Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor vrouwen

FC Marlène gaat onderuit bij Hovocubo en moet maandag alweer aan de bak in brugwedstrijd

21 mei 2023 08:29

ZWAAG – FC Marlène heeft de laatste wedstrijd in de reguliere competitie vrijdagavond met 6-4 verloren van Hovocubo. De ploeg van trainer/coach Jeroen de Groot eindigt hierdoor als zesde en moet zodoende komende maandag alweer aan de bak in een brugwedstrijd om de play-offs te bereiken. HV Veerhuys is dan de tegenstander in Sporthal Waardergolf.

Het wederom gehavende FC Marlène, dat al sinds de winterstop met een blessuregolf te maken heeft, hield pakweg tien minuten stand tegen de regerend landskampioen, maar die sloegen vervolgens hard toe via treffers van Hicham Aklalouch, Iliass Bouzit en Faisel Mellah. Stefan Dol verkleinde de marge voor rust tot twee.

Kort na de rust vergrootte Amin Amghar de voorsprong weer voor de ploeg van Sander van Dijk waarna Martinvan Eeuwijk wat terugdeed. Beide ploegen scoorden daarna nog tweemaal. Noureddine Oulad Ben Youssef en Amghar met zijn tweede voor Hovocubo terwijl aanvoerder Ammir Molkârâi en nogmaals Dol het net vonden voor FC Marlène. Met de 6-4 eindstand stelde Hovocubo de tweede plaats veilig en stroomt zodoende pas in de halve finale van de play-offs in.

Voor FC Marlène wacht een langere weg. Komende maandag om 20.30 treft men in Heerhugowaard de winnaar van de B-poule, HV Veerhuys. De winnaar van dat duel mag het vervolgens in de kwartfinale over twee duels opnemen tegen de nummer drie in de eindstand Tigers Roermond.

Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto: Michel Bes Sportfotografie

Stersponsoren

27 mei 2023 23:40
Vrijdagavond wonnen de reserves van de Heerhugowaarders met 2-0 van topklasser ZVV Vrone, en dat was...
Heren Nieuws
27 mei 2023 00:03
De vrouwen van FC Marlène kunnen komende vrijdag 2 juni in eigen huis de landstitel pakken....
Nieuws Vrouwen
24 mei 2023 12:00
De 19-jarige Eva Sakkers is de eerste aanwinst voor de FC Marlène Vrouwen.
Nieuws Vrouwen