Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Eindelijk prijs voor vrouwen FC Marlène!

8 april 2023 09:49

ROTTERDAM – In het jaar van het 50-jarige jubileum van de club heeft FC Marlène weer een nieuwe pagina toegevoegd aan het toch al roemrijke verleden. Voor het eerst in de historie wisten de vrouwen van de Heerhugowaardse zaalvoetbalvereniging een nationale prijs te pakken. In Topsportcentrum Rotterdam won de ploeg van trainer/coach Dick van Stralen vrijdagavond in de KNVB-bekerfinale met 4-2 van Os Lusitanos.

“Eindelijk een prijs”, aldus aanvoerster Sanne Brand na afloop. Zij mocht vrijdagavond onder grote publieke belangstelling de beker in ontvangst nemen van Mo Attaibi en dat zorgde voor vreugdevolle taferelen. De van oorsprong Texelse Brand maakte jaren geleden de overstap naar het toenmalige Reiger Boys om op het hoogste niveau te kunnen spelen. Elk jaar werd er meegedaan om de bovenste plaatsen, maar een ecte prijs leverde het nooit op. ook niet toen FC Marlène de vrouwentak van Reiger Boys overnam in 2020. Zo ging vorig jaar de bekerfinale nog verloren tegen hetzelfde Os Lusitanos en bleek in de strijd om de landstitel Drs. Vijfje te sterk.

Dit seizoen lijkt alles op zijn plaats te vallen bij de Heerhugowaarders waar Dick van Stralen afgelopen zomer het stokje overnam van Monique van der Rijst. De rol van laatstgenoemde in het huidige succes is echter groot want onder de bezielende leiding van Van der Rijst wist men in Heerhugowaard een gedegen jeugdopleiding neer te zetten, waarvan jaarlijks speelsters hun debuut mochten maken op het hoogste niveau. Naast al die talenten is er de ervaring van speelsters als Chantal Hendriksen, die de finale helaas moest missen door een blessure, maar al vanaf het eerste moment van de partij is bij de opkomst van het vrouwenzaalvoetbal in Heerhugowaard. Ook de beide keepsters, Jacky Reus en Jesca Willemsen, zijn vanaf het begin actief, en de al genoemde Brand draait inmiddels ook al wat jaartjes mee. Aaike Verschoor heeft ook de nodige ervaring en won met Watervogels al eens de nationale beker en ook Amy Visser blijkt een belangrijke waarde voor de ploeg net als goalgetter Simone Hand, verleden seizoen nog topscorer van Nederland.

Daarbij braken er tal van talenten door in de afgelopen seizoen zoals Zoyla Barendse, Laïs Boes, Mila Wittebrood, Juul van der Kolk en Kyara de Bruin. Juist deze speelsters hadden een grote rol in de bekerfinale van vrijdagavond. Waar het in de eerste helft nog moeizaam verliep, blijkbaar speelde de spanning daarin ook een grote rol, wist FC Marlène na de rust, en na een achterstand het verschil te maken. In de eerste helft was de keepster van Os Lusitanos, Jessica Overoom, nog de meest opvallende speelster, met enkele puike reddingen.

Ook in de tweede helft bleef het duel nog even zonder doelpunten tot Kim van Velzen vanuit een uitbraak ineens de Amsterdammers op voorsprong wist te zetten. De ommekeer duurde echter niet lang. Met een van richting veranderd schot wist de 16-jarige De Bruin voor de gelijkmaker te zorgen en kort hierna liet Overtoom zich verrassen door een schot van Boes. Os Lusitanos moest nu risico nemen, maar werd ridicuul afgestraft door de blauw-witten uit Heerhugowaard. Verschoor bracht de marge op twee en na enkele prima reddingen van Jacky Reus gooide Barndse het duel in het slot. De late tegentreffer van Overtoom was slechts voor de spreekwoordelijke eer: 2-4.

Hierna kon het feest losbarsten bij de Heerhugowaardse ploeg en die zal ongetwijfeld tot in de laatste uurtjes hebben geduurd. Van Stralen glom daarbij van oor tot oor: “Ik ben zo ontzettend trots op deze meiden en op wat ze de laatste weken laten zien”. Van Stralen besefte ook dat er nog meer valt te halen dit seizoen met het oog op de landstitel waarin men in een felle strijd is gewikkeld met ZV Libertas. “Ook daar gaan we er natuurlijk vol voor, maar we gaan eerst even met volle teugen genieten van dit moment, want dat hebben wij met z’n allen verdiend.”

KNVB-BEKERFINALE

Os Lusitanos – FC Marlène 2-4 (0-0)

25. Van Velzen 1-0
28. De Bruin 1-1
30. Boes 1-2
34. Verschoor 1-3
40. Barendse 1-4
40. Overtoom 2-4

Foto’s: DP Sportfotografie

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen