Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Hervatten zaalcompetities niet langer haalbaar

10 maart 2021 09:36

De zaalvoetbalcompetities in de Categorie A* worden dit seizoen niet meer hervat. De deadline op de routekaart van de KNVB hiervoor is met het verlengen van de coronamaatregelen door het kabinet tot en met 30 maart niet langer haalbaar. Van de zaalvoetbalcompetities in de Categorie B was eerder al bekend dat deze niet meer zouden worden voortgezet.

Dit betekent dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden en er geen kampioen van Nederland is. Voor het ticket dat recht geeft op deelname aan de UEFA Champions League Futsal is na overleg met de UEFA de volgende route vastgesteld: 

Indien mogelijk zal een play-off worden georganiseerd tussen 8 teams van de Eredivisie Zaalvoetbal. Het uitgangspunt hiervoor is de ranking op basis van coëfficiënten (publicatie juni 2020) en dat deze uiterlijk 20 juni moet zijn afgerond. 
Indien het niet mogelijk is om op sportieve gronden deze plek toe te wijzen, dan zal het bestuur deze plek aan het hoogst geklasseerde team in de ranking per 1 juli 2020 geven: zvv Hovocubo. 

KNVB Regio Cup
Voor alle teams (veld- en zaalvoetbal) waarvan de competitie niet wordt hervat, organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup. Deze regionale competities zonder promotie of degradatie starten zodra het spelen van wedstrijden weer wordt toegestaan door het kabinet. Voor de startdatum van de KNVB Regio Cup wordt tevens rekening gehouden met de trainingsperiode die nodig is om weer wedstrijdfit te worden.

O23 en Categorie A jeugd
Alleen de competities O23 en Categorie A jeugd veldvoetbal kunnen nog worden hervat. De oorspronkelijke deadlines hiervoor op de routekaart zijn namelijk naar achteren geschoven dankzij de versoepelingen voor alle voetballers tot en met 26 jaar. Nu zij weer normaal mogen trainen, kunnen zij op tijd wedstrijdfit zijn om de eerste seizoenshelft uit te spelen. Met als doel de sportieve afwikkeling altijd voorrang te geven, houdt de KNVB deze mogelijkheid open. Het besluit hiervoor wordt nu genomen na de eerstvolgende persconferentie van het kabinet op 23 maart.

Eerder sneuvelden vanwege de coronamaatregelen al deze competities: Categorie A senioren: Mannen Categorie A (2e divisie, 3e divisie, Hoofdklasse, 1e t/m 5e klasse, Reserve Hoofdklasse t/m 3e klasse), Vrouwen Categorie A (Vrouwen Topklasse t/m 3e klasse), Categorie B senioren, junioren, pupillen veld en de Categorie B zaal.

* Categorie A zaal: Mannen categorie A – Landelijk: Eredivisie, 1e divisie – Noord: Topklasse, Hoofdklasse, 1e klasse – West I: Topklasse, Hoofdklasse, 1e klasse en 2e klasse – Oost, West II, Zuid I, Zuid II: Topklasse en Hoofdklasse. Vrouwen categorie A – Landelijk: Eredivisie Jeugd categorie A – West I: Topklasse

Stersponsoren

30 september 2023 07:57
Met zes punten uit twee duels is FC Marlène de competitie uitstekend begonnen. Vrijdagavond werd HV/Veerhuys...
Heren Nieuws
3 september 2023 08:38
Voorafgaand aan de finale om de Supercup voor vrouwen werd voormalig FC Marlène-voorzitter Ad Molenaar gehuldigd...
Nieuws
3 september 2023 08:35
Na het winnen van de landstitel en de KNVB-beker komt de Supercup voorlopig nog niet in...
Nieuws Vrouwen