Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Slechte avond voor FC Marlène: vrouwen verliezen topper, ook heren onderuit

11 maart 2023 14:05

DAMWOUD/BERKEL ENSCHOT – Zowel de heren als de vrouwen van FC Marlène, beiden uitkomend in de eredivisie, leden vrijdagavond een nederlaag in een uitwedstrijd.

FC Marlène VR1 verloor dit seizoen slechts eenmaal en dat gebeurde in de thuiswedstrijd tegen ZV Libertas (3-4). Wel heroverde de ploeg van Dick van Stralen twee weken terug de koppositie op de Friezinnen alvorens men vrijdagavond naar Damwoud afreisde voor de return. Het werd net als eerder dit seizoen een moeizame wedstrijd voor de Marlène-vrouwen. De thuisploeg nam via Josefien Slump in de tiende minuut een voorsprong, maar FC Marlène kwam op slag van rust op gelijke hoogte toen een poging van Simone Hand via Jessie Prijs van de thuisploeg in het doel verdween.

Ook in de tweede helft was het een zenuwachtig duel waarin beide ploegen vooral niet wilden verliezen. Halverwege viel de beslissing toch toen Silke van der Wal via de kluts de winnende binnenwerkte voor ZV Libertas: 2-1. De Friezinnen nemen daardoor de leiding weer over van FC Marlène, maar ongetwijfeld gaan de twee beste ploegen van de eredivisie elkaar later in dit seizoen in de play-offs om de titel weer tegenkomen.

Heren
FC Marlène heeft met een gehavend team de vijfde plaats moeten overdragen aan Be ’79 dat vrijdagavond in eigen huis met 6-5 te sterk was. Zonder o.a. Younes Daari, Mo Darri, Colin Kamp, Martin van Eeuwijk en keeper Barry de Wit hadden de Heerhugowaarders het vooral in de eerste helft lastig. Doelman Tom van Veen moest ondanks goed keeperswerk, viermaal vissen door treffers van Mathijs van Ingen (2) en Romano ter Linden (2). Tussendoor tekende Stefan Dol met een lage schuiver nog wel voor de gelijkmaker.

Na de rust leek het duel te kantelen na een opstootje langs de zijlijn tussen Ter Linden en Marlène-captain Attaibi. Ter Linden zag rood, waar Attaibi met geel wegkwam. FC Marlène kwam daarna sterk terug via treffers van Jordy Cretier en een eigen treffer van Jordy van der Minne. Reggy Elias bracht de marge namens de thuisploeg weer op twee, maar Stefan Dol en Kevin van Londen brachten de spanning volledig terug. In de slotminuut wist Elias echter zijn tweede van de avond te maken en keeper Kapteijns de zege te redden voor de thuisploeg door een spectaculaire rediing vlak voor tijd: 6-5.

Komende vrijdag 17 maart staat er een “dubbel” op het programma voor FC Marlène. De vrouwen spelen dan om 19.30 uur tegen Futsal Rotterdam terwijl de heren om 21.30 uur regerend landskampioen Hovocubo ontvangen. Tickets voor beide duels zijn te koop via de website van FC Marlène.

Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

3 maart 2024 10:14
De topper in de Eredivisie vrouwen van het zaalvoetbal is vrijdagavond nooit een echte wedstrijd geworden....
Nieuws Vrouwen
3 maart 2024 07:59
Ondanks het feit dat men tweemaal op voorsprong kwam heeft FC Marlène het niet kunnen bolwerken...
Heren Nieuws
26 februari 2024 05:14
Een gehavend FC Marlène, dat liefst drie basisspelers miste, heeft regerend landskampioen FC Eindhoven lang goed...
Heren Nieuws