FC Marlène verliest nipt in Hoorn


FC Marlène verloor zaterdag de openingswedstrijd van het nieuwe zaalvoetbalseizoen. Landskampioen Hovocubo was met 8-7 in eigen huis net wat effectiever.

Ondanks de nederlaag zag doelman Peter Rozenbeek ook genoeg aanknopingspunten. "We kwamen knap en snel op een 0-2 voorsprong. Helaas gaven we in een mum van tijd de tegengoals erg makkelijk weg. We hadden in die fase wat zakelijker moeten zijn ", aldus de routinier. De thuisploeg ging door het wat mindere spel van de Heerhugowaarders met een 5-3 voorsprong de rust. Bij een 8-4 achterstand kwam Marlène in de slotfase nog knap terug tot 8-7. Dit was ook de eindstand van het duel dat door een warrige arbitrage vrij rommelig verliep.

SLORDIG Peter Rozenbeek: "Positief is dat we tot het einde goed zijn doorgegaan. We hebben Hovocubo delen van de wedstrijd bij de strot gehad. Dat is knap tegen de landskampioen en aan het begin van het seizoen. Al was het van beide kanten ook vaak slordig."

Bij Marlène ontbraken zaterdag door blessures Stefan Dol en Jordy Cretier. Mo Attaibi zat nog een schorsing uit. Daarnaast spelen vier jeugdspelers momenteel met Oranje onder 19 het EK in Riga. Gelukkig beschikt de eredivisionist dit seizoen over een brede selectie en stond er in Zwaag een prima team op het veld.

PLAY-OFFS "De lat ligt bij ons hoog. Spelen bij deze mooie club brengt druk met zich mee. In de laatste 15 jaar hebben we twee keer de play-offs gemist. We hebben dus een naam hoog te houden", zo kijkt Peter Rozenbeek vooruit. De volgende competitiewedstrijd wordt weer op vreemde bodem gespeeld. In Vlissingen ontmoet het komend weekend Groene Ster dat de eerste competitiewedstrijd won. De eerste thuiswedstrijd wordt op 27 september in de Waardergolf gespeeld. Dan is White Stones de tegenstander.

Bron, De Koerier.
Wilfred Van Der Hoven.

Foto, Sander Kaaij