Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Topweekend voor FC Marlène

1 oktober 2022 20:36

HEERHUGOWAARD – De drie hoogst spelende ploegen van FC Marlène zijn vrijdagavond zeer goed het weekend ingegaan. Zowel het eerste als tweede herenteam pakte in eigen huis de volle buit terwijl de vrouwenselectie wist te zegevieren in Rotterdam.

Het Eredivisie duel tussen FC Marlène en AGOVV begon vrijdagavond pas om 22.00 uur na pech onderweg bij één van de dienstdoende scheidsrechters. Eenmaal op gang was het Colin Kamp, die net als een week eerder, al snel de openingstreffer voor zijn rekening nam. Direct hierna was het echter Mo Attaibi die ongelukkig in eigen doel schoot en na een kwartier namen de gasten uit Apeldoorn een voorsprong via Cihan Ozcan. Ondanks gemiste tien meter-trappen van Attaibi en Mo Darri ging FC Marlène toch met een voorsprong rusten. Younes Daari zorgde voor de gelijkmaker en Attaibi voor een 3-2 voorsprong.

De Heerhugowaarders brachten kort na de ust via Stefan Dol de marge op twee en kon de score vervolgens flink uitbreiden. Amir Molkârâi, Kevin van Londen, Mo Darri en de debuterende Ayman Afouzar tilden de stand zelfs naar 8-2.

FC Marlène 2
Afouzar scoorde eerder op de avond ook al voor FC Marlène 2 dat in de Eerste Divisie met 4-3 won van Zeemacht en Den Helder. Afouzar maakte gelijk nadat Van der Eng de gasten eerst op voorsprong had gebracht. Quinten Faber zorgde kort voor rust zelfs voor een voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust nam FC Marlène afstand door twee doelpunten van aanvoerder Floris Kemps. Via Bos en Damsma kwam Zeemacht nog terug, maar FC Marlène 2 hield stand.

Vrouwen
In de Eredivisie Vrouwen won FC Marlène met 1-3 op bezoek bij Futsal rotterdam en dat was volgens coach Dick van Stralen slechts een zwakke afspigeling van de werkelijke kansenverhouding. Hij zag zijn ploeg goed spelen al duurde het lang voordat een voorsprong opleverde. Een schot van Simone Hand werd van richting veranderd door Alyssa Dijkstra. Dijkstra maakte haar foutje binnen de minuut goed door gelijk te maken, maar op slag van rust zorgde Zoyla Barendse voor een hernieuwde Heerhugowaardse voorsprong.

Kort na rust wist Simone Hand de marge op twee te brengen en in het vervolg kreeg de ploeg nog de nodige kansen, maar wist men het duel ook geconcenteerd uit te spelen.

Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto: DP Sportfotografie

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen