Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Vrouwen FC Marlène plaatsen zich voor finale Nederlands kampioenschap

21 mei 2023 09:59

HEERHUGOWAARD – Na de winst van de KNVB-beker hebben de vrouwen van FC Marlène zich ook geplaatst voor de finale van het Nederlands kampioenschap. Os Lusitanos werd over twee wedstrijden verslagen. De ploeg van het trainersduo Dick van Stralen en Iwan de Mees treft in de finale ZVG Cagemax uit Gorinchem.

Na de 0-1 zege van vorige week in Amsterdam werd vrijdagavond ook het thuisduel in winst omgezet. De Heerhugowaardse formatie had met name verdedigend de zaakjes uitstekend op orde en gaf nauwelijks een kans weg tegen het ervaren Os Lusitanos. Zonder Mila Wittebrood, die daags voor de wedstrijd geblesseerd moest afhaken sloeg de thuisploeg zelf na een kwartier toe via Lais Boes die keepster Jessica Overtoom verschalkte.

Na de rust leek het duel beslist toen Overtoom een schot van Juul van der Kolk niet onder controle kreeg en in eigen doel werkte. Met Overtoom als meevoetballende keepster gaf Os Lusitanos vervolgens meer druk en dat leverde de aansluitingstreffer van Marlous Pieëte op. De thuisploeg had het even zwaar, maar met de nodige strijd en dankzij goed keeperswerk van Jacky Reus bleef men op de been. De ontlading was dan ook groot toen Van der Kolk na een vlotte aanval de 3-1 tegen de touwen schoot.

De strijd om de titel, in een best-of-three, begint komende vrijdag in Gorinchem. ZVG Cagemax dat verrassend te sterk was voor ZV Libertas, komt een week later op bezoek in Heerhugowaard. Mocht het nodig zijn dan volgt er nog een derde wedstrijd, eveneens in Sporthal Waardergolf.

FC Marlène VR1 – Os Lusitanos VR1 3-1 (1-0)

16. Lais Boes 1-0
30. Jessica Overtoom (e.d) 2-0
32. Marlous Pieëte 2-1
39. Juul van der Kolk 3-1

Bron: Heerhugowaards Dagblad
Foto’s: DP Sportfotografie

Stersponsoren

3 december 2023 14:00
Met nog één wedstrijd te gaan in de eerste fase van de competitie heeft FC Marlène...
Heren Nieuws
2 december 2023 09:09
De vrouwen van FC Marlène, ongeslagen koploper in de Eredivisie zaalvoetbal, hebben zich vrijdagavond gerevancheerd op...
Nieuws Vrouwen
26 november 2023 07:20
Er staat op het moment geen maat op de vrouwenploeg van FC Marlène dat net als...
Nieuws Vrouwen