Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène levert topprestatie met plaatsing voor kampioensgroep

3 december 2023 14:00

BREDA – Met nog één wedstrijd te gaan in de eerste fase van de competitie heeft FC Marlène zich verzekerd van een plaatsje in de kampioensgroep van de Eredivisie. Daarmee levert de jonge ploeg van trainer/coach Iwan de Mees een topprestatie.

Op bezoek bij hekkensluiter ZVV Kroeven, dat dit seizoen slechts één punt verzamelde, speelde FC Marlène formatie zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen. Mogelijk was de 3-4 overwinning die men in Breda behaalde zelfs “gestolen”, maar uiteraard hebben de Heerhugowaarders daar lak aan. De Mees, dit seizoen teruggekeerd als coach, moest het na de zomer doen met een uitgeklede selectie waarin vele eigen talenten de kans zouden krijgen.

Criticasters voorspeelden een moeilijk seizoen voor FC Marlène, maar de jonge ploeg waarin de ervaren aanvoerder Amir Molkârâi een belangrijke factor is, bewees week in, week uit, progressie te boeken. En hoewel de wedstrijden soms wisselvallig verliepen, logisch gezien de jeugdigheid, toont men met name tegen de topploegen in de Eredivisie dat men tot veel staat is.

Zonder de geschorste Molkârâi en de dit seizoen belangrijke doelman Mika Spigt, die goed vervangen werd door Mats Tromp, wist men bij ZVV Kroeven uiteindelijk de zege over de streep te tillen. Wel moest daarvoor eerst een 2-0 achterstand ongedaan worden gemaakt, hetgeen gebeurde door twee doelpunten van Boyd Filemieg en een treffer van Sem Besseling, waarmee gelijk twee jongelingen zijn genoemd die zich dit seizoen zo sterk ontwikkelen. De thuisploeg kwam nog wel op 3-3, maar uiteindelijk weet topscorer Steije Kee, met zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen, de drie punten zeker te stellen. Hierdoor staat de teller na elf wedstrijden op negentien punten.

FC Marlène sluit komende vrijdag de eerste helft van de competitie af met een Noordhollandse derby als Scagha ’66 naar de Waardergolf komt.

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

3 maart 2024 10:14
De topper in de Eredivisie vrouwen van het zaalvoetbal is vrijdagavond nooit een echte wedstrijd geworden....
Nieuws Vrouwen
3 maart 2024 07:59
Ondanks het feit dat men tweemaal op voorsprong kwam heeft FC Marlène het niet kunnen bolwerken...
Heren Nieuws
26 februari 2024 05:14
Een gehavend FC Marlène, dat liefst drie basisspelers miste, heeft regerend landskampioen FC Eindhoven lang goed...
Heren Nieuws