Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Talentvolle doelman Mika Spigt kijkt nu al uit naar nieuw seizoen

27 mei 2024 20:19

Nadat wij kort geleden al bekend maakten dat Floris Kemps en Steije Kee zullen blijven bij FC Marlène zullen wij in de komende weken ook de andere spelers van de selectie, die het in het afgelopen seizoen zo goed deden en ook komend seizoen ons shirt dragen, gaan voorstellen. Daarbij ook onze talentvolle doelman Mika Spigt.

De 18-jarige Mika Spigt is afkomstig uit Julianadorp en kan terugkijken op een ronduit geweldig seizoen. De jonge doelman speelde in de zaal eerder in de jeugd van JVC, Texel ’94 en Hovocubo en komt sinds 2022 uit voor FC Marlène.

Op het veld kwam Spigt uit voor JVC, Texel ’94, FC Den Helder en speelt tegenwoordig bij AFC ’34 in Alkmaar. De talentvolle keeper mocht al in september 2022 debuteren in het 1e van FC Marlène, tegen zijn voormalige club Texel ’94, maar beleefde dit seizoen zijn echte doorbraak door bijna alle wedstrijden op eredivisie-niveau te keepen.

De talenten van Spigt zijn inmiddels ook in Zeist bekend, want in maart 2023 maakte hij zijn debuut bij Oranje O19 in een wedstrijd tegen Hongarije en ruim een half jaar later, in september zat hij reeds bij het grote Oranje, mocht hij debuteren tegen Saudi-Arabië, en stond hij in december in de wedstrijd tegen Kazachstan voor het eerst in de basis.

Spigt noemt de WK-kwalificatie met Oranje en zijn basisdebuut bij Kazachstan als hoogtepunt in zijn nog prille carrière, maar vind ook zijn eerste volle seizoen met FC Marlène een hoogtepunt. “Het feit dat ik heel veel heb mogen spelen en dat we met z’n allen de brugwedstrijd hebben kunnen halen met deze ploeg is zeker ook een hoogtepunt.”

De doelman kijkt dan ook nu alweer uit naar het nieuwe seizoen: “Ik heb erg veel zin in komend seizoen en ik kijk ernaar uit om met de gehele selectie onze kwaliteiten te verbeteren, want we hebben een zeer jonge en talentvolle ploeg met heel veel mogelijkheden”.

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen