Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Boyd Filemieg wil doorontwikkelen en gezamenlijke successen behalen met FC Marlène

3 juni 2024 14:59

Boyd Filemieg is ook één van de jonge spelers die afgelopen seizoen zijn doorbraak beleefde bij FC Marlène. De talentvolle Schagenaar speelt al zeven jaar in het blauw-wit en dat zal hij ook komend seizoen weer doen.

De 18-jarige Filemieg is een ware exponent van de jeugdopleiding van FC Marlène. Hij kwam in 2017 via een talentendag terecht bij de club en speelt sindsdien voor de Heerhugowaarders. In de jeugdopleiding mocht hij al kampioenschappen vieren met de Onder 17 en Onder 19.

Op het veld begon hij als kabouter bij het toenmalige SRC in Schagen, liep nog even stage bij AZ en speelt inmiddels al wat jaren voor AFC ’34, het afgelopen seizoen in de JO19-1.

Boyd Filemieg begon het afgelopen seizoen in het tweede, maar maakte al snel de overstap naar de eerste selectie van trainer Iwan de Mees en debuteerde op 20 oktober in de wedstrijd tegen FCK De Hommel. Het was het begin van een mooie reeks want de jongeling wist zich gedurende het seizoen zelfs als tweede topscorer van de ploeg te kronen, achter Steije Kee, door liefst dertien doelpunten op eredivisie-niveau te maken.

Het gegeven dat hij afgelopen seizoen speeltijd mocht maken op het hoogste niveau ziet Filemieg dan ook als een voorlopig hoogtepunt. “Maar ook het feit dat wij met deze ploeg de brugwedstrijd hebben weten te halen mogen wij trots op zijn.”

Ook ziet Filemieg nu alweer uit naar komend seizoen: “Ik heb enorm veel zin om samen met het team een nog beter seizoen neer te zetten dan het afgelopen jaar. Ik hoop mijn kwaliteiten verder te ontwikkelen en bij te dragen aan onze gezamenlijke successen. Mijn droom is om uiteindelijk ooit minuten te mogen maken bij Oranje Futsal”.


Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen