Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Dubbele winst voor FC Marlène

30 april 2022 09:38

VOLENDAM/AMSTERDAM – Zowel de heren als de vrouwen van FC Marlène hebben vrijdagavond de volle winst weten te behalen. De herenselectie wist de uitwedstrijd bij RKAV Volendam met 2-4 te winnen, terwijl de vrouwenploeg van de Heerhugowaarders met dezelfde cijfers te sterk was in het eerste play-offs duel tegen Os Lusitanos.

FC Marlène is in ieder geval verzekerd van de derde plaats in de Eredivisie, maar hoopt zich nog bij de top twee te voegen om zo straks voordeel te hebben in de play-offs. De ploeg van coach Jeroen de Groot wist vrijdag het uitduel bij RKAV Volendam te winnen. En hoewel het soms moeizaam was, bleek de overwinning wel terecht.

Voor de rust werd er alleen gescoord door Stefan Dol. In de tweede helft kwamen de Volendammers op gelijke hoogte door Frank Boogaard, maar de gasten stelden orde op zaken. Eerst werd een voorzet van Dol door Nick Schilder in eigen doel gewerkt en vervolgens wisten Mo Darri en Younes Daari de score verder op te voeren. Schilder wist in de slotfase nog wel voor een tweede Volendamse treffer te zorgen: 2-4.

FC Marlène ontvangt komende vrijdag koploper FC Eindhoven in Sporthal Waardergolf (21.30 uur).

Vrouwen

Drie keer verloor FC Marlène VR1 dit seizoen van Os Lusitanos die zowel in de reguliere competitie als in de bekerfinale te sterk bleken. In de eerste van een “best-of-three” play-off wedstrijd bleken de Heerhugowaardse vrouwen echter te sterk.

In de Amsterdamse Aristoshal bleef het lang doelpuntloos, maar FC Marlène sloeg kort achter elkaar twee keer toe. Simone Hand opende de score en was even later de aangeefster met Juul van der Kolk als afmaakster. Op slag van rust vond Chelly Drost namens de thuisploeg de aansluitingstreffer.

Het leek wederom mis te gaan toen Bouchra Moudou voor de 2-2 wist te zorgen, maar ditmaal was het FC Marlène dat de langste adem had. Amy Visser zorgde voor een hernieuwde voorsprong na een vloeiende combinatie met Hand en het duel werd beslist door een treffer van Zoyla Barendse: 2-4.

FC Marlène kan zich komende vrijdag in eigen huis verzekeren van een finaleplaats om de nationale titel als het Os Lusitanos opnieuw weet te verslaan. Dit duel begint om 19.30 uur in de Waardergolf.

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

25 mei 2024 09:49
FC Marlène VR1 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel. Tijdens de eerste...
Nieuws Vrouwen
19 mei 2024 19:33
Terwijl de carroussel in het zaalvoetbal op volle toeren draait hebben twee sterkmakers van FC Marlène...
Heren Nieuws
18 mei 2024 23:01
Regerend landkampioen FC Marlène VR1 heeft zich ten koste van ZV Libertas geplaatst voor de finale...
Nieuws Vrouwen