Nieuws


Marlène-jeugd geniet van mix-toernooi

HEERHUGOWAARD - Op maandag 12 oktober heeft de onderbouw van onze jeugdopleiding een mix toernooi gespeeld. De O11-1, O11-2, O13-1 en O13-2 werden gemixt en verdeeld in drie teams. 'Het was behalve een sportief samenzijn ook fantastisch om te zien hoe we met elkaar bezig zijn', aldus Hoofd Opleidingen Roy Ernster.


De trainers hadden allemaal een eigen team. Het team van Patrick Heggelman (O13-1) trok in de laatste seconde aan het langste eind en wist met één goal de winst binnen te slepen.


We wensen al onze talenten een mooie herfstvakantie met veel voetbal uren!

Update corona-maatregelen per 13-10-2020

HEERHUGOWAARD - Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 13 oktober is besloten dat voorlopig alle competities stil liggen. Uiteraard zullen wij met een spoedige communicatie komen zo gauw er vanuit de KNVB ook meer bekend wordt.

Tot die tijd gelden vanaf morgen de volgende maatregelen zoals ook zijn aangekondigd op de website van Rijksoverheid.

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

- Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

- Uitgezonderd zijn:
- Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
- Voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.

- Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).

- Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.Vrouwen FC Marlène niet tevreden met punt in topper

ROTTERDAM - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen hebben Feyenoord Futsal en FC Marlène vrijdagavond de punten gedeeld. De twee ploegen die worden gezien als kandidaten voor het behalen van de play-offs eindigden het duel op 3-3, een stand die reeds bij rust bereikt was.


Monique van der Rijst, trainer/coach van de Marlène vrouwen, baalde van het gelijke spel. 'In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij, maar het afmaken van de kansen lukte helaas niet.'


Toch zag zij haar ploeg in de eerste helft goed terug komen van een achterstand. Chantal Hendriksen had weliswaar in de derde minuut de score al geopend en FC Marlène speelde prima, maar de thuisploeg sloeg daarna keihard toe door in de omschakeling met drie goals op rij. Door doelpunten van achtereenvolgens Sanne Brand en Judine Castricum wist de Heerhugowaardse formatie de schade nog voor de rust te herstellen.


De tweede helft leverde vervolgens genoeg mogelijkheden en spanning op, maar geen doelpunten meer.

Verdiende zege voor FC Marlène in Egmond

EGMOND AAN ZEE - FC Marlène heeft vrijdagavond White Stones de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Na drie zeges en twee overwinningen waren de Egmonders niet opgewassen tegen de Heerhugowaarders. Hoewel de beslissing pas in de slotfase viel was de zege voor de ploeg van coach Carlo van der Waals terecht.


FC Marlène was in de openingsfase superieur en nam al snel een 0-2 voorsprong door doelpunten van Stefan Dol en Mo Darri. 'In die fase van de wedstrijd hadden we kunnen uitlopen naar 3-0, 4-0 of zelfs wel 5-0', sprak Van der Waals na afloop. Mede dankzij een uitstekend op dreef zijnde keeper, Mike Wesselink, bleef het echter bij twee treffers en volgde daarna de ommekeer. Binnen een paar minuten wisten achtereenvolgens Dennis de Waard en Anass Boulhalhoui de stand gelijk te trekken en met een van richting veranderd schot van Yassine Zakir gingen de Egmonders zelfs met een voorsprong rusten: 3-2.


Na de rust nam FC Marlène het initiatief weer en pakte ook een hernieuwde voorsprong door treffers van Colin Kamp en opnieuw Dol. Topscorer Zakir trok de stand weer gelijk, maar in de laatste tien minuten stelden de gasten orde op zaken. Darri maakte zijn tweede van de avond en Ilias Bouzit gooide het duel definitief in het slot.


'Een verdiende zege', aldus coach Van der Waals. 'Wij hebben hetzelfde onnodig spannend gemaakt en dat heeft wel weer paar grijze haren bezorgd, maar het belangrijkste is dat we zowel na de achterstand bij rust als bij de 4-4 rustig zijn gebleven en in onze kansen bleven geloven.' Zijn collega Rogier Bunink van White Stones was uiteraard teleurgesteld over de eerste nederlaag van zijn ploeg, maar toch ook wel trots. 'De teleurstelling overheerst nog, maar FC Marlène is een topploeg en die hebben wij 40 minuten prima tegenstand geboden.'


