Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène vrouwen gaan eindelijk van start met competitie

15 september 2020 09:17

HEERHUGOWAARD – Komende vrijdag wordt er weer een nieuwe bladzijde geschreven in de toch al niet geringe historie van FC Marlène. Voor het eerst zal er namelijk een vrouwenteam in het blauw-wit van de club gaan uitkomen op het hoogste niveau. FC Marlène VR1 ontvangt in De Waardergolf dan EXS Zwolle. 

Afgelopen vrijdag ging de Eredivisie Zaalvoetbal voor vrouwen al van start met het duel tussen Team Alkmaar/Sportstars en Feyenoord Futsal, die door eerstgenoemde met 1-0 werd gewonnen. Beide teams zijn ook dit jaar twee van de favorieten voor het behalen van de play-offs, iets wat ook zeker op gaat voor FC Marlène. Onder de naam Reiger Boys/Woest werd er in de afgelopen seizoen furore gemaakt in het zaalvoetbal en de talentenmachine van trainer/coach Monique van der Rijst leek daar afgelopen seizoen eindelijk de vruchten van te plukken toen men zich wist te plaatsen voor de play-offs. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten en werd de competitie ook in het vrouwenvoetbal voortijdig beëindigd.

Met het eerste team en een gedegen jeugdopleiding waar in de afgelopen jaren hard aan is gewerkt kon men nog voor de zomer bekend maken dat FC Marlène de vrouwen- en meidentak van Reiger Boys zou overnemen. Vol ambitie ging FC Marlène daarmee een nieuwe fase in, want behalve dat het vrouwen/meidenvoetbal een noviteit is, staat de gehele organisatie rondom het team en de jeugdopleiding. Hiermee wil men niet alleen voor de prijzen gaan, maar speelt met name talentontwikkeling een grote rol. Als voorbeeld, alle meidenteams komen ook dit seizoen weer uit in een jongenscompetitie om de juiste weerstand te ervaren, zodat men daar later in de hoofdselectie weer profijt van heeft.

Monique van der Rijst is niet alleen trainer/coach van het eerste team, maar vanaf het eerste uur betrokken bij de jeugdopleiding waarvan inmiddels vele talenten hun debuut hebben mogen maken in Vrouwen 1. Van der Rijst kijkt dan ook uit naar de start van de nieuwe competitie. ‘Dit is het moment waar we al die tijd naar toe hebben geleefd. Vanaf het moment dat bekend werd dat wij onder de vlag van FC Marlène gingen voetballen voelt het als een warm bad en we zijn er met z’n allen trots op dat wij het blauw-witte tenue van de club mogen dragen. We hebben een prima voorbereiding gehad en de sfeer is uitstekend. Het is nu zaak om dat om te zetten in resultaten.’

FC Marlène VR1 – EXS Zwolle VR1 begint vrijdag 18 september om 20.30 uur in Sporthal Waardergolf te Heerhugowaard. De toegang is gratis.

Houd a.u.b. rekening met elkaar bij het bezoeken van de wedstrijd i.v.m. de huidige coronamaatregelen. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Houd rekening met elkaar bij het betreden van de tribune en neem voldoende afstand. Samen kunnen wij corona aan bij FC Marlène!  

Stersponsoren

25 mei 2024 09:49
FC Marlène VR1 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel. Tijdens de eerste...
Nieuws Vrouwen
19 mei 2024 19:33
Terwijl de carroussel in het zaalvoetbal op volle toeren draait hebben twee sterkmakers van FC Marlène...
Heren Nieuws
18 mei 2024 23:01
Regerend landkampioen FC Marlène VR1 heeft zich ten koste van ZV Libertas geplaatst voor de finale...
Nieuws Vrouwen