Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

FCK De Hommel effectiever dan FC Marlène

26 september 2020 09:22

HEERHUGOWAARD – FC Marlène en FCK DE Hommel hadden voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd van vrijdagavond een honderd procent score behaald. Na afloop van het spannende duel in Heerhugowaard bleken de gasten die status in ieder geval nog een week vast te houden. FC Marlène bleek voetballend niet minder, maar kreeg wel een lesje in effectiviteit van de Brabanders (3-5).


FC Marlène nam vrijdagavond het initiatief, maar keek na vier minuten wel tegen een achterstand aan toen uitgerekend voormalig FC Marlène-speler Anouar Boukhari na een vlotte aanval de openingstreffer voor zijn rekening nam. Weer vier minuten later wist Martin van Eeuwijk voor de gelijkmaker te zorgen, maar een harde vrije trap van Mohamed Bouraraasi bleek te machtig voor keeper Habets. FC Marlène herpakte zich en was in het vervolg van de eerste helft beduidend sterker. De gelijkmaker van Ilias Bouzit was dan ook niet onverdiend te noemen, maar op slag van rust wist Boukhari met zijn tweede treffer de gasten toch weer op voorsprong te brengen.


De tweede helft was zeven minuten oud toen ook Bouzit zijn tweede van de avond mocht maken en dezelfde speler had even later nog een grote kans, maar raakte nu de paal terwijl Amir Molkàrài kort hierop de lat trof. Daarnaast bleek ook keeper Coen Burg een sta-in-de-weg voor de Heerhugowaardse doelpogingen. Met nog negen minuten op de klok wist Bouraarassi FCK De Hommel voor een vierde keer op voorsprong te schieten waarna er een hectische slotfase volgde waarin de rommelig fluitende scheidsrechters Van Leeuwen en Van Vliet een hoofdrol wisten op te eisen. Eerst werd Amir Molkàrài met direct rood bestraft na een vermeende overtreding en de gasten profiteerden van de geboden ruimte toen Boukhari zijn derde van de avond maakte. In de slotfase, toen de wedstrijd al gespeeld was, ontging het de arbiters nog wel hoe de uitblinker bij de thuisploeg, Ilias Bouzit, werd getorpedeerd door keeper Burg waarbij Bouzit zwaar geblesseerd het veld moest verlaten.


FC Marlène – FCK De Hommel 3-5 (2-3)
4. Boukhari 0-1
8. Van Eeuwijk 1-1
10. Boouraaraasi 1-2
17. Bouzit 2-2
20. Boukari 2-3
27. Bouzit 3-3
31. Bouraaraasi 3-4
36. Boukhari 3-5


Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto’s: DP Sportfotografie

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen