Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Off-day voor FC Marlène op laatste speeldag voor winterstop. Scagha ’66 profiteert optimaal

10 december 2023 07:10

HEERHUGOWAARD – FC Marlène, dat zich reeds heeft geplaatst voor de kampioensgroep van de Eredivisie zaalvoetbal, kende op de laatste speeldag voor de winterstop een complete off-day. Scagha ’66, dat de laatste weken al een opmars bezig is, profiteerde hier optimaal van en won met 0-5 in Heerhugowaard.

Na de Noord-Hollandse derby kunnen beide ploegen tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. Van FC Marlène werd voorafgaand aan het seizoen een moeilijk seizoen verwacht, maar de jonge ploeg van Iwan de Mees wist zich een week voor het afsluiten van de competitiefase al te plaatsen voor de kampioensgroep. Dat gaat niet op voor Scagha’66 dat als elfde eindigde, maar dat is op zich een prima prestatie van de ploeg van Jaap Kaleveld na de promotie van afgelopen seizoen. Met name de laatste weken liet de Schager formatie zien waar het toe in staat is.

Zo ook afgelopen vrijdag in Sporthal Waardergolf, alwaar de gasten het slim speelden. Bij balbezit van FC Marlène hield men de geledingen gesloten om vervolgens met een lange bal proberen de balvaste aanvoerder Robin Schouwvlieger te bereiken. FC Marlène speelde daarbij ook een tempootje te laag waardoor men de hechte defensie van Scagha ook niet kon stuk spelen. De gasten namen na een halverwege de eerste helft een voorsprong via een knap schot van Freek Vrenegoor.

Het moet gezegd worden dat het FC Marlène dit duel ook niet meezat. Zo moest Boyd Filemieg al in de eerste helft afhaken na een stevige charge van Jeroen Pater, die daarvoor terecht geel kreeg. Ook het afkeuren van de gelijkmaker van Colin Kamp was zeer discutabel aangezien de intrap onderweg nog werd aangeraakt. Hierna sloeg Scagha ’66 vervolgens hard toe, mede dankzij een uitblinkende doelman Mats Dekker die niet alleen een paar puike reddingen in huis had, maar tevens twee assists. Robin Schouwvlieger en Matz Mathot profiteerden hiervan en omdat ook het spelen met een meevoetballende keeper verkeerd uitpakte voor FC Marlène werd het een off-day voor de Heerhugowaarders. Zowel Schouwvlieger als Mathot konden nog een tweede treffer maken waardoor het op 0-5 eindigde.

De competitie wordt op 12 januari hervat. FC Marlène start dan in de A-groep met een thuisduel tegen ZVV Eindhoven. Scagha ’66 begint in de B-groep met een uitduel bij RKAV Volendam.

Foto’s: DP Sportfotografie

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen