Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène pakt volle buit in Eindhoven. Vrouwen lijden eerste puntenverlies

28 oktober 2023 11:46

HEERHUGOWAARD/EINDHOVEN – FC Marlène heeft zich uitstekend hersteld van de twee nederlagen die het vorige week leed door bij het ongeslagen ZVV Eindhoven te winnen. De jonge ploeg van trainer Iwan de Mees wist in de lichtstad met 3-5 te zegevieren.

ZVV Eindhoven kent met vier overwinningen en een gelijkspel een prima competitiestart en de vraag was hoe FC Marlène daar tegenover zou staan na het verloren “dubbelweekend” van een week eerder. Coach De Mees miste daarbij nogal wat ervaring want naast de langdurige geblesseerde Younes Daari kon hij ook Colin Kamp niet opstellen wegens een schorsing. Onder aanvoering van de ervaren Amir Molkârâi blijken de “jonkies” echter over voldoende veerkracht te beschikken.

Men kwam in Eindhoven halverwege de eerste helft op achterstand, maar de orde was binnen een minuut hersteld middels treffers van Boyd Filemieg en Steije Kee. Kort voor rust kwam de thuisploeg door een kiezelharde vrije trap weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft maakt Kee zijn tweede na een fout in de Brabantse defensie en liet ook Filemieg een tweede goal aantekenen nadat hij de bal zelf veroverd had. ZVV Eindhoven ging risco nemen met een meevoetballende keeper, maar juist de keeper van FC Marlène, Mika Spigt, ontpopte zich tot één van de uitblinkers. Hij moest nog slechts eenmaal vissen, maar dit gebeurde toen het duel al lang en breed beslist was. Vijf minuten voor tijd wist die andere uitblinker, Steije Kee, namelijk het duel te beslissen door van eigen helft de bal in het lege doel te schieten.

De 3-5 zege brengt FC Marlène op een achtste plaats met negen punten uit zes wedstrijden. Volgende week speelt de equipe van De Mees in eigen huis een bekerduel tegen eerstedivisionist GZV Watergras.

Vrouwen
FC Marlène VR1 is na vijf overwinningen op rij tegen het eerste puntenverlies opgelopen. De thuiswedstrijd tegen Os Lusitanos eindigde in een remise. Het was Kyara de Bruin die na een ruim kwartier spelen de score opende voor de ploeg van trainer/coach Mo Bouchibti. In de tweede helft zorgde Kelly Hollak voor de gelijkmaker en ondanks kansen over en weer bleef het hier ook bij: 1-1.

FC Marlène blijft ondanks het puntenverlies wel koploper. Na zes wedstrijden heeft het drie punten voorsprong op de nummer twee, ZVG Cagemax. Op vrijdag 10 november gaant FC Marlène op bezoek bij Hovocubo in Zwaag.

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen