Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène VR1 krikt moraal op met monsterzege

6 april 2024 09:56

HEERHUGOWAARD – Vier dagen na de jammerlijk verloren bekerfinale tegen Os Lusitanos hebben de vrouwen van FC Marlène weer stevig aan het moraal kunnen werken. In de thuiswedstrijd tegen EXS Zwolle, toch de nummer vijf van de eredivisie, kwam de ploeg van trainer Mo Bouchibti zelfs in de dubbele cijfers terecht.

De tik die de ploeg afgelopen maandag opliep in Rotterdam werd moest wel even verwerkt worden, waar coach Bouchibti al na de verloren bekerfinale aangaf nu alles op het prolongeren van de landstitel te gooien. De ongeslagen koploper had vrijdagavond in Sporthal Waardergolf in ieder geval geen kind aan tegenstander EXS Zwolle, dat een speelbal werd van de Heerhugowaardse formatie.

Binnen zes minuten stond de thuisploeg al op een 3-0 voorsprong en nog voor de rust had FC Marlène al een zevenklapper geproduceerd. Na de rust hielden de gasten uit Zwolle even de geledingen gesloten, maar nadat de volgende treffer er weer in lag draaide de doelpuntenmachine weer op volle toeren hetgeen een eclatante 15-0 zege opleverde. Drie speelsters, Amy Visser, Asmae Nabili en Sanne Brand, scoorden ieder driemaal. De overige treffers kwamen op naam van Kyara de Bruin (2), Simone Hand (2), Zoyla Barendse en Niekie Pellens.

In de reguliere stand heeft FC Marlène, met nog twee wedstrijden te spelen voor de play-offs van start gaan, nu vijf punten voorsprong op Os Lusitanos. Op vrijdag 19 april ontvangt men de nummer vier in de stand, ZV Libertas. Een week later volgt de uitwedstrijd bij Os Lusitanos.

Foto’s: DP Sportfotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

25 mei 2024 09:49
FC Marlène VR1 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel. Tijdens de eerste...
Nieuws Vrouwen
19 mei 2024 19:33
Terwijl de carroussel in het zaalvoetbal op volle toeren draait hebben twee sterkmakers van FC Marlène...
Heren Nieuws
18 mei 2024 23:01
Regerend landkampioen FC Marlène VR1 heeft zich ten koste van ZV Libertas geplaatst voor de finale...
Nieuws Vrouwen