Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor vrouwen

Seizoen FC Marlène eindigt in mineur

23 mei 2023 06:24

HEERHUGOWAARD – Nog voor de play-offs daadwerkelijk van start gaan is het seizoen van eredivisionist FC Marlène tot een einde gekomen. De Heerhugowaardse zaalvoetballers verloren maandagavond de brugwedstrijd tegen HV/Veerhuys dat het daardoor in play-offs mag opnemen tegen Tigers Roermond.

Door de zesde plaats in de reguliere eindstand moest FC Marlène het in de brugwedstrijd opnemen tegen de winnaar van de B-poule en het duel was eigenlijk illustratief voor het hele seizoen van FC Marlène. Nadat het bestuur van de Heerhugowaarders eerder had aangegeven voor komend seizoen een andere koers te gaan varen waarin de eigen jeugdopleiding de boventoon voert, rommelde het voortdurend binnen de selectie. Met daarbij nog eens een blessuregolf en enkele schorsingen bleef het gehele seizoen moeizaam verlopen.

Op de dag van de wedstrijd werd er nog eens een hoofdstuk bijgevoegd met het per direct opstappen van de beide coaches Jeroen de Groot en Carlo van der Waals. Het conflict ontstond over het wel of niet inzetten van Floris Kemps die tegen Veerhuys zijn vijftiende duel zou spelen en daarmee niet meer speelgerechtigd was voor FC Marlène 2, dat zich komende vrijdag moet zien te handhaven. Naast de beide coaches was uiteindelijk ook Stefan Dol, één van de spelers die net als de eveneens afwezige Kevin van Londen (schorsing) en Mo Darri (blessure) komend seizoen voor HV Veerhuys gaat spelen, afwezig. Langs de kant werden de honneurs waargenomen door Iwan de Mees en Ferdinand Hofland.

Ondanks de krappe selectie streed FC Marlène voor wat het waard was in een nerveus duel en kwam het zelfs op voorsprong door een treffer van de nimmer verzakende Jordy Cretier. Met een fraai schot zorgde David Albert echter voor de Hoornse gelijkmaker. De gelijke stand bleef lang staan, maar het ging mis toen de thuisploeg koos voor een meevoetballende keeper. Albert profiteerde opnieuw en schoot Veerhuys naar een voorsprong. Steije Kee zorgde nog wel voor de gelijkmaker, maar nieuw balverlies zorgde ervoor dat Albert zich kon kronen tot man van de wedstrijd door de beslissende treffer in het lege doel te tikken: 2-3.

FC Marlène – HV/Veerhuys 2-3 (1-1)

8. Jordy Cretier 1-0
10. David Albert 1-1
33. David Albert 1-2
38. Steije Kee 2-2
39. David Albert 2-3

Foto’s: DP Sportfotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

27 mei 2023 23:40
Vrijdagavond wonnen de reserves van de Heerhugowaarders met 2-0 van topklasser ZVV Vrone, en dat was...
Heren Nieuws
27 mei 2023 00:03
De vrouwen van FC Marlène kunnen komende vrijdag 2 juni in eigen huis de landstitel pakken....
Nieuws Vrouwen
24 mei 2023 12:00
De 19-jarige Eva Sakkers is de eerste aanwinst voor de FC Marlène Vrouwen.
Nieuws Vrouwen