White Stones - FC Marlène 4-6 (3-2)
2. Dol 0-1
4. Darri 0-2
14. De Waard 1-2
17. Bouhalhoul 2-2
19. Zakir 3-2
29. Kamp 3-3
30. Dol 3-4
31. Zakir 4-4
33. Darri 4-5
39. Bouzit 4-6


Ook NH Nieuws was aanwezig bij het duel. Een uitgebreide samenvatting en interview met Stefan Dol is hier te bekijken.

Foto: Sander Kaaij FotografieAlles is dit seizoen anders bij White Stones, pittige derby voor FC Marlène

HEERHUGOWAARD - FC Marlène wacht komende vrijdag voor het eerst dit seizoen een Noord-Hollandse derby. De ploeg van coach Carlo van der Waals gaat op bezoek bij White Stones in Egmond. Waar dit duel vorig seizoen nog een zekerheidje voor de blauw-witte equipe, daar is in de huidge competitie-opzet niets meer zeker. Hetgeen blijkt uit de uitstekende resultaten die White Stones dit seizoen heeft neergezet.


Gered door de corona...dat is hetgeen wat op gaat voor White Stones. De Egmonders leken vorig seizoen een zekere degradant nadat men in maart, voor de competitie werd afgebroken, slechts één punt had behaald. Hoe anders is alles dit seizoen? White Stones gokte op rechtstreekse handhaving, maar na de eerste vijf wedstrijden zal coach Rogier Bunnink al meermalen naar NOS-Teletekst pagina 847 hebben gekeken. Zijn ploeg stond al een paar keer aan kop en bezet op dit moment de tweede plaats in de Eredivisie, achter koploper Hovocubo.

De Egmonders verrasten al op de eerste speeldag met een eclatante 1-8 zege op AGOVV en behaalde nadien gelijke spelen tegen ASV Lebo en ZVV Den Haag en overwinningen op Groene Ster en Leekster Eagles. Laatstgenoemde ploeg werd afgelopen vrijdag in eigen huis met maar liefst 5-11 verslagen. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor nieuwkomer Yassine Zakir die deze competitie reeds elf keer wist te scoren.

FC Marlène dat vorig seizoen twee keer wist te winnen van de Egmondse tegenstander (4-0 en 4-9) weet dus wat het te wachten staat in de derby van aankomende vrijdag. Van der Waals zal zijn ploeg ongetwijfeld op scherp zetten om revanche te nemen voor de twee recente nederlagen in competitieverband tegen achtereenvolgens FCK De Hommel en FC Eindhoven. Winst in Egmond is dan ook het enige wat telt om zo de aansluiting met de top te behouden.

De wedstrijd White Stones - FC Marlène wordt zoals bekend zonder publiek gespeeld en begint vrijdag om 20.30 uur in Sporthal De Watertoren in Egmond an Zee.

Uiteraard houden wij u via social media en website op de hoogte van de verrichtingen aldaar.

Tevens biedt White Stones een livestream aan die is te bekijken via de volgende links:
https://www.facebook.com/ZvvWhiteStones/posts/3685512898127164
https://www.youtube.com/watch?v=ygxpifSLlqE

Uitslagen FC Marlène jeugd week 40

HEERHUGOWAARD - Diverse teams van de jeugdopleiding van FC Marlène kwamen in de afgelopen week in actie. Bekijk hier alle uitslagen.Topklasse O17
HV/Veerhuys JO17-1 - FC Marlène JO17-1 (4-2)


Topklasse O15
RKAV Volendam JO15-1 - FC Marlène JO15-1 (3-4)
FC Marlène JO15-2 - HV/Veerhuys JO15-1 (2-6)


1e Klasse O15
FC Marlène MO15-1 - Limmen MO15-1 (20-0)


Topklasse O13
FC Marlène JO13-1 VRIJ
HV/Veerhuys JO13-2 - FC Marlène JO13-2 (4-1)
FC Marlène MO13-1 - HV/Veerhuys JO13-1 (0-1)


