Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Vrouwen FC Marlène wederom veel te sterk voor ZVG Cagemax

3 februari 2024 19:10

HEERHUGOWAARD – FC Marlène VR1 heeft voor de tweede keer dit seizoen met ruime cijfers weten te winnen van ZVG Cagemax. Na de 5-0 overwinning in de najaarscompetitie kwamen de gasten uit Gronichem er ook in de voorjaarspoule niet aan te pas. Ditmaal werd het 5-1 voor de ploeg van trainer/coach Mo Bouchibti.

ZVG Cagemax streed vorig seizoen nog lang mee om de titel, maar lijkt dit seizoen geen partij voor de bovenste ploegen in de Eredivisie. Met slechts twee wissels en zonder een herkenbare gedachte in het spelplan werd de gasten al voor de rust op een kansloze achterstand gezet door de regerend landskampioen. Aaike Verschoor opende binnen vier minuten de score met een schot van afstand. Rond de tiende minuut stond Niekie Pellens tweemaal op de juiste plek om af te ronden en nog voor de pauze tilde Amy Visser de stand naar 4-0.

De tweede helft was nog geen minuut op gang toen Zoyla Barendse een vijfde Heerhugowaardse treffer kon maken en leek een monstercore aanstaande. De thuisploeg nam hierna echter wat gas terug, al kreeg het nog de nodige kansen en ZVG Cagemax kon via Corina Luijks zelfs nog de eer redden. Een speciaal moment was er nog wel voor Loïs Heitlager, het zoveelste talent uit de geroemde jeugdopleiding van FC Marlène die in de slotfase nog wat speelminuten kreeg en zo haar eredivisie-debuut mocht maken.

FC Marlène, dat nog een wedstrijd tegoed heeft op koploper Os Lusitanos, kan komende vrijdag de koppositie pakken bij een goed resultaat in de uitwedstrijd bij EXS Zwolle.

Foto’s: Cees Verhage Fotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen