Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène en Os Lusitanos maken reclame voor zaalvoetbal in enerverende remise

12 november 2023 14:02

HEERHUGOWAARD – Balende gezichten na afloop bij FC Marlène nadat Os Lusitanos twee seconden voor tijd op gelijke hoogte was gekomen. In Sporthal Waardergolf eindigde het vrijdagavond zodoende in 2-2 in een enerverende pot zaalvoetbal.

Ook trainer/coach Iwan de Mees kon na afloop een vloek niet onderdrukken vanwege de late tegentreffer, maar kon het ook al weer redelijk snel nuanceren. “De mannen hebben hier een topprestatie geleverd vanavond. Graag hadden we dat beloond zien worden met een overwinning, maar al met al ben ik trots op het team zoals we gestreden hebben”.


De Mees sloeg daarmee de spijker op zijn kop want het was opnieuw hartverwarmend wat zijn jonge team liet zien tegen de ervaren ploeg uit Amsterdam. Os Lusitanos kwam in de negende minuut weliswaar op voorsprong via Redouan el Bosklaoui, maar FC Marlène bleef strijden voor elke halve meter en dat betaalde zich nog voor rust uit. Na een fantastische pass van Sem Besseling, één van de vele jonge revelaties dit seizoen, was het Aiman Afouzar die de verdiende gelijkmaker binnen schoot.

In het vervolg had FC Marlène het met name in het begin van de tweede helft even lastig, maar keeper Mika Spigt wist zijn ploeg te behoeden voor een nieuwe achterstand. Gaandeweg kreeg de thuisploeg het vertrouwen terug en daarmee kreeg men ook de kansen, maar ook de doelman van Os Lusitanos stak in een prima vorm. Zodoende bleef het spannend en kon het publiek voortdurend genieten van alles wat zaalvoetbal zo mooi maakt. Met de nodige strijd en fraaie individuele acties maakten beide teams zodoende ware reclame voor het zaalvoetbal.

Waarin het extra venijn ‘m ook nog eens in de staart zat, want met nog drie minuten te gaan was het plotseling FC Marlène dat een voorsprong nam toen de ervaren aanvoerder Amir Molkârâi de bal in twee instanties tegen de touwen kopte. Na een time-out koos Os Lusitanos, dat ondermeer met de voormalig Marlène-spelers Mo Attaibi en Ilias Bouzit aantrad, ervoor om met een meevoetballende keeper te gaan spelen. Met hangen en wurgen bleef FC Marlène nog even op de been en wist de voorsprong bijna zelfs uit te breiden toen de paal werd geraakt bij een poging vanaf eigen helft. Terwijl de laatste seconden wegtikten was het echter Soeremly Tevrede die van dichtbij toch de 2-2 liet aantekenen.

FC Marlène staat zodoende na acht wedstrijden op een gedeelde zevende plaats en houdt daarmee de kansen op het bereiken van de kampioensgroep in eigen hand. Komende vrijdag gaan de Heerhugowaarders op bezoek bij de nummer veertien in de stand, ZVV Ede.

Foto’s: DP Sportfotografie

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

25 mei 2024 09:49
FC Marlène VR1 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel. Tijdens de eerste...
Nieuws Vrouwen
19 mei 2024 19:33
Terwijl de carroussel in het zaalvoetbal op volle toeren draait hebben twee sterkmakers van FC Marlène...
Heren Nieuws
18 mei 2024 23:01
Regerend landkampioen FC Marlène VR1 heeft zich ten koste van ZV Libertas geplaatst voor de finale...
Nieuws Vrouwen