Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor vrouwen

Vrouwen FC Marlène schrijven historie met bereiken bekerfinale

5 maart 2022 10:07

HEERHUGOWAARD – In de toch al niet geringe historie van zaalvoetbalvereniging FC Marlène kan weer een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd. Voor de eerste keer wist de vrouwenploeg van de Heerhugowaardse club de finale van de KNVB-beker te bereiken.

De ploeg van trainer/coach Monique van der Rijst deed dat door vrijdagavond na een spannende bekerthriller, inclusief verlenging en strafschoppen, Drs. Vijfje te kloppen. Net als in de competitie ontlopen de Heerhugowaarders en de Groningers elkaar niet veel zo bleek vrijdag in Sporthal Waardergolf. Zowel na de reguliere speeltijd als na de verlenging waren beide ploegen in evenwicht.

Namens de gasten opende Vesna Veltrop na een klein kwartier de score. De thuisploeg kwam pas vlak voor het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte toen men besloot om risico te nemen door aanvoerster Sanne Brand als meevoetballende keepster op te stellen. Simone Hand wist zodoende voor de verdiende gelijkmaker te zorgen.

Dezelfde Hand wist in de verlenging ook voor een Heerhugowaardse voorsprong te zorgen, maar nog in dezelfde minuut maakte ook Veltrop haar tweede van de avond. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin bleek de thuisploeg feilloos. Aaike Verschoor, Britt Buscher, Sanne Brand, Simone Hand en Chantal Hendriksen mikten raak en nadat Drs. Vijfje miste zorgde dat voor ongekende vreugde bij de Heerhugowaarders.

FC Marlène treft op Goede Vrijdag 15 april Os Lusitanos in de bekerfinale dat vrijdagavond met 2-3 te sterk was voor Drachtster Boys. De finale wordt gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam.


Bron: Heerhugowaards Dagblad

Foto: JdL Fotografie

Stersponsoren

27 mei 2023 23:40
Vrijdagavond wonnen de reserves van de Heerhugowaarders met 2-0 van topklasser ZVV Vrone, en dat was...
Heren Nieuws
27 mei 2023 00:03
De vrouwen van FC Marlène kunnen komende vrijdag 2 juni in eigen huis de landstitel pakken....
Nieuws Vrouwen
24 mei 2023 12:00
De 19-jarige Eva Sakkers is de eerste aanwinst voor de FC Marlène Vrouwen.
Nieuws Vrouwen