Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène doet snel zaken tegen RKAV Volendam

12 maart 2022 08:07

HEERHUGOWAARD – FC Marlène heeft ook de derde wedstrijd in de voorjaarspoule in winst weten om te zetten en is vooralsnog de koploper van de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Jeroen de Groot wist RKAV Volendam met 8-3 te kloppen.

De Heerhugowaarders deden in eigen huis snel zaken want feitelijk was het duel voor de rust al beslist. Dit kwam met name door het verschil in efficiëntie want de Volendammers kregen wel degelijk kansen, maar keeper Barry de Wit was dikwijls een sta in de weg voor de gasten. De uitblinkende Younes Daari was wat dat betreft een stuk koelbloediger want het duel was net twaalf minuten op gang toen hij al voor een spatzuivere hattrick had gezorgd. Na de tegengoal van Kevin Mühren stond Daari ook aan de basis van de 4-1 van Kevin van Londen. Mo Darri en nogmaals Daari tilden de stand nog voor de rust naar 6-1.

Door de ruime voorsprong was de tweede helft een formaliteit en ongewild nam de thuisploeg een beetje gas terug al was men ook toen de betere ploeg. Martin van Eeuwijk verruime de voorsprong alvorens de gasten nog iets terug deden via Robin kwakman en een eigen doelpunt van Darri. Het slotakkoord was echter weer voor de blauw-witten toen Stefan Dol de eindstand op 8-3 bepaalde.

De derde zege op rij is wat dat betreft een mooie opsteker zeker omdat FC Marlène komende vrijdag op bezoek gaat bij een tegenstander van een ander kaliber, namelijk concurrent FC Eindhoven.

FC Marlène – RKAV Volendam 8-3 (6-1)
3. Younes Daari 1-0
11. Younes Daari 2-0
12. Younes Daari 3-0
13. Kevin Mühren 3-1
13. Kevin van Londen 4-1
15. Mo Darri 5-1
20. Younes Daari 6-1
28. Martin van Eeuwijk 7-1
34. Robin Kwakman 7-2
37. Mo Darri (e.d.) 7-3
38. Stefan Dol 8-3

Vrouwen
Ook de vrouwen van FC Marlène deden vrijdagavond goede zaken door het uitduel bij concurrent Feyenoord Futsal met 1-4 te winnen. Voor de ploeg van coach Monique van der Rijst was Simone Hand met drie treffers de vrouw van de wedstrijd. De vierde goal kwam op naam van Juul van der Kolk. FC Marlène VR1 staat derde in de Eredivise en treft komende vrijdag 18 maart in een Noordhollandse derby hekkensluiter Zeemacht uit Den Helder.

Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto: DP Sportfotografie

Stersponsoren

25 mei 2024 09:49
FC Marlène VR1 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel. Tijdens de eerste...
Nieuws Vrouwen
19 mei 2024 19:33
Terwijl de carroussel in het zaalvoetbal op volle toeren draait hebben twee sterkmakers van FC Marlène...
Heren Nieuws
18 mei 2024 23:01
Regerend landkampioen FC Marlène VR1 heeft zich ten koste van ZV Libertas geplaatst voor de finale...
Nieuws Vrouwen