Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène komt goed weg met winst in Volendam

6 november 2023 10:49

VOLENDAM – FC Marlène had over geluk niet te klagen in Volendam, daar was ook trainer/coach Iwan de Mees het wel over eens. De Heerhugowaarders wonnen het duel in Sporthal Opperdam, maar gezien de kansenverhoudingen had dit ook zomaar een andere uitslag kunnen zijn.

Het werd een duel tussen twee jonge ploegen die vol in de opbouw zijn en beiden blij zijn als ze een plaatsje bij de bovenste acht kunnen bewerkstelligen. Met een groot aantal spelers van rond de twintig in de zaal, die elkaar ook nog kennen van de nationale jeugdselecties werd het zodoende een interessante wedstrijd.

Daarin werd de ban na een klein kwartier gebroken door Floris Kemps, die eerder in de wedstrijd al twee kansen had gemist. Nick Schilder maakte binnen de minuut gelijk voor de Volendammers die evenwel ook voldoende kansen kregen. Daarom stond het bij rust 1-1 waar het net zo goed 3-3 had kunnen zijn.

Kantelpunt in de tweede helft was een handsbal van Sem Besseling waar de scheidsrechter geen overtreding in zag. Uit de tegenaanval scoorde de jonge Boyd Filemieg de 1-2 voor de Heerhugowaarders. RKAV Volendam gaf echter nog niet op en de equipe van Hjalmar Hoekema kreeg in het vervolg nog een handvol kansen, waarbij niet alleen keeper Mika Spigt in de weg lag, maar ook de lat. In de slotminuut maakte aanvoeder Amir Molkârâi vervolgens aan alle illusies een eind: 1-3.

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

25 mei 2024 09:49
FC Marlène VR1 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel. Tijdens de eerste...
Nieuws Vrouwen
19 mei 2024 19:33
Terwijl de carroussel in het zaalvoetbal op volle toeren draait hebben twee sterkmakers van FC Marlène...
Heren Nieuws
18 mei 2024 23:01
Regerend landkampioen FC Marlène VR1 heeft zich ten koste van ZV Libertas geplaatst voor de finale...
Nieuws Vrouwen