Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Doelman Barry de Wit keert bij FC Marlène terug op het oude nest

11 april 2021 09:44

HEERHUGOWAARD – FC Marlène heeft zich voor komend seizoen verzekerd van Barry de Wit. De 26-jarige doelman en Oranje-international keert daarmee na zes jaar terug bij de Heerhugowaardse eredivisionist.


De uit Beets afkomstige, en tegenwoordig in Amsterdam woonachtige De Wit is blij met zijn terugkeer bij FC Marlène. ‘Ik ben zes jaar weg geweest, maar FC Marlène heb ik altijd gevolgd. Ik heb hier een groot deel van de jeugdopleiding doorlopen en twee jaar bij de selectie gezeten’, aldus de keeper.


Barry de Wit begon zijn loopbaan in de zaal bij HV/Veerhuys, maar maakte in de C-junioren (tegenwoordig O15) de overstap naar Heerhugowaard. ‘De jeugdopleiding van FC Marlène trok voor iedere jonge speler. Alles was hier altijd zo goed georganiseerd en ik denk met veel plezier terug aan die jaren.’ Vanaf 2013 kwam de talentvolle doelman bij de eerste selectie waar hij tweede keeper werd achter Peter Rozenbeek. ‘In al die jaren heb ik zo enorm veel geleerd en daar heb ik nu nog profijt van.’


Oranje
Aangezien Rozenbeek nog lang niet van plan leek te stoppen en De Wit toch meer speelminuten wilde maken volgde in 2015 de overstap naar HV/Veerhuys waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie en een beloning volgde in de vorm van een uitnodiging voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Begin 2017, tijdens een vierlandentoernooi in China, mocht De Wit dan ook zijn Oranje-debuut maken. In 2018 volgde vervolgens een overstap naar die andere Hoornse club, Hovocubo. ‘Ik had daar Dave Stet als concurrent en wij speelden om en om onze wedstrijden. Hovocubo was eveneens een leerzame periode, maar ik was inmiddels wel op een leeftijd dat ik weer wekelijks wilde spelen en heb in 2019 gekozen voor ASV Lebo.’ In Amsterdam was de keeper onomstreden al werden beide seizoenen helaas niet afgemaakt vanwege de coronacrisis.


Trots
Komend seizoen is de goalie dan ook weer te bewonderen in de kleuren van FC Marlène en dat maakt hem trots. ‘Zoals ik al zei heb ik FC Marlène altijd gevolgd en ik hoor louter positieve verhalen. Je hoort van alle kanten dat er een nieuwe wind blaast door de club en ik heb het er natuurlijk ook met mijn ploeggenoten bij Oranje over gehad. Zij waren ook louter positief over de club en dat motiveerde mij alleen maar meer om hier straks wat moois neer te zetten.‘ De Wit weet dat er ook bij FC Marlène de nodige concurrentie is, maar loopt daar niet voor weg. ‘Als je als club wilt strijden voor de prijzen heb je gewoon twee goede keepers nodig. Uiteindelijk moet je het allemaal zelf in de trainingen en wedstrijden laten zien’, aldus de keeper die in het dagelijks leven als fysiotherapeut werkzaam is in Volendam.


Huidig trainer/coach en komend seizoen technisch manager Carlo van der Waals is ook blij met de komst van de keeper. ‘Barry heeft inmiddels acht jaar ervaring op eredivisie-niveau en is Oranje-international dus we weten wat we in huis halen. Daarbij kent hij de club en weet hij welk gezamenlijk doel wij als FC Marlène hebben. Ik ben er van overtuigd dat wij veel plezier aan elkaar gaan beleven.’


Foto: DP Sportfotografie

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen