Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène met 2-4 onderuit tegen Os Lusitanos. Vrouwen winnen met 2-4

18 februari 2024 07:05

HEERHUGOWAARD – FC Marlène heeft het vrijdagavond niet kunnen bolwerken tegen het hoog geklasseerde Os Lusitanos. De Amsterdammers wisten in Sporthal Waardergolf met 2-4 te zegevieren. De vrouwen van FC Marlène wonnen met dezelfde cijfers op bezoek bij ZV Libertas.

FC Marlène en Os Lusitanos wisten eerder dit seizoen nog pure reclame voor het zaalvoetbal te maken in een zinderende pot die in 2-2 eindigde. Vrijdag begon de thuisploeg van trainer Iwan de Mees het beste want er was nauwelijks een minuut om toen Boyd Fielemieg de openingsteffer liet aantekenen. In de fase die volgde verzuimden de Heerhugowaarders dit uit te bouwen want de kansen waren er daar zeker voor. Tevens zag keeper Fernandez Garcia van de gasten al vroeg in het duel rood na hands buiten zijn doelgebied. Nadat Os Lusitanos qua veldbezetting weer compleet was kantelde het duel, mede door wat defensieve foutjes van de thuisploeg. El Bousklaoui en Chih profiteerden en zo ging men met 1-2 rusten.

De schade was echter al snel hersteld toen de razendsnelle Marwan Yahiaoui de Amsterdammers de hielen liet zien en keeper El Otmani verschalkte. Halverwege de tweede helft was het Bouhalhoul die de gasten weer op voorsprong bracht warana FC Marlène het in des lotfase probeerde met een meevoetballende keeper. El Bousklaoui besliste echter de wedstrijd door van grote afstand de bal in het lege doel te schieten: 2-4.

Foto’s: Cees Verhage Fotografie

Vrouwen
De vrouwen van FC Marlène hebben de koppositie behouden door een 2-4 zege op ZV Libertas. De ploeg van trainer Mo Bouchibti stelde in het Friese Damwoud snel orde op zaken. Middels treffers van Kyara de Bruin (2x) en Zoyla Barendse had men halverwege de eerste helft al een comfortabele 0-3 voorsprong te pakken. Silke van der Wal deed namens de thuisploeg nog wel wat terug voor de rust.

In de tweede helft bracht Asmae Nabili de marge weer op drie en nadat Van der Wal nog wel haar tweede van de avond wist te maken speelde FC Marlène het duel gecontroleerd uit: 2-4.

In de stand heeft FC Marlène twee punten voorsprong op Os Lusitanos. In de volgende speelronde, op vrijdag 1 maart, treffen beide ploegen elkaar in Heerhugowaard.

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

20 april 2024 23:19
FC Marlène heeft door een dikverdiende zege op de kersverse bekerwinnaar VNS United de felbegeerde zesde...
Heren Nieuws
20 april 2024 22:15
De vrouwen van FC Marlène hebben zich zeker gesteld van de eerste plaats in de Eredivisie...
Nieuws Vrouwen
6 april 2024 09:56
Vier dagen na de jammerlijk verloren bekerfinale tegen Os Lusitanos hebben de vrouwen van FC Marlène...
Nieuws Vrouwen