1e Klasse O11
FC Marlène JO11-1 - White Stones JO11-1 (8-4)
FC Marlène JO11-2 - HZV/Het Vennewater JO11-1 AFG.
FC Marlène MO11-1 VRIJ

Peter Rozenbeek ontvangt Gouden Reiger van Gemeente Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Peter Rozenbeek is maandagmiddag in het gemeentehuis van Heerhugowaard onderscheiden met de Gouden Reiger. De 41-jarige Rozenbeek ontving de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor zaalvoetbalvereniging FC Marlène.


Peter Rozenbeek kreeg het kleinood van burgemeester Bert Blase en het werd hem opgespeld door zijn vrouw en dochter. Heerhugowaarder Rozenbeek begon in 1997 als keeper bij FC Marlène en zou 23 jaar het doel verdedigen van het vlaggenschip. Clubicoon Rozenbeek won met de club o.a. drie landstitels en zeven nationale bekers. Daarnaast speelde de doelman 85 interlands voor het Nederlands Zaalvoetbalteam. Dit voorjaar maakte Rozenbeek, na het beëindigen van de zaalvoetbalcompetitie vanwege de coronacrisis, bekend te stoppen met zijn langdurige carrière bij FC Marlène.


Rozenbeek was zelf totaal verrast door de erkenning die hem toe kwam. 'Ik dacht vanmiddag met mijn dochter naar het consultatiebureau te gaan en kom terecht in een zaal van het gemeentehuis. Ik vind het bijzonder en voel mij zeer vereerd dat ik dit mag meemaken. Ook omdat ik gevoelig ben voor dit soort dingen. Als ik zag wie er vanmiddag bij was en de gezichten zie waar mee je dit avontuur heb beleefd dan doet mij dat wat. Ik ben in 1997 begonnen omdat het leuk en gaaf was en kon toen nog niet vermoeden welke prijzen we allemaal zouden binnen halen en dat ik 85 interlands zou spelen. Dat ik dan ook nog in mijn eigen Heerhugowaard zo erkend wordt vervult mij met trots.'

FC Marlène-vrouwen doen zichzelf te kort

HEERHUGOWAARD - In de derde speelronde van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft FC Marlène twee dure punten laten liggen. Het thuisduel tegen Os Lusitanos eindigde in 3-3.


Uiteindelijk bleek de puntendeling terecht vooral door de matige start van de thuisploeg. Het baltempo lag te laag en te vaak werden verkeerde keuzes gemaakt. De gasten uit Amsterdam kwamen dan ook op voorsprong na slecht dekken achterin via een mooie volley van Gilanne Louwaars. Lais Boes maakte weliswaar gelijk, maar binnen een minuut lag de bal alweer aan de andere kant in het doel toen Bouchra Moudou vanaf rechts doorkwam en knap binnen schoot. De 1-2 bleek tevens de ruststand.


Na de pauze pakte FC Marlène het beter op en werd het via Lisa Luiken gelijk. Met nog acht minuten op de klok schoot aanvoerster Sanne Brand een vrije trap hard tegen de touwen en stond de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. De ploeg van Monique van de Rijst probeerde door te drukken om het duel definitief te beslissen, maar kreeg het deksel op de neus toen Cheryl Drost uithaalde. Met een hard schot via de binnenkant van de paal liet zij keepster Tamara Luijkx kansloos en bepaalde de eindstand 3-3.


'Zwaar balen en totaal onnodig', treurde aanvoerster Sanne Brand die werd verkozen tot vrouw van de wedstrijd. 'Wij hebben ons zelf vanavond tekort gedaan tegen een ploeg waarvan je hoort te winnen.'


FC Marlène VR1 - Os Lusitanos VR1 3-3 (1-2)
6. Gilanne Louwaars 0-1
15. Lais Boes 1-1
16. Bouchra Moudou 1-2
26. Lisa Luiken 2-2
32. Sanne Brand 3-2
37. Chelly Drost 3-3


Foto: DP Sportfotografie

Bron: Heerhugowaards Dagblad