Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Gehavend FC Marlène in slotfase onderuit bij FC Eindhoven

26 februari 2024 05:14

EINDHOVEN – Een gehavend FC Marlène, dat liefst drie basisspelers miste, heeft regerend landskampioen FC Eindhoven lang goed partij kunnen geven. In de slotfase liepen de Brabanders alsnog uit naar een ruime zege: 6-2.

Trainer/coach Iwan de Mees moest het in de lichtstad doen zonder zijn geblesseerde aanvoerder Amir Molkârâi en zonder topscorer Steije Kee en Floris Kemps die er ditmaal voor hadden gekozen om op het veld voor Kolping Boys uit te komen. Desondanks kwam het jonge FC Marlène uitstekend voor de dag in Eindhoven en kwam al snel op voorsprong toen Boyd Filemieg ineens voor keeper Manuel Kuyk opdook en scoorde. Binnen een minuut had Saïd Bouzambou de stand echter alweer gelijk getrokken. FC Eindhoven had daarna het meeste balbezit en keeper Mika Spigt moest redden op pogingen van Zakaria Amrani en Bouzambou en zag Amrani ook nog op de paal schieten. In de tegenstoot waren de Heerhugowaarders echter net zo gevaarlijk en doken enkele malen vrij voor het doel op.

De start van de tweede helft leek wel een kopie van de eerste helft, want het was opnieuw Filemieg die de gasten op voorsprong bracht. Ook nu was het echter snel weer gelijk via de Braziliaan Newton Junior en kort hierna scoorde Tevfik Ceyar de 3-2. In de slotfase fungeerde Colin Kamp als meevoetballende keeper om nog iets te forceren, maar dit liep helemaal verkeerd af. Amrani kon de bal van grote afstand in het doel schieten en Bouzambou wist met nog eens twee treffers de eindstand op 6-2 te bepalen.

Komende vrijdag wacht er opnieuw een zwaar duel voor FC Marlène als men op bezoek gaat bij koploper Tigers Roermond.

Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto: Cees Verhage Fotografie

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen