Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène na rust onderuit tegen koploper Hovocubo

14 mei 2022 08:28

HEERHUGOWAARD – FC Marlène heeft de reguliere competitie in de Eredivisie zaalvoetbal beëindigd met een derde plaats en kan zich gaan opmaken voor de play-offs. Vrijdagavond ging de ploeg van trainer/coach Jeroen de Groot in eigen huis met 5-8 onderuit tegen koploper Hovocubo.

De kans dat beide Noord-Hollandse grootmachten in het zaalvoetbal elkaar dit seizoen nogmaals tegenkomen is daardoor groot al zal FC Marlène in de play-offs volgend weekend eerst nog moeten zien af te rekenen met de winnaar van Be ’79-AGOVV.

Voorafgaand aan het duel wist FC Marlène dat het moeilijk zou worden om zich rechtstreeks voor de halve finale te plaatsen. Koploper Hovocubo moest geklopt worden en dan nog waren de Heerhugowaarders afhankelijk van de nummer twee FC Eindhoven, dat echter geen steek liet vallen tegen RKAV Volendam. Toch begon de blauw-witte equipe van De Groot sterk en nam het met een paar prima aanvallen een 2-0 voorsprong door treffers van aanvoerder Mo Attaibi en Younes Daari. Na een kwartier spelen kwam Hovocubo echter sterk terug en binnen een minuut wisten Hicham Aklalouch en Soufian Charraoui de stand gelijk te trekken.

Ook na de rust was de openingsfase voor de thuisploeg en opnieuw namen zij twee doelpunten voorsprong door Amir Molkârâi en opnieuw Attaibi. Hovocubo wist inmiddels dat FC Eindhoven had gewonnen en wist dat het zelf moest winnen voor de 1e plaats en dus een betere uitgangspositie in de play-offs. De ploeg van Sander van Dijk schakelde een tandje bij en kwam opnieuw terug door treffers van Amin Amghar en nam zelfs een voorsprong door Ilias Bouzit en Appie Attahiri. Martin van Eeuwijk deed nog wat terug en FC Marlène probeerde het nog even met een meevoetballende keeper, maar kreeg het deksel op de neus door de derde van uitblinker Charraoui en de tweede van Bouzit: 5-8.

FC Marlène speelt volgend weekend in een tweeluik tegen de winnaar van Be’79-AGOVV die elkaar maandag zullen bestrijden. Mocht FC Marlène de kwartfinale winnen dan wacht in de halve finale opnieuw Hovocubo. FC Eindhoven zal in de andere halve finale uitkomen tegen de winnaar van ASV Lebo-FCK De Hommel.

Foto’s: DP Sportfotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

20 april 2024 23:19
FC Marlène heeft door een dikverdiende zege op de kersverse bekerwinnaar VNS United de felbegeerde zesde...
Heren Nieuws
20 april 2024 22:15
De vrouwen van FC Marlène hebben zich zeker gesteld van de eerste plaats in de Eredivisie...
Nieuws Vrouwen
6 april 2024 09:56
Vier dagen na de jammerlijk verloren bekerfinale tegen Os Lusitanos hebben de vrouwen van FC Marlène...
Nieuws Vrouwen