Wedstrijd voorbeschouwing FC Marlène – Groene Ster


Aanstaande vrijdag speelt FC Marlène haar thuiswedstrijd tegen Groene Ster. Groene Ster staat halverwege het seizoen op een tiende plaats met dertien punten. Goede resultaten zoals winst op asv LEBO en een gelijkspel tegen landskampioen Hovocubo, werden afgewisseld met teleurstellende nederlagen tegen Zvv Volendam en HV/ Veerhuys. Hierdoor zal Groene Ster in de tweede seizoenshelft nog flink aan de bak moeten om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Zvv Volendam en HV/ Veerhuys met ook dertien punten en Futsal Apeldoorn met vijftien punten lijken de concurrenten te worden om de tiende plaats te verlaten. Vorige week leed Groene Ster een 3 – 2 nederlaag bij Tigers Roermond. Een 3 – 0 achterstand werd nog bijna weggepoetst in de slotfase, maar de gelijkmaker viel niet.
FC Marlène heeft langzaam maar zeker de weg omhoog gevonden. Tijdens de laatste wedstrijd van 2019 liet de Sports Performance formatie FC Marlène geen spaan heel van Tigers Roermond. Met een 11 – 1 nederlaag ging het terug naar Limburg. En ook de eerste wedstrijd van 2020 leverde vorige week een overwinning op. In Hoorn werd de derby tegen HV/ Veerhuys met 6 – 3 gewonnen. Met twee snelle goals aan het begin van de tweede helft van Akaazoun en Bouzit leek de wedstrijd beslist. Echter kwamen de Hoornaren nog terug tot één goal verschil, maar toen HV/ Veerhuys met meevoetballende keeper ging spelen, wist de ploeg van Carlo van der Waals de overwinning veilig te stellen. Daarnaast was er nog meer goed nieuws, vanwege de rentree van Stefan Dol in de wedstrijd tegen HV/ Veerhuys. De Spanbroeker lag er ruim vier maanden uit door een blessure, maar is nu dus hersteld.
Door deze twee overwinningen lijkt FC Marlène net op tijd aan te haken in de strijd om de play offs. De achterstand op nummer vier Hovocubo bedraagt nog vier punten. Om mee te blijven doen is winst tegen Groene Ster wel noodzakelijk. De uitwedstrijd in Vlissingen werd eerder dit seizoen met 3 – 1 gewonnen.

Voorafgaand aan de hoofdmacht speelt Jong FC Marlène komende vrijdag haar thuiswedstrijd tegen Futsal Winsum. Doordat Jong FC Marlène, net als de hoofdmacht, haar laatste twee wedstrijden wist te winnen, is het inmiddels opgeklommen naar de achtste plek op de ranglijst. Om verder weg te raken van de onderste plekken in een overwinning tegen de nummer elf noodzakelijk. De uitwedstrijd in Winsum werd echter met maar liefst 10 – 3 verloren. Het zal dus niet gemakkelijk worden.

BALSPONSOR:

Sports Performance

Mede namens het bestuur van FC Marlène wensen wij u veel plezier bij deze wedstrijden.
Eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 7 februari tegen White Stones in Egmond aan Zee.