Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor vrouwen

Sterk FC Marlène toont veerkracht

9 april 2022 13:45

HEERHUGOWAARD – FC Marlène heeft vrijdagavond sportieve revanche genomen op ASV Lebo. Na een eerdere 6-5 nederlaag in de eerste fase van de competitie won de ploeg van coach Jeroen de Groot in de voorjaarspoule verdiend met 6-3.

Na drie wedstrijden met slechts één punt waren de Heerhugowaarders gebrand op een overwinning en dat was te zien. De blauw-witte equipe oogde getergd en speelde een prima wedstrijd. Na een aftastende openingsfase en wat kansen over en weer werd de thuisploeg steeds sterker. Met name Martin van Eeuwijk die in de dekking telkens de bal in de ploeg hield was daarin een belangrijke factor. Na twaalf minuten nam de thuisploeg een verdiende voorsprong via Amir Molkârâi die plotseling voor keeper Fernandez Garcia opdook. Binnen twee minuten wist Stefan Dol die score te verdubbelen. Een moment van onachtzaamheid zorgde voor de aansluitingstreffer van Mouad Belhacen, maar binnen de minuut had aanvoerder Mohamed Attaibi de marge weer op twee gebracht.

De Amsterdammers kwam na de rust sterk terug vooral omdat de aansluiting uit de lucht kwam vallen. Terwijl er een speler van ASV Lebo geblesseerd op de grond lag, speelde niemand de bal uit. Ook ploeggenoot Belhacen niet die van de verwarring gebruik maakte door zijn tweede achter de goed keepende Barry de Wit te schieten. Die kreeg vijf minuten voor tijd ook de gelijkmaker om zijn oren toen Molkârâi ongelukkig in eigen doel schoot. FC Marlène toonde echter veerkracht, bleef kalm en goed voetballen en sloeg in de slotfase genadeloos toe met drie fraaie treffers van eerst Younes Daari en vervolgens tweemaal Mo Darri.

FC Marlène en ASV Lebo delen nu de derde plaats en treffen elkaar volgende week zaterdag weer, maar dan in Amsterdam.

FC Marlène – ASV Lebo 6-3 (3-1)

12. Amir Molkârâi 1-0
14. Stefan Dol 2-0
15. Mouad Belhacen 2-1
16. Mohamed Attaibi 3-1
26. Mouad Belhacen 3-2
35. Amir Molkârâi (e.d.) 3-3
37. Younes Daari 4-3
39. Mo Darri 5-3
39. Mo Darri 6-3

Vrouwen
FC Marlène VR1, reeds geplaatst voor de play-offs, verloor de strijd om de koppositie bij Drs. Vijfje in Groningen met 4-3. Chantal Hendriksen, Simone Hand en Amy Visser scoorden voor de Heerhugowaardse ploeg van coach Monique van der Rijst die zich nu kan opmaken voor de KNVB-bekerfinale tegen Os Lusitanos komende vrijdag in Rotterdam.

FC Marlène 2
Eerstedivisionist FC Marlène 2 deed vrijdag goede zaken door de derby tegen HZV/het Vennewater uit Heiloo met 5-4 te winnen. De beslissende goal viel vlak voor tijd.


Foto’s: DP Sportfotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

3 juni 2023 09:16
De zaalvoetbalsters van FC Marlène hebben vrijdagavond historie geschreven door de landstitel te veroveren. In een...
Nieuws Vrouwen
31 mei 2023 07:11
Het moet de kers op de taart worden van een nu al fantastisch seizoen. Na de...
Nieuws Vrouwen
27 mei 2023 23:40
Vrijdagavond wonnen de reserves van de Heerhugowaarders met 2-0 van topklasser ZVV Vrone, en dat was...
Heren Nieuws