Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène begint voorjaarspoule met driepunter

26 februari 2022 06:47

DEN BOSCH – FC Marlène is de tweede fase van de competitie in de Eredivisie Zaalvoetbal uitstekend begonnen. Op bezoek bij FCK De Hommel in Den Bosch zegevierde de ploeg van trainer/coach Jeroen de Groot met 5-6.

Een mooie opsteker voor de Heerhugowaarders tegen een ploeg die wordt gezien als een mogelijke concurrent. In de tweede fase treffen de bovenste acht ploegen van de najaarscompetitie elkaar. FC Marlène eindigde daarin als vierde en FCK De Hommel als vijfde met evenveel punten (28). Ook Hovocubo eindigde op 28 punten en alleen FC Eindhoven en ASV Lebo deden het iets beter met 31 punten. Deze vijf ploegen worden ook gezien als de grootste kandidaten voor het behalen van de play-offs al dient men dan ook nog af te rekenen met RKAV Volendam, HV/Veerhuys en Be ’79 die de acht ploegen compleet maken.

Op bezoek in Den Bosch kwam FC Marlène al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Molkârâi, maar de Heerhugowaarders konden niet doordrukken en op slag van rust werd het gelijk.

In de tweede helft liet FC Marlène wel zien waar het toe in staat was. “We vonden ons eigen spel terug en dat leverde enkele mooie uitgespeelde goals op. Het was bij vlagen heel goed om te zien”, aldus De Groot. Via treffers van Daari (2), Attaibi, Van Eeuwijk en Dol liepen de gasten al snel uit en vijf minuten voor tijd stond het zelfs 2-6. Een gewonnen wedstrijd zou je zeggen, maar aan het werden de blauw-witten toch te nonachalant. FCK De Hommel scoorde drie keer in twee minuten. “Gelukkig hadden we een marge waardoor we de zege over de streep konden trekken, maar dat gemakzuchtige is iets wat er uit moet”, zo liet de coach weten. Uiteraard tellen alleen de drie punten en de vreugde was dan ook groot bij het laatste fluitsignaal.

Volgende week zondag 6 maart om 18.00 uur speelt FC Marlène de tweede westrijd in de voorjaarspoule op bezoek bij HV/Veerhuys.

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen