Hoofdsponsor mannen

Hoofdsponsor vrouwen

Hoofdsponsor jongens

Hoofdsponsor meiden

Zaalvoetbalsters van FC Marlène trainen op handbalveld in Obdam

10 mei 2021 14:05

De vrouwen van zaalvoetbalclub FC Marlène trainen momenteel wekelijks op het asfaltveld van handbalvereniging Victoria O. ,,Speelsters kunnen zich zo toch blijven ontwikkelen.’’

Robin Kaandorp

OBDAM Zeker voor zaalsportverenigingen is het al maanden behelpen. Binnenlocaties zijn afgesloten, dus het spelen van wedstrijden is al helemaal niet aan de orde. Nood maakt echter ook inventief. Om toch bezig te kunnen zijn, besloot de vrouwentak van FC Marlène wekelijks op het handbalveld van Victoria O in Obdam te gaan trainen. Dat doen zij momenteel, als het weer het toestaat, elke vrijdagavond. ,,We trainen hier normaal gesproken altijd al in de sporthal, dus de contacten bestaan al langer”, legt trainer/coach Monique van der Rijst uit.

Een flinke groep heeft zich deze vrijdagavond verzameld op het asfalt. ,,Ook veel talentvolle jeugdspeelsters sluiten zich op dit moment aan. Die kloppen momenteel echt op de deur. Dat zijn mooie ontwikkelingen.”

In Obdam wordt Van der Rijst bijgestaan door Johnboy Veken. De oud-speler van FC Marlène is sinds dit seizoen bij de vrouwentak betrokken. ,,Ik ken hem zelf uit de tijd dat ik bij Watervogels speelde. Hij was toen mijn coach en ik heb heel positief met hem samengewerkt en heel veel van hem geleerd. Dus ik ben echt blij dat hij erbij is gekomen.”

Niet hetzelfde

Helemaal hetzelfde als in de zaal is het natuurlijk niet. ,,De bal rolt anders, het gaat minder snel en je moet voorzichtiger zijn in de duels. Als je hier onderuit gaat is, is dat niet prettig. Maar we zijn blij dat we dit op deze manier kunnen doen. Alle speelsters kunnen zich zo toch blijven ontwikkelen. Ook met het oog op het feit dat een aantal in beeld is van het Nederlands team, dat in augustus voorrondes gaat spelen voor het EK.”

Een van die internationals is Lotte Hopman. De 25-jarige Egmondse is een nieuw gezicht binnen de groep. Zij speelde afgelopen seizoenen bij mede-eredivisionist Team Alkmaar. ,,Maar ze is naar ons toegekomen. Ze was zelf toe aan iets nieuws en kende ook via Oranje en vanuit het veldvoetbal al een paar van onze speelsters. Ze ligt in ieder geval heel goed in de groep en is voor ons, zeker ook met haar ervaring, een welkome aanwinst.”

Mogelijkheden

Vanaf het moment dat er versoepelingen kwamen is de club meteen gaan kijken naar de mogelijkheden om te trainen. ,,Dus we zijn alweer even bezig. We hebben een heel jonge groep, dus we hebben geen probleem met de leeftijdsgrens. Alleen had je in de eerste weken nog wel te maken met de avondklok. Daarom zijn we toen naar de zondag uitgeweken. Op die dag trainen ook onze jeugdteams.”

Ruim een jaar geleden werden de zaalvoetbalsters van Reiger Boys opgenomen door FC Marlène. Van het seizoen hadden de Heerhugowaarders zich wel wat anders voorgesteld, want na één overwinning en drie gelijkspelen ging de stekker eruit. ,,Verder is dit de beste stap die we hadden kunnen maken. Bij Reiger Boys was er sprake van twee gescheiden werelden en hier zijn we echt opgenomen in de club. Het is allemaal een stuk professioneler. Dit voelt heel goed.”

En nu hopen dat het eerste echte seizoen in de nieuwe kleuren in september kan beginnen. ,,Doordat we niet weten hoe alles gaat lopen, is er nog geen oefenprogramma opgesteld. Zoals het er nu naar uitziet blijven we de hele zomer doortrainen. Ik ben blij dat we dat nu in ieder geval weer kunnen doen. Al kijken we met zijn allen heel erg uit naar het moment dat we weer de zaal in mogen.”

Stersponsoren

16 juni 2024 07:53
De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van...
Nieuws Vrouwen
10 juni 2024 18:08
De 20-jarige Quinten Faber speelt inmiddels ook al zes jaar in het blauw-wit van FC Marlène....
Heren Nieuws
8 juni 2024 14:33
De vrouwen van FC Marlène hebben de landstitel niet kunnen prolongeren.
Nieuws Vrouwen