Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FC Marlène wint eerste play-offduel. Titelstrijd bij vrouwen nog onbeslist

21 mei 2022 20:53

HEERHUGOWAARD/BERKEL ENSCHOT – FC Marlène is de play-offs van de Eredivisie Zaalvoetbal goed begonnen. Vrijdagavond won de ploeg van trainer/coach Jeroen de Groot de uitwedstrijd bij Be ’79 met nipt verschil (2-3). Zondag is de return in Heerhugowaard. De vrouwen van FC Marlène speelden de eerste finalewedstrijd om de landstitel tegen Drs. Vijfje. Er werd niet gescoord in dit duel waarna de gasten uit Groningen de strafschoppen beter namen.

FC Marlène wist na de ervaringen in de reguliere competitie dat Be ’79 uit Berkel-Enschot een stugge tegenstander was. Hoewel de Heerhugowaardse formatie de beste mogelijkheden kreeg had men ook nu moeite om het verschil te maken. Amir Molkârâi had de gasten, op aangeven van Stefan Dol, weliswaar op voorsprong gebracht, maar op slag van rust zorgde Joey van Hoof voor de gelijkmaker.

Na de rust wist Molkârâi zijn tweede van de avond te maken waarna Dol met een mooie treffer de marge op twee bracht. Beide keren gebeurde dit op aangeven van aanvoerder Mo Attaibi. Via Mo Maroaune bracht de thuisploeg de spanning nog wat terug, maar het bleef bij 2-3. Zondag volgt de return in Sporthal Waardergolf te Heerhugowaard (16.00 uur).

Vrouwen
Nadat Simone Hand als topscorer van de Eredivisie (20 goals) in het zonnetje was gezet bleken FC Marlène VR en Drs. Vijfje niets voor elkaar onder te doen in de eerste wedstrijd van de finale om het Nederlands kampieonschap. In een goed gevulde Waardergolf waren er kansen genoeg, maar bleken de beide keepsters Jacky Reus (FC Marlène) en Wilissa Scholtens (Drs. Vijfje) onpasseerbaar. Ook in de verlenging werd er niet gescoord en dus bleef het bij 0-0. In de strafschoppenserie die volgde werd het net wel gevonden, behalve door Lotte Hopman waardoor de zege dus naar de gasten uit Groningen ging. Volgende week vrijdag volgt de return in Groningen, met mogelijk daaropvolgend aldaar nog een derde duel.

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

3 december 2023 14:00
Met nog één wedstrijd te gaan in de eerste fase van de competitie heeft FC Marlène...
Heren Nieuws
2 december 2023 09:09
De vrouwen van FC Marlène, ongeslagen koploper in de Eredivisie zaalvoetbal, hebben zich vrijdagavond gerevancheerd op...
Nieuws Vrouwen
26 november 2023 07:20
Er staat op het moment geen maat op de vrouwenploeg van FC Marlène dat net als...
Nieuws Vrouwen