Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène VR1 revancheert zich op Zeemacht

2 december 2023 09:09

HEERHUGOWAARD – De vrouwen van FC Marlène, ongeslagen koploper in de Eredivisie zaalvoetbal, hebben zich vrijdagavond gerevancheerd op Zeemacht. In de groepsfase van de beker won de Helderse ploeg aan het begin van het seizoen nog van de Heerhugowaardse formatie. In competitieverband was FC Marlène echter duidelijk te sterk.

Eind september liep FC Marlène nog continu tegen een Helderse muur aan die toen in de contra-aanvallen driemaal toesloegen (3-1). Ook in Sporthal Waardergolf probeerde de ploeg van trainer/coach Mark de Jong het met een dergelijke tactiek, maar ditmaal wist FC Marlène wel snel de ban te breken toen Amy Visser binnen twee minuten de score opende. Nadat er nog enkele mogelijkheden om zeep waren geholpen wist Juul van der Kolk kort voor rust de score te verdubbelen voor de ploeg van coach Mo Bouchibti.

Kort in de tweede helft was het duel feitelijk al beslist toen aanvoerster Sanne Brand de 3-0 liet aantekenen, al deed Zeemacht middels een treffer van Joyce Kwast nog iets terug. Niekie Pellens, die dit seizoen later aansloot en steeds meer haar draai lijkt te vinden in de zaal, tekende voor het slotakkoord door met twee treffers de eindstand op 5-1 te bepalen.

Koploper FC Marlène, dat vier punten voorsprong heeft op Os Lusitanos, sluit volgende week de eerste helft van de competitie af met een uitwedstrijd bij ZVV Den Haag. Zeemacht, tiende in de stand, speelt dezelfde avond thuis tegen hekkensluiter ZVV Middelburg.

Foto’s: Cees Verhage Fotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

3 maart 2024 10:14
De topper in de Eredivisie vrouwen van het zaalvoetbal is vrijdagavond nooit een echte wedstrijd geworden....
Nieuws Vrouwen
3 maart 2024 07:59
Ondanks het feit dat men tweemaal op voorsprong kwam heeft FC Marlène het niet kunnen bolwerken...
Heren Nieuws
26 februari 2024 05:14
Een gehavend FC Marlène, dat liefst drie basisspelers miste, heeft regerend landskampioen FC Eindhoven lang goed...
Heren Nieuws