Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène vrouwen kunnen vrijdag de landstitel pakken

31 mei 2023 07:11

HEERHUGOWAARD – Het moet de kers op de taart worden van een nu al fantastisch seizoen. Na de winst van de KNVB-beker in april kan de vrouwenselectie van FC Marlène komende vrijdag ook de landstitel pakken. Dat moet gebeuren in een thuiswedstrijd tegen ZVG Cagemax.

De ploeg van de beide coaches, Dick van Stralen en Iwan de Mees, kan dus vrijdag in Sporthal Waardergolf de “dubbel” pakken en daarmee zou de Heerhugowaardse zaalvoetbalgrootmacht opnieuw historie kunnen schrijven. In de reguliere competitie, verdeeld over een najaars- en voorjaarspoule won FC Marlène dit seizoen liefst 18 van de 21 wedstrijden. Enkele malen werd er in de strijd om de koppositie stuivertje gewisseld met de grootste concurrent ZV Libertas, maar uiteindelijk eindigden de Heerhugowaardse vrouwen op de eerste plaats.

Nadat tussendoor, begin april, al de KNVB beker werd gewonnen na een 4-2 winst op Os Lusitanos kwam men de Amsterdammers ook als tegenstander tegen in de halve finale van de play-offs. Twee overwinningen (0-1 in Amsterdam en 3-1 thuis) zorgden ervoor dat FC Marlène de finale van het landelijk kampioenschap haalde. Tegenstander daarin werd verrassend genoeg ZVG Cagemax, de nummer drie van de competitie, dat over twee wedstrijden te sterk was voor ZV Libertas.

In een ‘best-of-three’ won FC Marlène afgelopen vrijdag het eerste finaleduel in Gorinchem van ZVG Cagemax met 2-3. Bekijk hier het verslag van dat duel.

Komende vrijdag 2 juni kunnen de FC Marlène vrouwen de klus dus afmaken. Door de tweede wedstrijd in het drieluik te winnen mag het zich landskampioen noemen en de bijbehorende schaal ontvangen. Mocht de wedstrijd niet worden gewonnen, dan is er op vrijdag 9 juni opnieuw een herkansing in eigen huis. De wedstrijd wordt komende vrijdag gespeeld in sporthal Waardergolf en begint om 20:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van FC Marlène: www.fcmarlene.nl/tickets/

Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto: DP Sportfotografie

Stersponsoren

20 april 2024 23:19
FC Marlène heeft door een dikverdiende zege op de kersverse bekerwinnaar VNS United de felbegeerde zesde...
Heren Nieuws
20 april 2024 22:15
De vrouwen van FC Marlène hebben zich zeker gesteld van de eerste plaats in de Eredivisie...
Nieuws Vrouwen
6 april 2024 09:56
Vier dagen na de jammerlijk verloren bekerfinale tegen Os Lusitanos hebben de vrouwen van FC Marlène...
Nieuws Vrouwen