Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor vrouwen

Komende vrijdag spannende ‘dubbel’ bij FC Marlène: Vrouwentopper en herenderby

30 november 2022 08:44

HEERHUGOWAARD – De liefhebbers van topzaalvoetbal kunnen komende vrijdag hun hart ophalen in Sporthal Waardergolf te Heerhugowaard. Zowel de vrouwen als de heren van FC Marlène, beiden uitkomend op eredivisieniveau, komen in actie in een thuiswedstrijd. In de zogenaamde ‘dubbel’ staat er voor beide teams veel op het spel.

FC Marlène VR1 komt om 19.30 uur als eerste in actie en wel in een regelrechte topper tegen medekoploper ZV Libertas uit het Friese Damwald. Beide teams wisten uit de negen gespeelde competitiewedstrijden de volle buit te halen en delen dus met 27 punten de koppositie. De ploeg van coach Dick van Stralen heeft wel een veel beter doelsaldo (+46) tegenover ZV Libertas (+26).

Net als bij de heren wordt de competitie halverwege opgesplitst in een kampioens- en degradatiepoule. Gezien de ruime voorsprong op de concurrentie hebben beide teams zich al geplaatst voor deze kampioenspoule, maar de eer van de bovenste plaats staat op het spel hetgeen ook weer een betere uitgangspositie geeft voor de tweede helft van de competitie.

Nadat FC Marlène verleden seizoen net naast de prijzen greep, in de finale van het landskampioenschap bleek Drs. Vijfje te sterk en in de bekerfinale was het Os Lusitanos die met de eer ging strijken, wil de Van Stralen-equipe dit seizoen volop voor de prijzen gaan. Dat blijkt uit de resultaten want zowel in de competitie als de beker wist de ploeg een volle honderd procent scoe te behalen en met name het scorend vermogen in de groep blijkt groot. Simone Hand, afgelopen seizoen al topscorer van de Eredivisie, scoorde dit seizoen alweer 13 keer, maar ook speelsters als Juul van der Kolk (7), Chantal Hendriksen (7), Amy Visser (6), Zoyla Barendse (5) en Mila Wittebrood (5) weten het net regelmatig te vinden waardoor de teller na negen competitiewedstrijden al op 54 treffers staat.

Heren
Voor de heren van FC Marlène staat er om 21.30 uur een spannende confrontatie op het programma in de Noord-Hollandse derby tegen HV Veerhuys uit Hoorn. Met nog drie wedstrijden te gaan in de najaarspoule delen beide ploegen de zesde plaats met 15 punten uit negen wedstrijden. Waar de ploeg van coach Jeroen de Groot zich in voorgaande jaren zich altijd in de top vier wist te spelen moet men er de komende wedstrijden nog hard voor knokken om bij de eerste acht te eindigen en zo de kampieonspoule in te gaan. Achter FC Marlène en HV Veerhuys liggen concurrenten als Groene Ster Vlissingen, FCK De Hommel en RKAV Volendam immers op de loer om ook een plaatsje bij de eerste acht te bemachtigen.

FC Marlène is dus aan een wisselvallig seizoen bezig waarin vijf maal werd gewonnen en vier keer werd verloren. De achterstand op de beide koplopers, Hovocubo en FC Eindhoven, is zodoende al opgelopen naar twaalf punten. Voor zowel FC Marlène als HV Veerhuys, dat ondermeer de beschikking heeft over de voormalige Marlène-spelers Nigel Wijdenbosch, Aram Hakopov en Koen Rootring is het komende vrijdag dus een cruciale wedstrijd.

VRIJDAG 02-12-2022

19.30 uur: FC Marlène VR1 – ZV Libertas VR1
21.30 uur: FC Marlène – HV Veerhuys

Tickets die toegang geven tot beide wedstrijden zijn online voor €6,00 te koop via de website van FC Marléne.
Op de wedstrijddag kan men tevens tickets voor €7.50 aanschaffen bij de kassa met PIN.

Na afloop van de wedstrijden wordt de avond afgesloten bij Grandcafé De Heeren aan de Middenweg in Heerhugowaard waar DJ Ray voor de muzikale omlijsting zal zorgen.

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

27 mei 2023 23:40
Vrijdagavond wonnen de reserves van de Heerhugowaarders met 2-0 van topklasser ZVV Vrone, en dat was...
Heren Nieuws
27 mei 2023 00:03
De vrouwen van FC Marlène kunnen komende vrijdag 2 juni in eigen huis de landstitel pakken....
Nieuws Vrouwen
24 mei 2023 12:00
De 19-jarige Eva Sakkers is de eerste aanwinst voor de FC Marlène Vrouwen.
Nieuws Vrouwen