Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Vrouwen FC Marlène schrijven historie met bereiken bekerfinale

5 maart 2022 10:07

HEERHUGOWAARD – In de toch al niet geringe historie van zaalvoetbalvereniging FC Marlène kan weer een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd. Voor de eerste keer wist de vrouwenploeg van de Heerhugowaardse club de finale van de KNVB-beker te bereiken.

De ploeg van trainer/coach Monique van der Rijst deed dat door vrijdagavond na een spannende bekerthriller, inclusief verlenging en strafschoppen, Drs. Vijfje te kloppen. Net als in de competitie ontlopen de Heerhugowaarders en de Groningers elkaar niet veel zo bleek vrijdag in Sporthal Waardergolf. Zowel na de reguliere speeltijd als na de verlenging waren beide ploegen in evenwicht.

Namens de gasten opende Vesna Veltrop na een klein kwartier de score. De thuisploeg kwam pas vlak voor het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte toen men besloot om risico te nemen door aanvoerster Sanne Brand als meevoetballende keepster op te stellen. Simone Hand wist zodoende voor de verdiende gelijkmaker te zorgen.

Dezelfde Hand wist in de verlenging ook voor een Heerhugowaardse voorsprong te zorgen, maar nog in dezelfde minuut maakte ook Veltrop haar tweede van de avond. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin bleek de thuisploeg feilloos. Aaike Verschoor, Britt Buscher, Sanne Brand, Simone Hand en Chantal Hendriksen mikten raak en nadat Drs. Vijfje miste zorgde dat voor ongekende vreugde bij de Heerhugowaarders.

FC Marlène treft op Goede Vrijdag 15 april Os Lusitanos in de bekerfinale dat vrijdagavond met 2-3 te sterk was voor Drachtster Boys. De finale wordt gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam.


Bron: Heerhugowaards Dagblad

Foto: JdL Fotografie

Stersponsoren

25 mei 2024 09:49
FC Marlène VR1 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel. Tijdens de eerste...
Nieuws Vrouwen
19 mei 2024 19:33
Terwijl de carroussel in het zaalvoetbal op volle toeren draait hebben twee sterkmakers van FC Marlène...
Heren Nieuws
18 mei 2024 23:01
Regerend landkampioen FC Marlène VR1 heeft zich ten koste van ZV Libertas geplaatst voor de finale...
Nieuws Vrouwen