Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Uitstekende kick-off voor FC Marlène-vrouwen

19 september 2020 09:19

HEERHUGOWAARD – Het debuut van FC Marlène in de Eredivisie vrouwen is succesvol verlopen. Vrijdagavond wist de ploeg, die de afgelopen jaren onder de vlag van Reiger Boys uitkwam, de thuiswedstrijd tegen EXS Zwolle met 4-0 te winnen.


Trainer/coach Monique van der Rijst zag dat het goed zat met haar ploeg ondanks een rommelig begin. FC Marlène kreeg in de openingsfase al kansen via Laïs Boes en Jaimy Visser, maar vooralsnog ontbrak de scherpte. De tegenstander uit Zwolle leunde duidelijk op de defensie, en kwam er slechts sporadisch uit, maar als dat gebeurde stond keepster Jacky Reus paraat. Halverwege de eerste helft kwam de verdiende voorsprong voor de thuisploeg er toch toen Zoyla Barendse het eindpunt was van een vlot lopende aanval.


In de tweede helft liet de thuisploeg zien waar men toe in staat is en werd het duel overtuigend beslist met enkele fraaie doelpunten. Met een fraaie kopbal over de Zwolse keepster zorgde aanvoerster Sanne Band voor de 2-0 en vijf minuten later wist Kess Androg te scoren uit een goede aanval en was het duel feitelijk beslist. Een streep van opnieuw Brand bracht de eindstand op 4-0.


Van der Rijst was dan ook tevreden over wat ze zag: ‘De eerste helft was het nog even aftasten en was het tempo nog iets te laag, maar ik ben tevreden over wat we in de tweede helft gezien hebben. De meiden hebben zichzelf beloond met enkele prachtige doelpunten, dus ik ben trots op het team, de staf en de club. Dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden.


FC Marlène VR1 gaat komende vrijdag 25 september op bezoek bij Drachtster Boys VR1.


FC Marlène VR1 – EXS Zwolle VR1 4-0 (1-0)

11. Zoyla Barendse 1-0
24. Sanne Brand 2-0
29. Kess Androg 3-0
32. Sanne Brand 4-0


Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto’s: DP Sportfotografie

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen