Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène niet opgewassen tegen Europese top, maar wint aan ervaring

20 december 2023 05:58

BURELA – De kennismaking met de internationale zaalvoetbaltop tijdens de Futsal Women’s European Champions in Spanje is voor FC Marlène begonnen met een nederlaag tegen de full-profs van het organiserende PR Burela FS. De gehavende ploeg van trainer/coach Mo Bouchibti verloor dinsdagavond met 6-0.

De Heerhugowaardse ploeg had in de Noord-Spaanse kustplaats weinig in te brengen tegen de Spanjaarden. De thuisploeg speelde met drie verschillende blokken van vier speelsters waar de ploeg van Bouchibti al het hele seizoen kampt met een blessuregolf. Mede daardoor kan hij in Spanje niet beschikken over o.a. Simone Hand, Chantal Hendriksen, Mila Wittebrood en Maggy Chapel. De coach koos in het eerste duel dan ook vooral voor de ervaring van aanvoerster Sanne Brand, Aaike Verschoor, Amy Visser, Zoyla Barende en keepster Jacky Reus, waarin hij af en toe een wissel aanbracht.

Waar in de voorgaande zes edities nooit een Nederlandse ploeg een wedstrijd wist te winnen in dit toernooi lijkt dit ook voor FC Marlène een utopie. Tegen Burela FS, dat dagelijks traint, werd men dan ook al snel teruggedrongen. Na een vlotte 2-0 achterstand hield FC Marlène echter tot in de tweede helft redelijk stand, mede dankzij goed keeperswerk van Reus, al kwam het zelfs nauwelijks aan aanvallen toe. Uiteindelijk ging de conditie een rol spelen en zodoende liep de Spaanse ploeg in de slotfase toch nog uit naar een ruime zege 6-0. Bouchibti had hier al rekening mee gehouden: Wij willen onze huid zo duur mogelijk verkopen, maar de ervaring van dit soort wedstrijden in deze ambiance is voor ons sowieso winst en goede reclame voor de club en het Nederlandse zaalvoetbal.”

FC Marlène VR1 speelt vanavond om 20.30 uur tegen het Italiaanse Bitonto dat dinsdagavond met 4-3 verloor van Benfica. De wedstrijd is live te volgen via de volgende stream: https://futsalwec.com/en/live/
Donderdag om 18.00 uur volgt dan nog de wedstrijd tegen Benfica.

Foto’s met dank aan PR Burela FS
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen