Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor vrouwen

FC Marlène Vrouwen één zege verwijderd van landstitel

27 mei 2023 00:03

GORINCHEM – De vrouwen van FC Marlène kunnen komende vrijdag 2 juni in eigen huis de landstitel pakken. De ploeg van trainer/coach Dick van Stralen staat op pole-position na een 2-3 overwinning in het eerste finaleduel uit een “best-of-three” tegen ZVG Cagemax.

In Gorinchem leek de Heerhugowaardse equipe al snel op rozen te zitten. Topscorer Simone Hand opende al binnen vier minuten de score en nauwelijks drie minuten later wist de talentvolle Kyara de Bruin deze score te verdubbelen.

Het lukte FC Marlène echter niet, ondanks dat men daar wel de kansen voor kreeg om door te drukken, en na de rust keerde de spanning volledig terug toen Kayla van den Boomgaard de aanslutingstreffer maakte. Tien minuten voor tijd bracht aanvoerster Sanne Brand de marge weer op twee, maar ZVG Cagemax, dat in de halve finale verrassend te sterk was voor ZV Libertas, gaf zich nog niet gewonnen, en binnen de minuut zorgde Marloes Blom voor de 2-3. Een zeer spannende slotfase volgde met voldoende kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Hierdoor kan FC Marlène, dat dit seizoen reeds de KNVB-beker won, komende vrijdag voor het eerst in de historie de landstitel pakken. Mocht dat onverhoopts niet lukken dan volgt er nog een derde wedstrijd, eveneens in Heerhugowaard.

ZVG Cagemax – FC Marlène 2-3 (0-2)

4. Simone Hand 0-1
7. Kyara De Bruin 0-2
25. Kayla van den Boomgaard 1-2
30. Sanne Brand 1-3
31. Marloes Blom 2-3

De wedstrijd FC Marlène VR1 – ZVG Cagemax VR1 start komende vrijdag 2 juni om 20.30 uur in Sporthal Waardergolf. Tickets zijn reeds online te koop via de website van FC Marlène.

Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto: Orange Pictures/Wessel Dekker

Stersponsoren

27 mei 2023 23:40
Vrijdagavond wonnen de reserves van de Heerhugowaarders met 2-0 van topklasser ZVV Vrone, en dat was...
Heren Nieuws
27 mei 2023 00:03
De vrouwen van FC Marlène kunnen komende vrijdag 2 juni in eigen huis de landstitel pakken....
Nieuws Vrouwen
24 mei 2023 12:00
De 19-jarige Eva Sakkers is de eerste aanwinst voor de FC Marlène Vrouwen.
Nieuws Vrouwen