Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène en Os Lusitanos gaan op herhaling in bekerfinale

25 februari 2023 09:48

HEERHUGOWAARD – De strijd om de finale van de KNVB-beker in het vrouwenzaalvoetbal gaat net als vorig jaar tussen FC Marlène en Os Lusitanos. De eindstrijd wordt op Goede Vrijdag 7 april gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam.

FC Marlène, de Heerhugowaardse formatie van coach Dick van Stralen, zal zich op die avond graag willen revancheren voor de verloren bekerfinale van vorig jaar tegen de Amsterdammers. De blauw-witten kenden een topweek want afgelopen woensdag werd nog de koppositie in de Eredivisie heroverd toen men Futsal Rotterdam met 0-5 versloeg in volgens Van Stralen ‘de beste wedstrijd van het seizoen’.

Vrijdagavond ging het in de halve finale tegen regerend landskampien Drs. Vijfje een stuk moeizamer al was de overwinning van de thuisploeg dikverdiend te worden. De gasten uit Groningen hebben een jasje uitgedaan na het vertrek van hun coach en enkele speelsters. Men kwam met slechts twee wissels naar Heerhugowaard en al snel was duidelijk dat men de accenten legde op het zo lang moeglijk vasthouden van de nul.

Dat lukte de Groningers exact een kwartier. Een inzet van Zoyla Barendse werd door Laurien de Jonge van richting veranderd en nog voor rust tikte Chantal Hendriksen de 2-0 binnen. Kort na de rust zorgde Aaike Verschoor na een knappe aanval voor de 3-0 en daarmee was het duel feitelijk beslist. Drs. Vijfje kwam er in de tweede helft wel wat vaker uit en deelde nog wat speldenprikjes uit, doch keepster Jacky Reus kwam nooit echt in de problemen.

FC Marlène VR1 – Drs. Vijfje VR1 3-0 (2-0)

15. de Jonge (e.d.) 1-0
18. Hendriksen 2-0
22. Verschoor 3-0

Foto’s: DP Sportfotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen