Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Zaalvoetbalderby nooit een echte wedstrijd.

19 november 2022 08:05

ZWAAG – De Noord-Hollandse zaalvoetbalderby tussen Hovocubo en FC Marlène, in de afgelopen jaren goed voor heel wat strijd en spanning, is vrijdagavond nooit een echte wedstrijd geworden. Koploper Hovocubo was simpelweg een maatje te groot voor de Heerhugowaardse opponent en zegevierde met een onvervalste zevenklapper: 7-0.

Voorafgaand aan het duel was het gat tussen de Hoornse landskampioen en FC Marlène al twaalf punten, maar de Heerhugowaarders hadden hoop de tegenstrever op bepaalde momenten pijn te kunnen doen. Na tien minuten stond de thuisploeg van coach Sander van Dijk echter al op een 2-0 voorsprong door treffers van Oualid Tarifit en Faisel Mellah. Alleen in de fase daarna kreeg FC Marlène een handvol kansen, maar Amir Molkârâi, aanvoerder bij afwezigheid van Mo Attaibi, raakte de paal en verder hield keeper Melvin Habets, die de geblesseerde Dave Stet verving, de thuisploeg op de been. Dat Appie Attahiri vervolgens op slag van rust de 3-0 maakte was een mokerslag voor FC Marlène.

In de tweede helft kwamen de gasten er dan ook niet meer aan te pas en mede dankzij een glansrol van Ilias Bouzit, die tegen zijn voormalige ploeg drie keer het net wist te vinden, en de tweede goal van Attahiri liep Hovocubo uit naar een 7-0 eindstand.

Bouzit was blij met de zege. “Al waren wij in de eerste helft soms te slordig, maar dat hebben we na de rust weer goed opgepakt. Je zag dat bij FC Marlène de koppies gingen hangen na de 3-0 en daar hebben wij optimaal van geprofiteerd”. Coach Jeroen de Groot van FC Marlène klonk uiteraard een stuk minder opgetogen. “We missen gewoon een stukje vertrouwen op het moment en dat kan terugkeren als je die kansen na de 2-0 er wel inschiet. Nu wordt het een frustrerende avond. Voor ons wordt het puinruimen en hard trainen op weg naar volgende week als Groene Ster op bezoek komt”.

Hovocubo – FC Marlène 7-0 (3-0)
5. Tarifit 1-0
10. Mellah 2-0
20. Attahiri 3-0
24. Bouzit 4-0
31. Attahiri 5-0
32. Bouzit 6-0
33. Bouzit 7-0

Foto’s: Michel Bes Sportfotografie
Bron: Heerhugowaards Dagblad

Stersponsoren

3 september 2023 08:38
Voorafgaand aan de finale om de Supercup voor vrouwen werd voormalig FC Marlène-voorzitter Ad Molenaar gehuldigd...
Nieuws
3 september 2023 08:35
Na het winnen van de landstitel en de KNVB-beker komt de Supercup voorlopig nog niet in...
Nieuws Vrouwen
30 juli 2023 08:53
Seizoenkaarten zijn vanaf heden beschikbaar in de Ticketshop.
Heren Nieuws Vrouwen