Verslag Lesley Boys JO15-1 VS FCMarlène JO15-2


Vooraf was dit al de topper in de Topklasse A, en dat zorgde toch voor iets teveel ontzag bij de spelers van Marlène voor de tegenstanders uit Amsterdam.

Vanaf de eerste seconde stond Marlène met de rug tegen de goal. Dit resulteerde al direct in 2 harde schoten op doel, dus de keeper was gewaarschuwd. Een goede opbouw kwam maar moeilijk tot stand en belangrijk was om in deze fase zeer geconcentreerd te verdedigen en proberen de pass te onderscheppen. Af en toe kwam Marlène er goed tussen en was het wachten op een snelle counter. Nadat Lesley Boys de bal op de lat geschoten had, kreeg Marlène 2 keer de kans om te scoren uit een snelle counter. Helaas stond een goede keeper de openingstreffer in de weg.

Het werd meer en meer een fysieke strijd en de duels werden vaker verloren dan gewonnen. Marlène bleef wel geconcentreerd verdedigen maar elk team heeft vaak een speler die nèt dat beetje meer heeft en daarom het verschil kan maken. Zo ook Lesley Boys JO15-1.

De nummer 10 van Lesley Boys was niet alleen technisch vaardig maar ook nog eens pijlsnel! Hij vloog via de linkerkant langs de verdediging van Marlène en gaf een assist op zijn teamgenoot 1-0. Niet lang daarna gaf hij een lobpass op de stropdas van diezelfde teamgenoot en die zorgde gelijk voor de 2-0.

Nu was het zaak voor Marlène om de schroom van zich af te gooien en het eigen spel te gaan spelen. In het 2e deel van de eerste helft toonde de toppers van Marlène meer lef en dat resulteerde in de mooiste goal van de avond. De bal ging via het midden direct naar de rechtsvoor, die aarzelde niet en gaf direct voor waar de bal ingeschoten kon worden, 2-1: Publiek op de banken!

De 2e helft liet Lesley Boys het spel en de opbouw aan Marlène en gokte op de counter. Daardoor werd de 2e helft een opeenstapeling van oe’s en aahhh’s waarbij de snelle spelers van Lesley Boys meer en meer ruimte kregen. De 3-1 was daarom te verwachten maar Marlène gaf zich niet gewonnen en ging op zoek naar de 3-2. Eerst volgde een schot op de keeper, daarna was de lat aan de beurt. Na een snelle onderschepping kon Marlène via een prachtige individuele actie op rechts de bal naar links passen en doordat de bal direct terug werd gespeeld de 3-2 binnen knallen. Publiek weer op de banken.

Ondanks deze mentale opsteker breide Lesley Boys de voorsprong uit naar 4-2 nadat de concentratie even weg was. Dat kan een keer gebeuren maar tegen deze tegenstander is dat fataal. Dat nummer 10 niet alleen snel was maar ook goed kon schieten, liet hij zien door een bal achteloos in de kruising te schieten 5-2. Marlène kwam nog 1x terug op 5-3 maar het slotakkoord was weer voor nummer 10 van Lesley Boys die op de er op de brommer vandoor ging na een diepe bal van de keeper, 6-3.

 

Nu was Lesley Boys JO15-1 nog een maatje te groot maar wellicht kan er in een later stadium van de competitie een mooier resultaat worden neergezet. We houden jullie op de hoogte!