Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Duels tegen FC Eindhoven garant voor spanning

1 oktober 2020 09:25

EINDHOVEN – FC Marlène speelt vrijdag in de vierde speelronde van de Eredivisie een uitwedstrijd bij FC Eindhoven. Het is een duel tussen twee grootmachten die de laatste twintig jaar mede het zaalvoetbal op het hoogste niveau hebben bepaald.

De wedstrijd tussen de drievoudig landskampioen FC Marlène en viervoudig landskampioen FC Eindhoven zijn doorgaans een garantie voor veel spanning. Er is een mooie historie betreffende de onderlinge wedstrijden in zowel de reguliere competitie, beker als play-offs. Een jaar na de laatste landstitel van FC Marlène in 2009 wist FC Eindhoven voor het eerst beslag op de titel te leggen die men totaal vier keer won tussen 2010 en 2015. Een klein jaar geleden speelde men in Eindhoven een duel dat alle kanten op kon, maar eindigde in een 4-4 gelijkspel waarbij FC Marlène bij rust nog met 0-2 voor stond, maar vervolgens twee keer op achterstand kwam.

Ook het duel van komende vrijdag belooft weer veel spanning want na de eerste drie speeldagen staan beide ploegen op een gedeelde vijfde plaats met zes punten. FC Eindhoven van trainer/coach Jan Vogels had een valse start van de competitie door de openingswedstrijd bij Groene Ster met maar liefst 6-1 te verliezen. Daarna herstelden de Brabanders zich uitstekend met overwinningen op Texel ’94 (8-3) en Tigers Roermond (0-5). Ten opzichte van vorig seizoen wist het team zich danig te versterken en komen wij onder meer voormalig Marlène-speler Zakaria Amrani tegen die afgelopen zomer de overstap maakte van Hovocubo.

FC Marlène liep juist afgelopen vrijdag tegen FCK De Hommel tegen de eerste nederlaag (3-5) aan nadat de ploeg van Carlo van der Waals de competitie was gestart met twee overwinningen. Amir Molkárái, die in het laatste duel rood kreeg, zal vanwege een schorsing niet van de partij zijn, maar desondanks zullen de blauw-witten er alles aan doen om zich te revancheren en hopelijk de drie punten mee terug nemen naar Heerhugowaard.

Het duel FC Eindhoven – FC Marlène begint vrijdag om 20.30 uur in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven.

Zoals bekend mag er vanwege de nieuwe maatregelen van het kabinet geen publiek aanwezig zijn bij het duel, maar uiteraard kunt u de verrichtingen volgen via onze website en social media.

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen