuut al achter de keeper wist te kegelen. Hoe en wat dat is me even ontgaan maar Limmen weigerde de verdedigende stellingen te verlaten waardoor er een periode volgde met een Marlene dat zich met veel beweging door de verdediging probeerde te voetballen en een tegenstander die alleen probeerde tegen te houden, wat veel makkelijker is. Veel ballen van Marlene gingen net voor langs en als er een mannetje van ons in deze situaties wat dichter bij de 2e paal had gestaan, dan hadden we er zo een paar bij kunnen prikken. Bij 1 van hun spaarzame aanvallen werd Limmen zowaar nog gevaarlijk maar een goed schot van hen werd vakkundig onschadelijk gemaakt. Een paar minuten voor rust brak Stan gelukkig de ban door met een laag zuiver geplaatst diagonaal schot de doelman te verschalken. Nadat Limmen vroeg in de 2e helft een boogballetje van Senna in eigen doel wist te koppen, verliet het de verdedigende stellingen wat meer waardoor er eindelijk wat meer ruimte kwam voor ons. Dit resulteerde in meer uitgespeelde kansen en hieruit wisten Stan, die bijna vrije doortocht kreeg en de bal met links mooi in de kruising schoot, Ties, een eigen doelpunt en Pascal de score uit te bouwen tot 0-7. De jongens hadden er nog wel een paar kunnen maken en Limmen kreeg ook nog een paar goeie mogelijkheden op de eer te redden, maar meer zat er niet in. Coaches Hofland en Verkooijen waren tevreden en wij als ouders eigenlijk ook wel. Zo blijven we aardig gehandhaafd in de hogere regionen van deze leuke competitie en blijven we mee doen in de strijd om de bovenste 4 plekken die recht geven op de play-offs. Maar de weg is nog lang voordat de 26 wedstrijden zijn afgewerkt. Nog een tijdje volhouden dus.

 

Stefan Dol voetbalschool

Aanbieding van De Stefan Dol Voetbal School.

10 Weekse cursus zaaltraining. Voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar.

Tijden.

1e blok 16.15 - 17.30 uur.
2e blok 17.45 - 19.00 uur.

Start vrijdag 6 december.
Aanmelden via www.voetbalschool-stefandol.nl

Marlène JO15-2 verliest ongelukkig in topper

Afgelopen vrijdagavond mochten de talenten van Marlène JO15-2 aantreden tegen HZV/ het Vennewater JO15-2. Dat zij de huidige koploper zijn, zorgde voor een mooie supporters opkomst in sporthal De Bloemen in Castricum. HZV/ het Vennewater speelde in het begin een niet alledaags spelletje met een zeer bewegelijke spits die continue een hoge lange bal op zich af zag komen.Het leek wel een beetje ouderwets “kick and rush” veldvoetbal. Hierdoor kwamen zij een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Marlène die in keeper Mats weer een uitblinkende doelman had. Marlène was niet heel scherp in de dekking en dat was vooral te merken bij hoekschoppen van HZV/ het Vennewater. Dat waren misschien wel de spannendste momenten van de 1e helft. Diep in de 2e helft was de stand terecht 1-1 en had Marlène gezien het balbezit misschien wel de meeste aanspraak op een winnende goal. Echter was het de thuisploeg die na een duidelijke overtreding door mocht gaan en zo de 2-1 binnenschoot.

Het was jammer dat door deze actie de eindstand was bereikt, een gelijkspel was reëler geweest.

Een punt in Eindhoven

EINDHOVEN - In een duel met veel strijd heeft FC Marlène zaterdagavond een punt overgehouden op bezoek bij FC Eindhoven. De Heerhugowaarders namen in de eerste helft een 0-2 voorsprong, die in de tweede helft teniet werd gedaan, waarna men tot twee keer toe terug kwam van een achterstand.

Coach Carlo van der Waal zal met name te spreken zijn over de eerste helft waar de ploeg buiten de twee goals nog een handvol kansen creëerde, en als collectief prima speelde. Na rust was de voorsprong binnen tien minuten weg door een ontketende Jordany Martinus die driemaal scoorde. Toch toonde FC Marlene veerkracht door zowel na de 3-2 als de 4-3 terug te komen en zo een punt uit het vuur slepen. De Heerhugowaardse treffers kwamen op naam van Jordy Cretier (2), Mo Attaibi en Ismael Hamdaoui.

FC Marlène speelt op vrijdag 22 november thuis tegen ZVV Volendam.