Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Gehavend FC Marlène onderuit bij Hovocubo, maar plaatst zich wel voor brugwedstrijd

11 mei 2024 18:37

ZWAAG – FC Marlène maakt als nummer zes van de Eredivisie zaalvoetbal nog altijd kans op deelname aan de play-offs. Nadat men vrijdagavond met een gehavende selectie met 6-2 onderuit ging bij Hovocubo, moet men nu komende maandag in eigen huis aantreden tegen HV/Veerhuys. Winnen de Heerhugowaarders dan treft men in de play-offs wederom Hovocubo.

Op zich was de plaatsting voor de kampioensgroep al een prestatie van formaat voor de ploeg van trainer/coach Iwan de Mees, die het seizoen moest starten met een vernieuwde en piepjonge selectie. Dat men in die A-poule ook nog eens de zesde plaats wist te veroveren is wat extra slagroom op de taart.

Vrijdagavond zat het er in de uitwedstrijd tegen Hovocubo geen moment in, mede door de nodige blessures aan de kant van FC Marlène. Zo kon De Mees niet beschikken over sterkmakers als aanvoerder Amir Molkârâi, Floris Kemps en Sem Besseling. Bij Hovocubo was met name aanvoerder Abdessamad Attahiri niet te stuiten. Met een loepzuivere hattrick bracht hij de ruststand al op 3-0. Attahiri scoorde na rust nogmaals en Mats Velseboer, in het verleden uitkomend voor FC Marlène en komend seizoen voor FC Eindhoven, wist ook tweemaal het net te vinden. Tussendoor wist FC Marlène tweemaal de eer te redden via Boyd Filemieg en Quinten Faber, die daarmee zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau mocht maken.

Ondanks de nederlaag behield FC Marlène de zesde plaats aangezien concurrent ZVV Eindhoven in d elichtstadderby tegen FC Eindhoven met 6-4 onderuit ging. FC Marlène mag het komende maandagavond in eigen huis aantreden tegen HV/Veerhuys, de winnaar van de B-groep. De winnaar van dat duel mag het vervolgens in een tweeluik opnemen tegen Hovocubo.

Foto’s: Michel Bes Sportfotografie

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

25 mei 2024 09:49
FC Marlène VR1 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel. Tijdens de eerste...
Nieuws Vrouwen
19 mei 2024 19:33
Terwijl de carroussel in het zaalvoetbal op volle toeren draait hebben twee sterkmakers van FC Marlène...
Heren Nieuws
18 mei 2024 23:01
Regerend landkampioen FC Marlène VR1 heeft zich ten koste van ZV Libertas geplaatst voor de finale...
Nieuws Vrouwen