Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Ad Molenaar gehuldigd als Lid van Verdienste door KNVB

3 september 2023 08:38

HEERHUGOWAARD – Voorafgaand aan de finale om de Supercup voor vrouwen werd voormalig FC Marlène-voorzitter Ad Molenaar gehuldigd vanwege zijn vele verdiensten voor de club en het zaalvoetbal in het algemeen en door de KNVB geëerd als Lid van Verdienste.

Molenaar kreeg daarmee een terechte erkenning voor zijn bijdrage in het vaderlandse zaalvoetbal in het jaar dat FC Marlène het 50-jarig jubileum magt vieren.

De Heerhugowaardse zaalvoetbalvereniging werd in 1973 opgericht door Jaap Molenaar, toenmalig eigenaar van Dancing-Partycentrum Marlène, en kent inmiddels een rijke historie. In 1988 was het Ad Molenaar, zoon van Jaap, die niet alleen de dancing overnam, maar ook het voorzitterschap van de zaalvoetbalclub erbij ‘cadeau kreeg’.

Onder leiding van Molenaar begon de Heerhugowaardse zaalvoetbalvereniging aan een stevige opmars in zaalvoetballand. Tussen 1998 en 2002 promoveerde FC Marlène van de derde klasse naar de Eredivisie en twee jaar later werd zelfs al de eerste landstitel behaald en tevens de KNVB-beker’. In 2006 en 2009 zou FC Marlène nogmaals landskampioen worden. Inmiddels is de club dus driemaal kampioen van Nederland, zevenvoudig bekerwinnaar en werd vijf maal de Supercup veroverd. Tevens wist de club in 2011 de prestigieuze Benelux-Cup te winnen. Daarnaast leverde de clubs vele internationals af aan de Oranje-teams. Een ander hoogtepunt is het spelen van de Champions League in de Amsterdam Arena.
Molenaar zou de voorzittershamer ruim 30 jaar hanteren alvorens hij deze in 2020 overdroeg aan Ruud Nolten. Voor al zijn verdiensten voor FC Marlène en het zaalvoetbal werd hij vrijdagavond dan ook terecht in het zonnetje gezet door de KNVB.Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen