Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène JO19-1 overtuigend naar finale districtskampioenschap

21 april 2023 06:13

HEERHUGOWAARD – Dat het met de toekomst van zaalvoetbalgrootmacht FC Marlène wel goed zit bewijst de Onder 19-ploeg van de Heerhugowaarders dit seizoen week in, week uit. In de reguliere competitie wist de ploeg van Ferdinand Hofland en Elco van Wijk in twintig wedstrijden liefst 161 keer te scoren. Afgelopen woensdag plaatste men ook nog eens overtuigend voor het districtskampioenschap door ASV Lebo over twee wedstrijden te kloppen.

De Heerhugowaardse talenten wisten in een goed gevulde Sporthal Waardergolf wat te doen nadat het eerste duel in Amsterdam in 3-3 was geëindigd. Toch leek men even niet bij de les na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Menick want binnen twintig seconden wisten de gasten de score al te openen. Toch pakte FC Marlène het daarna vrij snel weer op en de verdiende gelijkmaker van Boyd Filemieg viel dan ook voor de rust.

In de tweede helft was er vervolgens geen houden meer aan voor de Heerhugowaardse doelpuntenmachine. ASV Lebo probeerde het wel, maar kwam er niet meer doorheen bij de hechte defensie en voorin bleek de thuisploeg ingrijpbaar voor de Amsterdammers. Nadat Filemieg kort achter elkaar zijn tweede en derde treffer van de avond produceerde, mede door goed samenspel, was de beer los en liep Marlène uit naar een eclatante zege via nog twee fraaie goals van Jermaine Rijssel en Quinten Faber.

FC Marlène JO19-1 mag komende woensdag 26 april zodoende voor het districtskampioenschap spelen tegen RKAV Volendam JO19-1 dat over twee wedstrijden te sterk was voor FC Zaanstad. De finale begint woensdag om 20.00 uur in Sporthal De Beuk te Purmerend.

Foto: DP Sportfotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

3 maart 2024 10:14
De topper in de Eredivisie vrouwen van het zaalvoetbal is vrijdagavond nooit een echte wedstrijd geworden....
Nieuws Vrouwen
3 maart 2024 07:59
Ondanks het feit dat men tweemaal op voorsprong kwam heeft FC Marlène het niet kunnen bolwerken...
Heren Nieuws
26 februari 2024 05:14
Een gehavend FC Marlène, dat liefst drie basisspelers miste, heeft regerend landskampioen FC Eindhoven lang goed...
Heren Nieuws