Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Persoonlijke fouten nekken FC Marlène VR1 in strijd om koppositie

27 februari 2022 17:14

HEERHUGOWAARD – In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft FC Marlène de koppositie weer moeten afstaan aan Os Lusitanos. Het oderlinge duel tussen de Heerhugowaarders en de Amsterdammers eindigde afgelopen vrijdag in een 2-3 overwinning voor de gasten.

FC Marlène, de ploeg van trainer/coach Monique van der Rijst, verloor zo voor het eerst na een zegereeks van zes wedstrijden en de ploeg mag dat vooral zichzelf verwijten. Net als in het eerste duel tegen Os Lusitanos (5-3 verlies), kwamen de blauw-witten ook nu op een 0-3 achterstand en die treffers ontstonden allen door persoonlijke fouten. Nadat Zoyla Barendse al in de openingsfase de paal had geraakt ging zij even later de fout in waarbij de ervaren en handige Bouchra Moudou wist te profiteren. Moudou deed dit later nog eens over door handig keepster Jacky Reus te passeren en de eveneens zeer ervaren Dyanne Bito zorgde, opnieuw na balverlies, voor de 0-3. FC Marlène leek wakker geschud en op slag van rust wist aanvoerster Sanne Brand de stand iets draaglijker te maken nadat kort daarvoor ook Aaike Verschoor op de paal had gemikt.

Na de rust was ook het meeste balbezit voor de thuisploeg, maar ontpopte keepster Jessica Overtoom zich tot uitblinkster door pogingen van o.a. Barendse en Brand te keren. Aan de andere kant had Chelly Drost het duel kunnen beslissen toen ook zij op de paal schoot. De thuisploeg wist ook niet te profiteren in een overtal-situatie nadat diezelfde Drost een onnodige tweede gele kaart had ontvangen, wat nog voor de nodige rumoer zorgde. Nadat de gemoederen weer bedaard waren zorgde Brand nog wel voor een tweede treffer, maar die kwam te laat om de Amsterdammers nog echt te verontrusten.

FC Marlène VR1 heeft nu een achterstand van twee punten op koploper Os Lusitanos. Komende vrijdag 4 maart speelt de ploeg opnieuw een thuiswedstrijd in de Waardergolf. In de halve finale van de KNVB-beker is dan het Groningse Drs. Vijfje de tegenstander.

Foto: DP Sportfotografie

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen