Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène Vrouwen één zege verwijderd van landstitel

27 mei 2023 00:03

GORINCHEM – De vrouwen van FC Marlène kunnen komende vrijdag 2 juni in eigen huis de landstitel pakken. De ploeg van trainer/coach Dick van Stralen staat op pole-position na een 2-3 overwinning in het eerste finaleduel uit een “best-of-three” tegen ZVG Cagemax.

In Gorinchem leek de Heerhugowaardse equipe al snel op rozen te zitten. Topscorer Simone Hand opende al binnen vier minuten de score en nauwelijks drie minuten later wist de talentvolle Kyara de Bruin deze score te verdubbelen.

Het lukte FC Marlène echter niet, ondanks dat men daar wel de kansen voor kreeg om door te drukken, en na de rust keerde de spanning volledig terug toen Kayla van den Boomgaard de aanslutingstreffer maakte. Tien minuten voor tijd bracht aanvoerster Sanne Brand de marge weer op twee, maar ZVG Cagemax, dat in de halve finale verrassend te sterk was voor ZV Libertas, gaf zich nog niet gewonnen, en binnen de minuut zorgde Marloes Blom voor de 2-3. Een zeer spannende slotfase volgde met voldoende kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Hierdoor kan FC Marlène, dat dit seizoen reeds de KNVB-beker won, komende vrijdag voor het eerst in de historie de landstitel pakken. Mocht dat onverhoopts niet lukken dan volgt er nog een derde wedstrijd, eveneens in Heerhugowaard.

ZVG Cagemax – FC Marlène 2-3 (0-2)

4. Simone Hand 0-1
7. Kyara De Bruin 0-2
25. Kayla van den Boomgaard 1-2
30. Sanne Brand 1-3
31. Marloes Blom 2-3

De wedstrijd FC Marlène VR1 – ZVG Cagemax VR1 start komende vrijdag 2 juni om 20.30 uur in Sporthal Waardergolf. Tickets zijn reeds online te koop via de website van FC Marlène.

Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto: Orange Pictures/Wessel Dekker

Stersponsoren

25 mei 2024 09:49
FC Marlène VR1 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel. Tijdens de eerste...
Nieuws Vrouwen
19 mei 2024 19:33
Terwijl de carroussel in het zaalvoetbal op volle toeren draait hebben twee sterkmakers van FC Marlène...
Heren Nieuws
18 mei 2024 23:01
Regerend landkampioen FC Marlène VR1 heeft zich ten koste van ZV Libertas geplaatst voor de finale...
Nieuws Vrouwen