Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor vrouwen

FC Marlène klopt Be ’79 en treft Hovocubo in halve finale play-offs

23 mei 2022 16:17

HEERHUGOWAARD – De vier beste ploegen van de reguliere competitie, Hovocubo, FC Eindhoven, FC Marlène en ASV Lebo, hebben zich uiteindelijk ook weten te plaatsen voor de halve finales van de play-offs. FC Marlène rekende in de kwartfinale in twee wedstrijden af met Be ’79 uit Berkel-Enschot. Na de 2-3 overwinning van afgelopen vrijdag in Brabant won de ploeg van coach Jeroen de Groot ook in eigen huis (2-0).

Be ’79 bleek dit seizoen een taaie tegenstander voor FC Marlène. In de tweede fase van de competitie wisten de Heerhugowaarders zelfs niet te winnen van de Brabanders die uiteindelijk via een zesde plaats deelname aan de play-offs wist af te dwingen. In competitieverband speelde FC Marlène in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Be ’79 om later in Brabant met 6-5 te verliezen. Ook de eerste wedstrijd in de play-offs ging moeizaam tegen de stug verdedigende ploeg, maar desondanks behaalde FC Marlène daar vrijdag een verdiende overwinning (2-3).

Be ’79 wist dus dat het in Sporthal Waardergolf minimaal eenmaal moest scoren om nog kans te maken op de halve finale en daar kreeg het in de eerste helft enkele kansen op, maar keer op keer wist de uitblinkende doelman Barry de Wit zijn ploeg op de been te houden. Ook de thuisploeg kreeg de nodige mogelijkheden via o.a. Amir Molkârâi en Younes Daari, maar kon net als in de eerdere wedstrijden tegen Be ’79 maar moeizaam het net vinden. Toch kwam men kort voor rust op voorsprong na een uitstekende aanval waarbij Kevin van Londen voorgaf en Daari binnen schoot.

De treffer werkte bevrijdend voor FC Marlène dat direct na rust nog een aantal goede kansen kreeg, maar ook doelman Kapteijns van de gasten speelde een prima wedstrijd. Toch moest hij een tweede maal capituleren toen Stefan Dol in stelling werd gebracht door aanvoerder Mo Attaibi en koel wist af te ronden. De sterk spelende Dol werd na afloop uitgeroepen tot man van de wedstrijd, een eer die net zo goed naar zijn ploeggenoot Barry de Wit had kunnen gaan. Met een meevoetballende keeper probeerde Be ’79 nog het tij te keren, maar de goalie van de Heerhugowaarders was niet van plan zich te laten passeren en hield de nul: 2-0.

FC Marlène treft in de halve finale Hovocubo. Het eerste duel is komende vrijdag in Sporthal Waardergolf (20.45 uur) en het tweede, en eventueel derde duel volgen een week later in Zwaag. in de andere halve finale treffen FC eindhoven en ASV Lebo elkaar.

FC Marlène – Be ’79 2-0 (1-0)

19. Younes Daari 1-0
34. Stefan Dol 2-0

Foto: DP Sportfotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

27 mei 2023 23:40
Vrijdagavond wonnen de reserves van de Heerhugowaarders met 2-0 van topklasser ZVV Vrone, en dat was...
Heren Nieuws
27 mei 2023 00:03
De vrouwen van FC Marlène kunnen komende vrijdag 2 juni in eigen huis de landstitel pakken....
Nieuws Vrouwen
24 mei 2023 12:00
De 19-jarige Eva Sakkers is de eerste aanwinst voor de FC Marlène Vrouwen.
Nieuws Vrouwen