Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor vrouwen

Hofkamp maakt het verschil bij FC Marlène 2 – Scagha ’66

22 oktober 2022 09:12

HEERHUGOWAARD – In de 1e Divisie zaalvoetbal heeft Scagha ’66 na vier wedstrijden nog altijd een honderd procent score. De ploeg van coach Jaap Kaleveld, die afgelopen seizoen op het nippertje promotie naar de eredivisie misliep, won vrijdagavond met 2-4 bij FC Marlène 2.

Ondanks dat de uitslag nog enige spanning doet vermoeden kwamen de gasten uit Schagen nooit echt in de problemen. Dit was met name te danken aan de ervaring van Tom Hofkamp die weer eens mocht opdraven in Sporthal Waardergolf te Heerhugowaard waar hij jarenlang met FC Marlène vele successen kende. De routinier stond aan de basis van de openingstreffer van Dylan Oldenburg, maar daarna verzuimde Scagha ’66 een paar goede mogelijkheden af te ronden, mede dankzij goed keeperswerk van Mika Spigt. Hierdoor wisten de reserves van de Heerhugowaardse formatie terug te komen via Robbie Heus, maar net zo snel toonde Hofkamp zijn klasse weer door na een combinatie met Jeroen Smit hard de 1-2 tegen de touwen te schieten.

Scagha’66 was ook na de rust de meeste dominante ploeg en via een van richting veranderd schot van Robin Schouwvlieger werd de marge weer twee. Omdat men verzuimde de score verder op te voeren wist Heus met een fraaie tweede treffer de spanning weer terug te brengen, maar uiteindelijk werd het verschil gemaakt door Hofkamp, opnieuw op aangeven van Smit: 2-4.
FC Marlène 2 – Scagha ’66 2-4 (1-2)

0-1 Oldenburg
0-2 Hofkamp
1-2 Heus
1-3 Schouwvlieger
2-3 Heus
2-4 Hofkamp

Foto: DP Sportfotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

18 maart 2023 16:45
Een wederom gehavend FC Marlène heeft vrijdagavond redelijk lang stand kunnen houden tegen titelkandidaat Hovocubo, maar...
Heren Nieuws
18 maart 2023 09:25
De vrouwen van FC Marlène hebben vrijdagavond een goede kans laten liggen om de koppositie te...
Nieuws Vrouwen
11 maart 2023 14:05
Zowel de heren als de vrouwen van FC Marlène, beiden uitkomend in de eredivisie, leden vrijdagavond...
Heren Nieuws Vrouwen